פטריות - מתכון מעודכן בסוף

אמרלדה

Active member
יש לי כמה קופסאות פטריות מהסופר.
מה אפשר לעשות אתן - פרווה - ולהקפיא לחג?
יש לי איזה מתכון ישן לפשטידה. אבל אולי תוכלו
לחדש לי?
תודה מראש.

מעדכנת: פשטידת פטריות פרווה עשירה לאירוח (ולהקפאה)
מצרכים:
4 קופסאות פטריות משני סוגים
2 בצלים סגולים גדולים (או כרישה אחת קצוצה באותה כמות)
2 חבילות תרד עלים קפוא
1 קרטון קרם קוקוס
4 ביצים
מל"פ, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
שוטפים (כן, אני שוטפת פטריות. אתם לא חייבים) את הפטריות וחותכים לפרוסות גסות
מעמידים במסננת
מקלפים ושוטפים את הבצלים וקוצצים אותם (אני אוהבת חצאי פרוסות דקות)
מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם קלות כמה דקות.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל.
משאירים כמה דקות על אש די גבוהה ומערבבים מידי פעם. אחר כך מנמיכים,
מערבבים שוב וסוגרים את הסיר.
בינתיים, מניחים את עלי התרד (קונה שטופים) בקערת פיירקס גדולה ושופכת עליהם
מים רותחים לכיסוי. משאירה אותם כ-7 דקות, מעבירה למסננת.
כשמתקרר קצת, סוחטת. מעבירה לקרש חיתוך, חותכת בסכין רצועות רצועות מהתרד.
כשמסיימת, מורידה את תערובת הפטריות והבצל מהאש, מסננת ומועכת קצת עם מועך תפו"א.
מעבירה לקערה, מוסיפה את רצועות התרד (מפוררת בידיים) ומערבבת היטב.
מוסיפה 4 ביצים טרופות במקצף ידני, 1 קרטון קרם קוקוס, אגוז מוסקט טחון.
טועמת, משפרת תיבול.
מוסיפה גם כ-3 כפות שמן.
מערבבת היטב.
תבנית בינונית משומנת, 175 מעלות, בין 50 ד לשעה (לבדוק עם קיסם).
יצאה מאוד מוצלחת. טעמתי...:)
נ.ב. השתמשו בכרישה במקום בצל אם אתם רוצים להכניס ברכת חג לפשטידה.
 
נערך לאחרונה ב:

חנהפ

Active member
יש לי כמה קופסאות פטריות מהסופר.
מה אפשר לעשות אתן - פרווה - ולהקפיא לחג?
יש לי איזה מתכון ישן לפשטידה. אבל אולי תוכלו
לחדש לי?
תודה מראש.
אני לא מחזיקה פטריות משומרות, כבר, אבל פעם כשעוד היו לי כאלה בארון הכנתי מאפינס טעימים, ללא גלוטן, מחזיקים יופי במקפיא

1/2 1 קופסת שימורי פטריות (השתמשתי בקופסא גדולה ועוד אחת קטנה)
3 ביצים
3 כפות מיונז
3 כפות בצל מטוגן
מלח,פלפל שחור

מערבבים, מחלקים לקוקוטים ואופים 180 מעלות כ- 40 דקות, פשוט כבר אמרתי?
 

אמרלדה

Active member
אני לא מחזיקה פטריות משומרות, כבר, אבל פעם כשעוד היו לי כאלה בארון הכנתי מאפינס טעימים, ללא גלוטן, מחזיקים יופי במקפיא

1/2 1 קופסת שימורי פטריות (השתמשתי בקופסא גדולה ועוד אחת קטנה)
3 ביצים
3 כפות מיונז
3 כפות בצל מטוגן
מלח,פלפל שחור

מערבבים, מחלקים לקוקוטים ואופים 180 מעלות כ- 40 דקות, פשוט כבר אמרתי?
תודה רבה חנה. אני מתכוונת לפטריות טריות. אבל זו לא בעיה. אחרי טיגון זה כמו משומרות.
הבעיה היא המיונז. יש לך רעיון במה ניתן להחליף אותו?
 

חנהפ

Active member
תודה רבה חנה. אני מתכוונת לפטריות טריות. אבל זו לא בעיה. אחרי טיגון זה כמו משומרות.
הבעיה היא המיונז. יש לך רעיון במה ניתן להחליף אותו?
נרגעתי...
מיונז הוא הרכיב השומני בפשטידה, אז שמן
 

michalgad

Active member
יש לי מתכון טעים לפטריות שיכול לבוא כתוספת או כמילוי בבלינצס/ עגבניות טריות. רק שלא מתאים להקפאה
 

michalgad

Active member
יש לי מתכון טעים לפטריות שיכול לבוא כתוספת או כמילוי בבלינצס/ עגבניות טריות. רק שלא מתאים להקפאה
פטריות של גילה חמותי האהובה. נביאה אותו ככתבו🙂
למרות פשטותו הוא מנש טעים ונחשב לאחד המטעמים האהובים. היא מגישה ליד אורגולה /בתוך עגבניה מרוקנת או בבלינצ’ס
הי מיכל, נשיקות
הנה המתכון שביקשת:
1 מקלפים את הפיטריות, מסירים את הרגל של הפטריה וחותכים לפרוסות. ( אני עצלנית ולא מקלפת)
2. מטגנים בצל בטיפת שמן.
3 כשהבצל מוכן תוסיפי את הפטריות וכן מלח ופלפל גרוס.
4. תערבבי היטב ותוסיפי רבע-חצי כוס מים, תוסיפי ביצה ותערבבי היטב.
5. תוסיפי כוסברא חתוכה ותערבבי
 

אמרלדה

Active member
פטריות של גילה חמותי האהובה. נביאה אותו ככתבו🙂
למרות פשטותו הוא מנש טעים ונחשב לאחד המטעמים האהובים. היא מגישה ליד אורגולה /בתוך עגבניה מרוקנת או בבלינצ’ס
הי מיכל, נשיקות
הנה המתכון שביקשת:
1 מקלפים את הפיטריות, מסירים את הרגל של הפטריה וחותכים לפרוסות. ( אני עצלנית ולא מקלפת)
2. מטגנים בצל בטיפת שמן.
3 כשהבצל מוכן תוסיפי את הפטריות וכן מלח ופלפל גרוס.
4. תערבבי היטב ותוסיפי רבע-חצי כוס מים, תוסיפי ביצה ותערבבי היטב.
5. תוסיפי כוסברא חתוכה ותערבבי
מיד מיד נכנס לפנתיאון המילויים לדפי האורז. נשמע מושלם.
תודה רבה.
 

shira1960

Active member
המלצתי הרבה פעמים -תבשיל פטריות בורגיניון של סמיטן קיטשן. מתכון מאד גמיש, כלומר אם יש משהו שלא מתאים לך או שחסר לך, אפשר להשמיט.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
של סמיטן קיטשן מעולה, של חמותה של מיכלגד לא מכירה, אבל תזכורת מעולה לקראת החגים.
תודה!
 
למעלה