פטריה בלשון

ran magen

New member
פטריה בלשון

הרופאה נתנה משחת ג'ל למרוח על המוצץ לאחר כל ארוחה. האם הגיוני שקשה לו לאכול ולכן אוכל הרבה פחות ? וגם די לא רגוע כל היום ובוכה המון , האם יכול להיות קשור לפטריה ?

שמופי10

New member
כן, הגיוני זה מציק להם אבל.

תוך יום יומיים גג עם טיפול זה עובר. לפעמים גם עולה להם חום בגלל הפטרייה. לנו כל כמה זמן יש את הדבר הזה...אבל ממש תוך יום זה עובר. את יכולה גם לקחת פד גזה לטבול בסודה לשתייה או לחילופין לימון ולהעביר לו סיבוב בפה זה גם עוזר (רק פעם אחת).

חני 105

New member
הפטריה לא אמורה להפריע לו

לאכול . אולי יש לו גזים וזה מה שמציק לו. במידה ואת מניקה רצוי שתקבלי גם את טיפול מונע כי זה חוזר חלילה. תרגישו טוב חני

tutik1

New member
לי הרופאה אמרה שיש ילדים שהפטריה

מציקה להם ופוגעת באכילה.

nubi

New member
שבירת מיתוס: פטריה בלשון

אין דבר כזה אצל ילדים. נקודה. אז מה כן יש? יש יפוי לבן על הלשון, שנוצר כשהם חולים או לא מרגישים טוב. הם אוכלים פחות, ואז הלשון לא משתפשפת בחיך. כך, כל ה"ג'יפה" נתפסת בלשון המחוספסת, מה שנראה כפטריה. דבר נוסף: על הלשון יש בלוטות טעם ובלוטות לימפה. בעיקר בחלק האחורי שלה. לצערי, רופאי הילדים אינם מכירים את המבנה התקין של הלשון והם טועים וחושבים שאלו "פצעים" או פטריות. אז מה זה בכל זאת פטריה? הפטריה בחלל הפה (candida albicans) נרכשת בסביבות גיל 30. היא תושב קבוע אצלינו בפה, ומתפרצת במצבים קיצוניים של דיכוי חיסוני: מחלות קשות (כמו סרטן או איידס או סוכרת לא מאוזנת), אנשים שנוטלים תרופות המדכאות את מערכת החיסון - כמו סטרואידים. אז בטח כבר הבנתם שפטריה על הלשון אין בילדים. אין קשר לפטריה בלשון וחום או חוסר תיאבון או תסמינים שונים ומשונים אחרים. חבל על כל המשחות, במיוחד דקטרין ג'ל, שמכיל כמויות גדולות של סוכר ומזיק לשיניים. חבל גם על שטיפות ניסטטין-שתי התרופות האלו עלולות לגרום לבעיות בתיפקודי הכבד. אם אתם חושבים שלילד יש איזשהיא בעיה בפה-אני ממליצה לפנות לרופא שמומחה ברפואת הפה (כמו שלבעיה ברגל הולכים לאורטופד). ושני דברים אחרונים: 1. כתבתי מאמר גדול ומפורט על זיהומים ויראליים בחלל הפה- בפורום "להיות הורים". 2. אני מתארחת ביום שלישי בפורום "להיות הורים" שם אתם מוזמנים לשאול את כל השאלות שלכם על מחלות של חלל הפה בילדים ובמבוגרים.

שמופי10

New member
את סוטרת פה אבחנה של רופא מוסמך?

הקטנה שלי סובלת מליחה שזה גם אחד הגורמים לפטרייה בפה. וכן השתמשנו בדקטרין ג'ל ותוך יום זה נרגע ואף נעלם, אז מה שאת אומרת פה עם כל הכבוד לידע שלך ואני ממש לא מזלזלת קצת לא מדויק. הקטנה בת שנה ושמונה חודשים עד היום "סבלה" מהפטרייה 4 פעמים ברמות שונות וכן א היה לה תאבון יומיים שלושה וכן עלה לה חום פעם אחת אז....בכל הפעמים הרופאה שלה אבחנה שזו פטרייה מחלב או לחילופין ליחה.

nubi

New member
עם כל הכבוד

אני רופאה מוסמכת בעצמי, ולא סתם, אלא מתמחה ברפואת הפה. זו אבחנה שגויה לחלוטין ואני עומדת מאחורי כל אות ואות שאותה אני כותבת פה.

שמופי10

New member
טוב אם כך אני לא יודעת מה לאמר

אז מה את אומרת על התופעה הזאת שחוזרת על עצמה כל כמה זמן?

nubi

New member
אין שום קשר בין

ליחה לבין פטריה בפה.סליחה שאני מתבטאת לא יפה, אבל זו "הפלצה" של רופא ילדים שאין לו מושג. אם יש לילדה כל הזמן ליחה, תגשו לאף אוזן גרון. לכל תחום יש את המומחה שלו: אא"ג מתעסק בתחום שלו, ורפואת הפה בנושא של זיהומים בחלל הפה. אם את חושדת שאולי יש משהו לא תקין בפה של הילדה אז תגשו לרופא שתחום מומחיותו הוא חלל הפה. כמובן שאי אפשר לתת לך אבחנה מדויקת באינטרנט. אלא רק לשלול פטריה שהיא לא זיהום סימפטומטי ונפוץ בילדים כמו שרופאי הילדים חושבים.

האוהבות

New member
סליחה שאני מתפרצת../images/Emo13.gif nubi יש לי

שאלה, או יותר נכון שתיים: 1. קראתי שאת כותבת שמה שיש על הלשון הוא בעצם חיפוי לבן שנגרם מכך שהילד לא אוכל הרבה ונוצרת שכבה כזו. כשגוני ינקה בהתחלה היתה לה שכבה כזו לבנה שניקיתי עם גזה טבולה במים , היא ינקה המון אז בעצם הלשון שלה היתה בחיכוך מתמיד עם השד ובכל זאת נוצר החיפוי הלבן, למה זה קורה? 2. אתמול הבחנתי שלגדולה שלי בת-5 יש חיפוי לבן עם עיגולים קטנטנים אדומים בחלק האחורי והאמצעי של הלשון. היא שותה ואוכלת כרגיל ואינה חולה. יש משהו שזה מעיד עליו? וממש סליחה שאני מתפרצת ככה , אבל לא תהיה לי אפשרות להכנס לפורום הורים בזמן שתעני שם על שאלות.

nubi

New member
תשובות

(ואת ממש לא צריכה להתנצל
). 1. לתינוקות יונקים יש פטריה על הלשון - ואת זה לא הדגשתי. אבל!!! זו תופעה שחולפת עם תחילת המזון המוצק. הפטריה על הלשון אינה סימפטומטית. הבעיה זה שהיא מדביקה את העור של האמא ובגלל זה מטפלים. אבל אני שוב מדגישה- כל עוד אין סימפטומים אצל האמא אין טעם לטפל. החיפוי הלבן הוא גם תוצאה של משקעי החלב ש"נתפסים" ברקמה המחוספסת של הלשון. 2. מה שאת מתארת על הלשון של הילדה הוא תקין לחלוטין. מדובר בבלוטות הטעם ובלוטות לימפה שיושבות בחלק הזה של הלשון. אצל חלקינו הן בולטות יותר וחלקינו פחות.

גם לי יש שאלה

לטלטל היה בזמנו סוג של וירוס של הפה והטלפיים. אז כן יש זנים שונים של וירוסים שעושים פצעים בפה לא?

nubi

New member
יש כמה זנים עיקריים

הנפוץ ביותר-הרפס. אחריו-קוקסאקי, שזה באמת מוכר כ"פה וטלפיים".כתבתי על זה, ואני מצרפת קישור.

SoldieRonit

New member
נצל"ש ../images/Emo124.gif בדיוק חשבתי עלייך ../images/Emo9.gif

רק תראו על מה אני חושבת באמצע הלילה
: אני יודעת שזה לא בריא להשאיר תינוק עם בקבוקי ללילה,אך יש לי שתי שאלות שנושא 1.בקבוק מים מותר,בדיוק כמו שמבוגר צמא קם בלילה לשתות
2.אני יודעת שמשקאות מתוקים אסורים (לא מומלצים) אחרי צחצוח השיניים-לפני השינה ,אבל מותר תה (ללא סוכר) / חליטה עם צמחים מרגיעים (שעוזרים לשינה ו/או לגזים אצל תינוקות) ..
רונית הפדחנית שהמידע זה לא ישמש אותה בשנים הקרובות
ועדיין היא מתעניינת

nubi

New member
תשובות גם לך

(מתכננת משהו?
). 1. בקבוק מים זה פתרון מוצלח ביותר להרגעה. אין מה להוסיף. 2. ראי תשובה א'. כל המשקאות לתינוקות הם משקאות שמכילים סוכר (תה שומר, קמיל וכו'), ולכן הם לא מומלצים. ההמלצה היא יחידה וחד משמעית: מים.

למעלה