פטנט
1. אתה פונה לעורך פטנטים או לעו"ד שמתמחה ברישום פטנטים.
2. חלק מקדמי מהכנת בקשה לרישום פטנט היא בדיקת פטנטים קיימים וידע קודם. את הבדיקות האלה יכול לבצע עורך פטנטים או עו"ד המתמחה בפטנטים.
3. יתכן שאתה מערבב בין דברים שונים. רישום פטנט אחד במדינה אחת, ואפילו בכמה מדינות לא עולה מאות אלפי דולרים. היות ופטנט מעניק הגנה טריטוריאלית (כלומר, פטנט מגן על בעליו רק במדינה בו הוא נרשם) לפעמים יש צורך לרשום בהרבה מדינות ואז העלויות די גבוהות. זה מתחיל מאלפים בודדים. השאלה אם יש לך אמצאה כשירת פטנט או שיש לך רק רעיון שאתה רוצה לפתח. הפיתוח עצמו עולה הרבה כסף אבל תלוי בסוג הפטנט ואיכותו, אין לכך כל קשר לעלויות הרישום. כך למשל, יש פטנטים באיכות נמוכה, שעלות פיתוחם היא אפסית ובקצה השני יש פטנטים כמו למשל על תרופות חדשות שפיתוחם עולה עשרות מיליונים ונמשך על פני יותר מ10 שנים.
4. השאלה מאיפה משיגים מימון וליווי היא שאלה שאינה משפטית, זאת מה שנקרא שאלת ה 64K דולר. התשובות מגוונות ותלויות בסוג הפטנט. זאת בעצם שאלה בתחום היזמות. יש כאלה שיכולים לפתח על יסוד הון עצמי, יש כאלה שיכולים לקבל הלוואות מבנקים, ויש כאלה שצריכים משקיעים. משקיעים יכולים להיות קרנות השקעות לרבות הון סיכון, אנג'לים - משקיעים פרטיים, וגם המדינה באמצעות המדען הראשי. כל זה יכול להצליח אם המיזם נראה רציני ומבטיח.