פטריה בלשון

iriser7

New member
פטריה בלשון

הבת שלי בת חודשיים וחצי. יש לה פטריה בלשון מאז שהיא נולדה. לאחר ביקור אצל רופאת ילדים מרחתי לה דקטרין עם האצבע שלי 4 פעמים ביום במשך 5 ימים, אך זה לא עזר. הרופאה אמרה לחזור על הפעולה עוד 5 ימים 4 פעמים ביום. גם זה לא עזר. עכשיו הרופאה מציעה למרוח את המשחה באמצעות פד סטרילי, ולשפשף אותו על הלשון. נראה לי שזה לא ממש הפתרון. יש למישהו עצה מה אפשר לעשות ? הפטריה מאד מציקה לה, והיא בוכה כשהיא אוכלת
תודה מראש.

פטריה בפה

פטריה בפה היא תופעה די נפוצה בקרב תינוקות. הם נדבקים כבר במהלך המעבר דרך תעלת הלידה, לכן הסימנים מופעים לפעמים די מוקדם אחרי הלידה. הטיפול בדקטרין הוא טיפול טוב ובדרך כלל פותר את הבעיה. עצתי היא לתת את התרופה לאחר כל ארוחה, כ 6 פעמים ביום. חשוב שהתרופה תינתן לאחר הארוחות , כדי שהיא תשאר בפה זמן ממושך ככל האפשר.לדעתי אין צורך לשפשף את הלשון, וזה גם לא פשוט לעשות זאת, זה עלול לגרום להקאות. גם לא חובה למדוד את הכמות, אפשר לטפטף ישירות לפה בגמר הארוחה כ 1/2 סמ"ק. החומר יתפשת לבד בכל הפה. אפשרות אחרת היא Nystatin , תמיסה אות יש לתת באותו אופן. אין להפסיק את הטיפול עד שלא רואים שיפור, גם אם נחוץ טיפול של 2-3 שבועות. אם הפטריה היא עד כדי כך עיקשת. יש לבדוק אם אין לתינוקת בעיות אחרות של מערכת החיסון. אני מקווה שהיא לא מקבלת טיפול אנטיביוטי כלשהו בתקופה זאת, כי אז לא פלא שהפיטריה לא נרפאת. דר' מילה ברק

iriser7

New member
תודה ועוד שאלות

קודם כל המון תודה על התשובה הרצינית והרחבה ! רציתי עוד לשאול- 1. כתבת שיש לטפטף ישירות לפה בגמר הארוחה כ- 1/2 סמ"ק דקטרין. אני קיבלתי מהרופאה דקטרין במשחה. האם יש דקטרין בטיפות ? ואם לא - איך מודדים במשחה 1/2 סמ"ק ואיך אפשר למרוח את זה בצורה יעילה ? 2. האם אני יכולה להמשיך ולמרוח דקטרין עד שאני רואה שהפטריה עוברת או שיש הגבלה של זמן ? (ראיתי שכתבת לגבי ניסטטין שאין הגבלה) לתשובתך אודה
איריס

דקטרין ג'ל

כוונתי לחיצה אחת על השפופרת שמשחררת כ 0.5 סם' אורך ג'ל. קשה מאוד למדוד וזה גם לא כל כך חשוב. החומר אינו נספג ממערכת העיכול לתוך הדם, לכן הכמות אינה כל כך חשובה. העיקר שהכמות תיהיה מספיקה כדי שתתפשת בכל חלל הפה. אפשר להמשיך למרוח 2-3 שבועות , אך אם תוך פרק זמן זה לא חל שיפור משמעותי , כדאי לגשת לרופא המטפל להערכה כללית. דר' מילה ברק

מניסיון מרחי חלב עיזים על הלשון

עם מקלון מריחה כמה פעמים ביום תסלק את הפטריה

למעלה