יש לי כמה קופסאות פטריות מהסופר.
מה אפשר לעשות אתן - פרווה - ולהקפיא לחג?
יש לי איזה מתכון ישן לפשטידה. אבל אולי תוכלו
לחדש לי?
תודה מראש.
מעדכנת: פשטידת פטריות פרווה עשירה לאירוח (ולהקפאה)
מצרכים:
4 קופסאות פטריות משני סוגים
2 בצלים סגולים גדולים (או כרישה אחת קצוצה באותה כמות)
2 חבילות תרד עלים קפוא
1 קרטון קרם קוקוס
4 ביצים
מל"פ, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
שוטפים (כן, אני שוטפת פטריות. אתם לא חייבים) את הפטריות וחותכים לפרוסות גסות
מעמידים במסננת
מקלפים ושוטפים את הבצלים וקוצצים אותם (אני אוהבת חצאי פרוסות דקות)
מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם קלות כמה דקות.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל.
משאירים כמה דקות על אש די גבוהה ומערבבים מידי פעם. אחר כך מנמיכים,
מערבבים שוב וסוגרים את הסיר.
בינתיים, מניחים את עלי התרד (קונה שטופים) בקערת פיירקס גדולה ושופכת עליהם
מים רותחים לכיסוי. משאירה אותם כ-7 דקות, מעבירה למסננת.
כשמתקרר קצת, סוחטת. מעבירה לקרש חיתוך, חותכת בסכין רצועות רצועות מהתרד.
כשמסיימת, מורידה את תערובת הפטריות והבצל מהאש, מסננת ומועכת קצת עם מועך תפו"א.
מעבירה לקערה, מוסיפה את רצועות התרד (מפוררת בידיים) ומערבבת היטב.
מוסיפה 4 ביצים טרופות במקצף ידני, 1 קרטון קרם קוקוס, אגוז מוסקט טחון.
טועמת, משפרת תיבול.
מוסיפה גם כ-3 כפות שמן.
מערבבת היטב.
תבנית בינונית משומנת, 175 מעלות, בין 50 ד לשעה (לבדוק עם קיסם).
יצאה מאוד מוצלחת. טעמתי...
נ.ב. השתמשו בכרישה במקום בצל אם אתם רוצים להכניס ברכת חג לפשטידה.
מה אפשר לעשות אתן - פרווה - ולהקפיא לחג?
יש לי איזה מתכון ישן לפשטידה. אבל אולי תוכלו
לחדש לי?
תודה מראש.
מעדכנת: פשטידת פטריות פרווה עשירה לאירוח (ולהקפאה)
מצרכים:
4 קופסאות פטריות משני סוגים
2 בצלים סגולים גדולים (או כרישה אחת קצוצה באותה כמות)
2 חבילות תרד עלים קפוא
1 קרטון קרם קוקוס
4 ביצים
מל"פ, אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
שוטפים (כן, אני שוטפת פטריות. אתם לא חייבים) את הפטריות וחותכים לפרוסות גסות
מעמידים במסננת
מקלפים ושוטפים את הבצלים וקוצצים אותם (אני אוהבת חצאי פרוסות דקות)
מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם קלות כמה דקות.
מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל.
משאירים כמה דקות על אש די גבוהה ומערבבים מידי פעם. אחר כך מנמיכים,
מערבבים שוב וסוגרים את הסיר.
בינתיים, מניחים את עלי התרד (קונה שטופים) בקערת פיירקס גדולה ושופכת עליהם
מים רותחים לכיסוי. משאירה אותם כ-7 דקות, מעבירה למסננת.
כשמתקרר קצת, סוחטת. מעבירה לקרש חיתוך, חותכת בסכין רצועות רצועות מהתרד.
כשמסיימת, מורידה את תערובת הפטריות והבצל מהאש, מסננת ומועכת קצת עם מועך תפו"א.
מעבירה לקערה, מוסיפה את רצועות התרד (מפוררת בידיים) ומערבבת היטב.
מוסיפה 4 ביצים טרופות במקצף ידני, 1 קרטון קרם קוקוס, אגוז מוסקט טחון.
טועמת, משפרת תיבול.
מוסיפה גם כ-3 כפות שמן.
מערבבת היטב.
תבנית בינונית משומנת, 175 מעלות, בין 50 ד לשעה (לבדוק עם קיסם).
יצאה מאוד מוצלחת. טעמתי...
נ.ב. השתמשו בכרישה במקום בצל אם אתם רוצים להכניס ברכת חג לפשטידה.
נערך לאחרונה ב: