פטריות ביין,שמן זית וטימין-לא נוסה

oisdvib

New member
פטריות ביין,שמן זית וטימין-לא נוסה

1/2 ק"ג פטריות שמפניון 1/2 בקבוק יין לבן יבש 3/4 כוס שמן זית 2 שיני שום כתושות 1 כף מלח גס 1 כפית פפריקה חריפה 3-4 גבעולי טימין טריים שוטפים את הפטריות, את הגדולות לחצות לשניים. שמים בסיר עם היין והשמן ומביאים לרתיחה, מבלי לכסות. מוסיפים את השום, המלח, הפפריקה וגבעולי הטימין, מנמיכים מעט ומבשלים עוד 3 דקות. מעבירים לצינצנת, מצננים ומגישים כמנה ראשונה עם לחם לבן טרי. את הנותר לאחסן במקרר. מתאים מאוד להגיש כתוספת לסטייק. מישהו מכיר? יש חוות דעת? אף פעם לא השתמשתי בטימין, איזה טעם הוא מזכיר?
 

שבלול28

New member
המתכון הזה מה זה מתאים לילדים!

שכחתם שזה פורום בישול לילדים? לא שפטריות זה סוג המזון האהוב על ילדים אז רק 1/2 בקבוק יין זה מה שחסר ליד הסטייק שילעסו ילדי
 

מאקי

New member
שבלול ...כנסי שניה

חשבתי (גם זה קורה) והחלטתי להגיב צלופח אכלת פעם???? אני לא אבל הבן שלי מגיל שנתיים ומשהו חושב שזה מעדן יין בבישול יש גם יין ביום שישי וכל חג בשולחן הילדים שותים את התירוש וחוץ מזה שהאלכוהול מתנדף בבישול... פיטריות העולם נחצה לאלה שמתים עליהן ואלה ששונאים גם הילדים בענין ומה שלא תתני להם לטעום.. איך ידעו?? מה את רוצה לגדל צרי מוחין?? התנסות באוכל היא נדבך חשוב בהתפתחות ילד לאדם בוגר כמו גם לאכול עם סכום וליד שולחן ולהגיד ברכה ותודה תחשבי על זה את עדיין צעירה ואני אופטימית
 

נופר א

New member
כל מילה ../images/Emo59.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

 

שבלול28

New member
../images/Emo124.gifמאקי

כאן כתבת בעדינות, אבל עם פה מלוכלך כמו שלך לא מבין (כן אני זכר ואבא גאה) איך את מגדלת בכלל ילדים ומה יצא מהם או שהפורומים זה מקום פריקת התיסכולים שלך שבהם את מעיזה לשפוך מפיך מילים שבושה לחזור עליהם. בשלושה פורומים לפחות מחקו אתמול הודעות שלך בגלל גסות הרוח שלך! כדאי שתרגעי
 

מאקי

New member
תודה על המחמאה

רצוי שתרחוץ את פיך וגם את אוזניך כדי שתוכל לשמוע גם מה אחרים אומרים ולא רק לקטר להשמיץ ולהטיל דופי אם לא היית מתגולל על המסכנות לא היה צורך בהגנתי.. אני מוכנה לתת דין על כל מילה שאמרתי ולא היתה אמת יום נעים לך מקווה שגם הילדים שלך יצאו גאים ודרך אגב להשכלתך.. נמחקו לפי בקשתי יש לי פרוטקציה..
 

wan

New member
שבלול לא לכעוס ../images/Emo123.gif../images/Emo8.gifאבל בכרטיס

שלך /שלך אתה מופיע עם שמלה . למה? לכן פנינו בלשון נקבה.
 
../images/Emo23.gif../images/Emo22.gifואני מאמינה ...

שילדים צריכים לנסות הכל ומכל ולא רק דברים "של ילדים". מה שכן, עולה בי השאלה- האם אני אהיה לתת להם משהו שאני לא מסוגלת להכניס לפה. אני לא מדברת על דברים כמו זחלים וכאלה, אלא על לבבות, קורקבנים, טחינה...
אני יודעת שכשהייתי קטנה נתנו לי כל מיני דברים שהיום אני ממש נגד ולא יאכל בחיים
. זהו. נגמרה המחשבה
 

wan

New member
אמא של../images/Emo8.gif../images/Emo26.gif

אם מר לך. תוסיפי לטחינה דבש רגיל , או סילאן. מעדן על טוסט. או לנגב עם סופגניה.
 

קישלורן

New member
סוד הטחינה שלי

מכינה לבד, כך אני שולטת בכמות ובמידת הסמיכות ולתיבול: מלח, פלפל שחור, והרבה לימון. בלי שום - בד"כ זה מה שתורם לחריפות לא נעימה (לטעמי). נראה לי שהלימון יפתור את בעיית המרירות.
 

קישלורן

New member
טימין -

יש שני סוגים כאשר לאחד מהם יש טעם וריח המזכיר זעתר ולשני קצת קשה לי לתאר את הטעם אבל אני ממליצה בחום
 

wan

New member
תודה קיש על המתכון -ושבלול רציתי

רק לאמר לך. שלי יש ילדים אבל הם לא ממש קטנטנים. והם מאד ישמחו לאכול מנה זו עם היין. פורום זה נועד לבישול לילדים. אך לא הוגבל מבחינת גיל הילדים עד כמה שידוע לי. ויתקנו אותי חבריי המלומדים בפורום. או מנהלת הפורום. האם יש מגבלת גיל למי נקרא ילד? אולי אני טועה. אשמח להבהרה. אנחנו רוצים פה פורום שנעים להיות בו. יום נעים לכולכם
 
קיש, רציתי גם להוסיף בקשר לטימין

מי שיש לו תבלין בולגרי בשם צ'ובריצ'ה, שבדרך כלל נמכר ביפו או בבולגריה, תבלין זה טעמו הוא בין זעתר לטימין, והוא בהחלט מחליף אצלי את הזעתר בכל מיני מתכונים כמו פשטידות ותבשילים.
 

wan

New member
שוש אולי את יודעת את השם הלטיני

של צמח התבלין הזה? מעניין לדעת מה זה. זה צמח לא תערובת תבלינים נכון? האם יש לו שם בעברית. או איך הוא נראה? אשמח לדעת. תודה
 
למעלה