פטריה בראש התינוק ?
יש לי 2 שאלות: 1. התינוקת שלי בת 6 חודשים עוד מעט (עוד כשבוע). מאז היוולדה יש לה מן קרחת קטנה בגב הראש (שאופיינית להרבה תנוקות כתוצאה משכיבה ממושכת על הגב. ואכן, היא נמצאת הרבה על הגב, וגם ישנה על הגב במהלך הלילה). וזה לא מטריד אותנו. אלא שלפני כמס' ימים הבחנתי בכתם ורדרד קטנטן בתוך אותה קרחת קטנה, שנראה כמו שפשוף או משהו דומה. היום שמתי לב שהכתם גדל, ונראה לי כמו כתם פטרייתי.
עליי לציין שבעלי סובל גם הוא מפטריות עור רבות באזורים שונים, בעיקר בזרועות ובידיים, ולא בפנים, (מקבל טיפול מקומי במשחה), ואנו משערים שזה כתוצאה מהכלבים שיש לנו בבית ובחצר. הפטריות, אגב, לא מציקות לו. רק נראות לא יפה. מטריד אותי שאצל הילדה זה הופיע בראש (בגב הראש הקירח). מכוון שהיא שוכבת על השטיח/מזרן בבית, הגיוני שזה יופיע בראש... בכל אופן -מה עושים ? האם זה מסוכן ? האם נותנים טיפול פטרייתי לראש לתינוק ? אנא, הצעתך הדחופה. 2. באזורנו לא מוסיפים פלואור למים (ביררתי בעיריה). מה לעשות ?
יש לי 2 שאלות: 1. התינוקת שלי בת 6 חודשים עוד מעט (עוד כשבוע). מאז היוולדה יש לה מן קרחת קטנה בגב הראש (שאופיינית להרבה תנוקות כתוצאה משכיבה ממושכת על הגב. ואכן, היא נמצאת הרבה על הגב, וגם ישנה על הגב במהלך הלילה). וזה לא מטריד אותנו. אלא שלפני כמס' ימים הבחנתי בכתם ורדרד קטנטן בתוך אותה קרחת קטנה, שנראה כמו שפשוף או משהו דומה. היום שמתי לב שהכתם גדל, ונראה לי כמו כתם פטרייתי.