פטריות

אוליב י

New member
פטריות

יש לי פטריות שמפיניון [סלסלה] פטריות פורטובלו הגדולות [6 כאלו] ופטריות שיטאקי [חבילה קטנה]

למי יש מתכון מוצלח?
אם מרק - צריך שיהיה בלי יין, וקל להכנה [כך שילד יכול להכין]
כל מתכון אחר -
א. בלי רסק עגבניות או עגבניות
ב. עם מרכיבים שאפשר למצוא בכל סופר כי אין אצלנו חנות נורמלית קרובה, בעיון קצר במתכוני פטריות ברשת אני רואה כל מיני דברים שאין לי בבית...
ג. קל להכנה [כנ"ל שילדים יכולים להכין]

תודה.

ובכן

רוטב לפסטה- בצל מטוגן, אפשר גם קוביות קטנטנות תפוחי אדמה, כל הפטריות קצוצות דק יחסית, על הבצל, לערבב להוסיף מלח פלפל שחור. עכשיו אפשר כמה אופציות- 2 שמנת סויה ולהוסיף עלי תיבול קצוצים- פטרוזיליה, קורנית, אזוב...וכפית אבקת מרק בטעם עוף.

או להוסיף מים, כוס וחצי, להוסיף שום ועוד תבלינים כמו כמון, פפריקה, ועשבי תיבול מקוצצים.

זה יכול להוות בסיס למרק . במרק הייתי מוסיפה קוביות של הרבה ירקות בנוסף, בטטה, תפוח אדמה, ראש סלרי מקולף, הכל קטן קטן.

מפטריות אפשר להכין חביתת חומוס. בצל, פטריות מטוגנים מעליהם לצקת את תערובת קמח חומוס עם מים מלח פלפל שחור.

אפשר שכבות תפוח אדמה ופטריות עם בצל בתנור.

אפשר פתיתים עם פטריות ובצל מטוגנים.

במסגרת הפחות פשוטים

יש דברים מופלאים כמו לזניה פטריות, קציצות למינהן ופטריות ממולאות

רק תני סימן

אוליב י

New member
כן, אשמח

פה ושם יש לי יום חופש [כן, בפורים אני כנראה אהיה בבית לשם שינוי] ואז אשמח לנסות כל מיני דברים

פטריות ממולאות

בעשבי תיבול אגוזים ופרורי לחם

בממרח טופו שקדים שום ואפשר גם עשבים

בממרח שקדיה ועגבניות מיובשות

באורז ושבבי סויה עם הרבה תבלינים מזרחיים- כמון קינמון פלפל שחור כזה

אפשר לאפות אותן על מצע ירקות כמו תפוחי אדמה ובטטות, תערובת של אפונה גזר שורש סלרי וקישואיןם הכל בקוביות קטנות

אפשר לזלוף מעליהן חמאת בוטנים או סילן או שניהם או טחינה גולמית או טחינה עם הרבה שום, אפשר לבשל בסיר על מצע עגבניות ובצל מושחם עם הרבה עלי סלרי מקוצצים....

פטריות

אני מאד אוהבת פטריות - הכי קל והכי נחטף: לסדר בתבנית, לזלף מעט שמן זית, הרבה שום (מתחיל עכשיו שום טרי) ופטרוזיליה, קצת מלח, לכסות את התבנית בנייר או במכסה, ולאפות כחצי שעה בחום בינוני. אבל קבלי גם לינקים למתכונים מסודרים:

בבלוג של ליידיבאג ("לא על החסה לבדה") יש מתכון מעולה לשניצל פטריות. אני מכינה אותו בתנור במקום לטגן, יוצא מעולה - צריך לאכול מיד
מרק פטריות וגריסים: הכי קל! לינק
גולאש פטריות - אני רואה שיש לך שיטאקי טריות אז לא צריך את כל הקטע של ההשריה. אם אין לך בלזמי, פשוט תוותרי.

אמנם ביקשת רק מתכונים פשוטים אבל אני בשוונג... אז יש גם תחתיות ארטישוק במלית אגוזים ופטריות (לא פעם השתמשתי במלית הזו למצות מגולגלות או ל"פאי רועים" בפסח)
והפטנט האחרון שגיליתי: "בייקון פטריות"
בתיאבון!

RSPA

New member
מוקפץ פטריות עם טופו או סייטן - הכי קל הכי פשוט

חותכים 3 בצלים גדולים לסהרונים ומטגנים במעט שמן זית במחבת גדולה או ווק או סיר שטוח גדול.
מוסיפים מעט מלח וכן כמה כפות פפריקה מעושנת וכמה כפות רוטב סויה.
חותכים גוש טופו לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת לצליה.
כמובן שכל הזמן מקפיצים או מערבבים.
חותכים את כל הפטריות בצורה גסה וזורקים למחבת ומקפיצים/מערבבים.
ובגדול- זהוו...מתקנים תיבול אם חושבים שצריך.
אפשר אם רוצים לקרוע חתיכות מגוש סייטן ולזרוק פנימה במקום הטופו.
יוצא מעדן !!! מומלץ !!
נסי ותהני.

אצלנו כל סוג הולך

שידרוג- להשרות את קוביות הטופו בתבלינים עם מעט שמן מראש
או להשתמש בקולפן וללכת על כמו שווארמה טופו עם הרבה פטריות

RSPA

New member
רצועות בקולפן - גם הולך. להשרות מראש - אפשרי אך לא חיוני.

הרעיון הוא לצרוב ממש את הטופו כשהוא עם הבצל ועם התבלינים ושמן הזית ששמנו בתחילה. ברגע שהטופו נצרב ואף נחרך קלות, הוא מוכן לקליטה ולספיגה של הנוזלים, שיגרו מהפטריות - משנכניסן - והללו יהיו מעורבים עם התבלינים.

RSPA

New member
מה שיש בסופר. טופו מוצק של צוריאל או של משק ויילר.

למעלה