פטריה בלשון ואף סתום

הילית111

New member
פטריה בלשון ואף סתום

פטריה בלשון ואף סתום היי לכולם עקב פטריה בלשון לבני בן אוטוטו חודשיים הרופאה רשמה לנו דקטרין אורל ג'ל. קשה לי מאוד למרוח לו את המשחה על הלשון עם גזה כמו שהרופאה אמרה . יש דרך אחרת? הפטריה היא רק בלשון לא בכל הפה. אפשר אולי על המוצץ לשים קצת משחה? הבנתי שזה רק אחרי האוכל . בנוסף, האף שלו היה קצת סתום . הרופאה הראתה לי איך מנקים לו את האף עם צמר גפן מלופף . לא כל כך הסתדרתי עם זה. והבנתי שקיסמים לאף גם לא טוב. שאלתי איך מומלץ לנקות את האף של התינוק בשוטף (הרי הוא לא מחטט באף..). ? בנוסף היא נתנה לי גם את המי מלח אוטריויני . אם שמים לו טיפות אוטריויני באף לא צריך עם צמר גפן? איך בדיוק שמים לו את המי מלח באף? וזה משהו שכל הזמן צריך לשים לו או מספיק לנקות לו את האף בדרך כלשהיא אני מוסיפה שהוא מתעטש מפעם לפעם אבל בלי נזלת. וגם משתעל קצת. הרופאה בדקה אותו ואמרה שהראות והגרון בסדר וחוץ ממי מלח אין צורך בכלום. אשמח לשמוע מה מומלץ לעשות בנושאים אלו. (הערה-בני ניזון ממטרנה בלבד) תודה וחג שמח

ferdinand

New member
../images/Emo13.gif

פיטריה בלשון: לטבול גאזה במי סודה לשתייה, ולנקות עם זה את הפה והלשון. זה לא הכי נעים, והכי קל לעשות את זה כשהוא בוכה (ואז פוער את פיו לרווחה)
לנקות ת'אף: את מה ש-"משתרבב" החוצה, אפשר להוציא בעדינות עם האצבעות, וזה מושך אחריו את מה שבפנים (הפיסיקה של החננה!
) ולנקות עם קיסם טבול במי-מלח. יש גם מעין משאבות כאלו לנזלת (נוזלית) מעין בקבוק גומי כזה, עם ראש מפלסטיק... גם לזה צריך הרבה סבלנות, אבל כשמצליחים, גם הם מרגישים את זה, ואח"כ מגישים את האף למשאבה בהנאה!
חג שמח (נו! שייגמר כבר!!!)

תדר חדש

New member
שמן אקליפטוס...וחלב אם

קונים שמן אקליפטוס טהור - אפשר לטפטף מספר טיפות בתוך מכשיר אדים קרים + כמה טיפות על הסדין של העריסה (לא קרוב לראש) וזה "פותח" יופי את האף הסתום, לגבי הפטריה...אני לא הייתי מורח כלום לתינוק בן חודשיים, אז יש לו פטריה - היא תעבור לבד...אפשר להלוות ממישהי חלב-אם - זאת התרופה הכי טובה ! תיראי שהפטריה תעלם בתוך יום - כמה טיפות על הלשון עם פיפטה כל האכלה והכל עובר.

ferdinand

New member
לא מדויק

גם תינוקות שרק יונקים (חלב אם) סובלים מפטרייה בלשון! (מנסיון) הבעיה עם הפטריה היא פחות הפטריה עצמה, אלא שזה כואב/מציק להם לאכול - עד כדי לא לאכול בכלל! אני אישית נמנע מדברים כמו דקטרין, אבל זו בעיה שדורשת טיפול.

michal@gal

Active member
מנהל
לא שמן אקליפטוס רגיל

בגיל הזה רק אקליפטוס לימוני. חלב אם לא מרפא פטריה. יש הרבה מקרים שרופאים "מאבחנים" פטריה בלשון אצל תינוקות קטנטנים ובעצם אין שום פטריה. כשזו פטריה באמת, יש כתמים לבנים גם על פנים הלחיים, לא רק על הלשון.

rc11

New member
למה למרוח עם גזה? אפשר עם האצבע

לילדה שלי היתה פטריה רצינית בגיל הזה.ניקינו עם גזה ומים רגילים, זה הכי חשוב כי זה מסיר את הרובד הלבן ומאפשר ללשון לחזור לעצמה. אח"כ מרחנו אורל ג'ל. ולא לשים על המוצץ. המטרה היא לא לא שהיא תאכל את זה אלא שזה יכסה את האזורים הנגועים. דרך אגב, זו משחה טעימה והילדה שלי אהבה אותה מאוד.

למעלה