פטריות לא למאכל

פטריות לא למאכל

אני מתרגל יוגה איינגר בסטודיו בו הולכים יחפים מן הסתם ומשתמשים במזרונים ועזרים נוספים אשר משותפים לכלל המשתתפים בשיעור היוגה. אני נורא פוחד לקבל פטריות או מחלות עור אחרות אשר יכולות לעבור במהלך הזמן. שאלתי: האם אני יכול להדבק בפטריות או מחלות עור אחרות כתוצאה מהשימוש במזרונים והעזרים האחרים (שמיכות, רצועות ועוד) ? בפרט מאוד מאוד חשוב לי לדעת על הבעיה הזו: יש 2 מתאמנים שהציפורניים ברגליים שלהם כאילו "אכולות" - כמעט ולא נשארה להם ציפורן והקצת שנשאר נטול ברק ונראה "אכול" כזה - האם זה מידבק? אודה לתשובתכם

לקשמי

New member
האם אין אפשרות

לשים על המזרון שאתה מתרגל איתו מגבת שאותה אתה מביא מהבית או להביא מזרן משלך? אם העניין של הפטריות מטריד אותך, זה יכול להיות רעיון.

חשבתי על זה

חשבתי לרכוש מזרון משלי אבל שכהולכים על הרצפה יחפים ומשתמשים בבולסטרים ושמיכות שאחרים שמו לתמיכה בקרסוליים ושבוודאות נגעו בציפורניים "הנגועות" שלהם זו בעיה... אנא הבינו אותי אין לי בעיה עם רב המתאמנים אצלנו ואני לא היפוכונדר היסטרי אבל יש 2 אנשים בקבוצה שממש "מפחידים מבחינה היגיינית" ואיני רוצה להידבק למשל במחלה בציפורניים שהזכרתי אני עוד צעיר וצריך לחזר.... לרכוש את כל הציוד ניראה לי טיפשי,יקר ולא מקובל כי אני משלם לא מעט במושגי חוגים לסטודיו וגם לא בטוח שיפתור את כל הבעיות. אני בטוח שאני לא היחידי שנתקל בבעיה. מה עושים??

יוגי בר

New member
פיטריולוגיה

היי דודיקו אז ככה: 1. פטרת ומחלות עור אכן בעייה בעייתית ולעיתים גם מדבקת ואולם כמו כל בעיה היא ניתנת לפיתרון. והפיתרון הראשון הוא מניעתי. 2. מה עושים(מתחלק לתת נושאים) הדבר הטוב ביותר זה לקנות מזרן ולבוא לתרגול עם מזרון משלך. והנה כמה חלופות מן הקל אל הכבד א. מגבת אישית(עד שיהיה לך מזרן) ב. במזרנים(במדה ואתה רוצה לחסוך) שטיחון אמבטיה-דמוי מזרן- חפש בחנויות לכלי בית. תתמקח וזה יהיה זול ביותר ג. כמובן מזרן אישי נצמד- הדבר הטוב יותר. 3. מקום התרגול הקפד על מקום תרגול מאוורר הייטב- לחות היא גורם מזרז להתפתחות פטרת ושות' ודא עם מנהלי המקום כי הם מנקים לעיתים מזומנות את עזרי התרגול ( מזרנים- בולסטרים- קוביות וכו') 4. טיפול אישי מניעתי יש כמה תכשירים (חוסמי פטרת נקרא להם) באם תרצה חפש אותם בבתי המרקחת. אבל, אחד הפתרונות היעילים ביותר מוצג לפניך. תה.(עלי התה הם חוסמי פטריות טבעיים) הכן תמצית תה חזקה בתוך כוס שתייה רגילה. צנן אותה ולאחר מכן בעזרת צמר גפן משח את כפות ידיך ורגליך בתמצית התה. לפני התרגול. ולך תעשה את התרגול בלב שקט וחפץ. אגב, תמצית תה יעילה להמון גירויים. יש לך גירוי בעין- עין אדומה למשל? שים רטיית תה על העין למשך 10 דקות והתוצאות נהדרות. שתיה לך שנה טובה וחג שמח. בברכה ואהבה יוגי בר

תודה יוגי

o.k אשמח אם תרחיב/ו ב-2 הנושאים הבאים: א. אם ארצה לרכוש מזרון משלי איזה מזרון מומלץ (אני בשיטת איינגר לא יודע אם משנה) ? ראיתי אנשים הבאים עם מזרונים שונים וחלקם אף לא סובלים מזרנים ומתרגלים בלי! 90 ש"ח זה סכום מקובל לרכישת מזרן? הכסף לא הבעיה אלא המזרן שהכי מומלץ. ב. האם הפטריות ברגלים שהזכרתי מדבקות ? אחרת אני כבר נגוע ולא צריך להזהר... ג. הנושא הכי הכי חשוב: תה ויוגה. איך מכינים תה יוגי משובח (יש לי גינה כעת אני צריך לדעת מה לשתול בה ואילו קוקטיילים יוגים משובחים). גם רעיונות לתה "טיפולי" יתקבלו בברכה.

יוגי בר

New member
על המזרן

היי דודיקו אז ככה: 1.מזרן יש הרבה סוגים של מזרנים בארץ תוכל למצוא דרך ארגון מורח היוגה בישראל. הכנס לאתר שלהם/ מוצרים/חנות ב-90 שח המזרן מעולה דיו עבורך. תתחיל איתו. 2. פטריות כן -וכבר עניתי לך- אפשר להידבק ואפשר לבצע סטריליזציה. ובכלל, לדעתי- כדאי להיגמל מהמלה נגוע - כולה פטריה. 3. גינה ותה תה יוגי ניתן להכין משפע של ירוקים: נענע- לואיזה- מרווה-לימונית ועוד כהנה וכהנה מינים. אפשר להכין מכל מין בנפרד או קוקטיייל של כולם. הם גם טובים- כל אחד בפני עצמו- לכל מיני "ברדקים" שמתרגשים על הגוף. לך למשתלה קנה כמה עציצים ויאלה לעבודה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה