פטריות אפויות בשום
פטריות אפויות בשום
12 מנות
1 קג' פטריות שמפניון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
2 כפות חומץ בלסמי טוב
1 כפית תימין יבש
3 שיני שום כתושות
ערך תזונתי למנה:
76 קלוריות, 6 גר' שומן, 5 גר' פחמימות, 2 גר' חלבון.
פטריות אפויות בשום
12 מנות
1 קג' פטריות שמפניון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
2 כפות חומץ בלסמי טוב
1 כפית תימין יבש
3 שיני שום כתושות
- מחמממים את התנור ל-420 מעלות.
- מנקים את הפטריות אם יש צורך, אם הן גדולות חוצים או חותכים לרבעים. מפזרים את הפטריות על נייר אפיה בתבנית תנור.
- מזלפים מעל את שמן הזית, מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים לציפוי.
- אופים 15 דקות, מערבבים ואופים עוד 10 דקות או עד שהפטריות משחימות ופריכות.
- מוציאים מהתנור, מזלפים מעל את החומץ, מפזרים מעל את הזיתים, התימין והשום ומערבבים.
- מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
ערך תזונתי למנה:
76 קלוריות, 6 גר' שומן, 5 גר' פחמימות, 2 גר' חלבון.