פטנט על משרפות הגזים

פטנט על משרפות הגזים

בספר "פרימו לוי" של מרים אניסימוב [עמ' 336-338] מופיע חומר מעניין: חברת טופף ובניו [קודם מארפורט ואח"כ מוויסבאדן] רשמה " פטנט מס. 861731 [מחלקה D 24; קבוצה 1] של חברת טופף ובניו מוויסבאדן, שפירסם ב- 5 בינואר 1953 [ !!! ג.ל.] משרד המשפטים של הרפובליקה הפדרלית הגרמנית. מדובר שם בהמצאה - או ליתר דיוק, בשכלולה של המצאה - הנוגעת ל "תהליך ומכשיר לשרפת שרידים, גוויות וחלקי גוף אדם". חברה זו הקימה את המשרפות המחנות הריכוז ["עד היום נושאות המשרפות בבוכנוואלד את השלטים ששם החברהחרוט עליהם" [עמ' 337 שורות 5 ו- 4 מלמטה], סיפקה תנורים לבתי עלמין פרוטסטנטיים וממשיכה להלל את מוצריה.

ישרון

New member
לגרשון לב

אני ממש לא מצליח להבין על מה יוצא הקצף אכן חברה מיסחרית שיצרה תנורים לשריפת גופות דבר שהיה מקובל ברחבי העולם עוד בטרם עלו הנאצים לשלטון. אכן המימשל הנאצי ניצל טכנולוגיה קיימת למטרותיו הנלוזות,ואין לי אפילו שמץ של פיקפוק שמדובר באחד המישטרים החשוכים והמרושעים ביותר שהיו קיימים בעולם לאורך שנות ההיסטוריה האנושית. אותו מימשל ניצל מיפעלים רבים למטרות המילחמה ובינהם פולקסוואגן,קרופ,א ג פארבן כולם קיימים עד ימינו אלה במתכונת זהה ואיש אינו זועם עליהם,מנועי "מאייבך"ששימשו את הטנקים הגרמניים משמשים תחת אותו הלוגו במקומות שונים גם בארצנו ואיש אינו זועם.

הם ייצרו במודע ושכללו תנורים לשריפת ההמונים

במחנות הריכוז וגם עמדו לדין על כך, אלא שמסיבות שונות זוכו. האין די בכך?

מדריך1

New member
טופפ ובניו

בארכיונו של נציג ההוצאה לפועל בברלין , קלאוס קונץ, שנפטר ב-1988 ואלמנתו התירה לפתוח את ארכיונו, נמצא מסמך להגשת פטנט ל "כבשן שריפת גופות הפועל ללא הפסקה,לשימוש המוני". הבקשה הוגשה על ידי חברת י.א.טופפ ובניו, בתאריך 4.11.1942. בקשה להענקת פטנט T58240 KL24 יש למסמך מבוא, אשר ממנו ברור שהמהנדסים ידעו בדיוק למה הוא נועד. היה מיועד למשרד הפטנטים של הרייך,ברלין SW61 ב-1985 פונה קלאוס לאיש מקצוע בתחום מתקני השריפה-לאפר בגרמניה הפדרלית, ומבקש לברר אם תכנית טופפ ובניו,ניתנת לממוש.התשובה היתה חיובית ומנומקת כך שלא ניתן להטיל ספק שהבקשה דמיונית. בחישובים שעשה איש המקצוע ניתן היה לשרוף 360.000 גופות בשנה, שבה, יהיו 300 ימי עבודה, השאר נועד לתחזוקה ושיפוצים. זה נורא, זה מזעזע. הוא ממשיך ומחשב שאם היו ניבנים 5 מתקנים כאלה אזי, 1.800.000 איש בשנה. יש בידי צילום מסמך של טופפ ובניו, למפקדת אושוויץ, הוראות תפעול, של קרימטוריום 2 ו 3 בבירקנאו. אז, שאף אחד לא יספר לי כי לא ידעו,

ואגב: הם ייצרו מיתקנים נוספים עבור הפולנים

אחרי שיהדות אירופה הושמדה, הגיע תורם של הפולנים.

ישרון

New member
ובכל זאת מה החידוש ועל מה הקצף???

העולם מלא במיפעלים וחברות אזרחיות העוסקות ביצור אמצעי השמדת אנשים אתם ניתפסים להקשר היחודי לעמנו בלבד ואדון גרשון לב יסלח לי על ההערה יש לי "הוכחות"שרבים מבני מישפחות הורי עברו מהעולם באמצעות מיתקני אלה. מדוע אינך דן באותה קטגוריה את חברת E.G. FARBEN שעסקה ביצור הציקלון B??? היה להם "פטנט"על החומר???

E.G. FARBEN אינה ממשיכה במכירת הציקלון B

להשמדה ואלה ממשיכים להציע את המוצר שלהם לשריפת אדם וגם מסתמכים על העבר המפואר שלהם. זה, לטעמי, יוצר את ההבדל, אבל אולי זה רק עניין של הרגשה...

ישרון

New member
אבל מאאיבך ממשיך למכור מנועי טנקים???

אז מה נעשה לא ניקנה מנועי טנקים תוצרת מאייבך??? ומתי לאחרונה בדקת את מגוון מוצריי E G FARBEN ואת מוצרי קרופ מישהו בדק אגב חברת "מנגלה בע"מ "ממשיכה בעסק המשפחתי שלהם ומוכרת מחרשות תחת הלוגו המישפחתי ואללה אחלה יחוס

למעלה