פטריות

jen711

New member
פטריות

אצלינו בבית כולם מאוד אוהבים פטריות.
בא לי להכין משהו מעניין אבל אין לי רעיונות.
רעיונות?
לא פשטידה/פטריות ממולאות/מוקפץ.
 
הנה:

מרק פטריות
פטוצ'יני פיטריות
וולינגטון פיטריות - זו אחת המנות בארוחת החג שלנו.
ריזוטו פיטריות - מנה כוכבת
קרפלך / דים סאם/ חיקלי ממולאים בפיטריות - עוד מנה שמככבת אצלי
כרובית שלמה צלוייה ברוטב פיטריות - מעדן

בהצלחה
שנה טובה
 
בבקשה

פורטובלו אחד לסועד , בגודל בינוני, להוריד גבעול ולנקות .
לתבל במלח פלפל טימין ושמן ולאפות 180 מעלות 15 דקות ולהניח על נייר סופג על מנת לייבש את הפטרייה שלא תרטיב את הבצק .

במחבת - בצל קצוץ, שום קצוץ, פלפל צ'ילי , פיטריות מכל סוג קצוצות - בערך חצי כוס למנה, אגוזים קצוצים ,כף עד שתיים למנה, לתבל הכל ולטגן במעט שמן עד שכל הנוזלים מתאדים, לא להרוג את המילוי!
אפשר להוסיף תרד ו/או גבינה משובחת - גרוויר , צ'דר .....

בצק עלים מהיר ,איטי או קנוי חתוך לריבועים שיספיקו לעטוף את הפורטובלו.
חשוב מאד - הכל מצונן - המלית, הפורטובלו והבצק.
ההרכבה- על כל ריבוע לפזר פירורי לחם , אני אוהבת לתבל אותם בטימין , מלח פלפל ומעט גרידת לימון , להניח את הפטרייה ,למלא ,לעטוף בבצק ולמקרר לפחות שעתיים.
להבריש בחלמון מתובל ולאפות.

אני מאד אוהבת במקום הפורטובלו חצי פלפל אדום ששרפתי קודם ואותו תהליך.
גיסתי הכינה עם אנדיב במקום הפורטובלו וכדי להימנע מבצק ספוגי עטפה את כל העסק בקרפ ואז בבצק עלים, טעים במיוחד .
 

חנהפ

Active member
נקרא נהדר!

 

gastro101

New member
זה רעיון !! הפטריות לא מגירות נוזלים בזמן האפיה? מה זמן אפיה

 
לא , צולים היטב במחבת עם מעט מאד שמן ואח"כ לנייר סופג

פרורי הלחם מתחת לפיטרייה סופגים את מעט הנוזלים שנותרו, עכשיו סיימתי להכין לקראת ערב החג, הכל עטוף בבצק וארוז היטב למחר.
היתרון במנה שאפשר להכין מראש להקפיא ולאפות לקראת הארוחה.
עד כה לא היה soggy bottom .
באם יש חשש הוסף פרורי לחם למלית.

שנה טובה
 

Maldini Girl

New member
כמה רעיונות

אני מאד אוהבת מרק פטריות.
מאד אוהבת גם לשלב פטריות בסלטים, בעיקר פטריות מוקפצות (אפשר עם טריאקי למשל) ולהוסיף לסלט חסה, סלט עם חלומי ועוד
כמובן רוטב שמנת פטריות לפסטה

עוד רעיון
פעם נתקלתי במתכון מאד מוצלח לעוף עם פטריות.
המתכון הוא של אחד ממתמודדי מאסטר שף
המרכיבים:
3 כרעיים של עוף, מחולקות
2 סלסלות פטריות טריות (אפשר גם שימורים)
1 גמבה, פרוסה לרצועות
5 שיני שום כתושות
תבלינים: מלח, פלפל לבן, כורכום
שמן זית או קנולה
*הערות שלי: אני שמה פחות שום.
*אני מוסיפה גם בצל אחד קצוץ, מטגנת אותו בשמן של העוף לאחר טיגון העוף
*במקום מים ותבלינים אם יש לי מחליפה במרק עוף צח, ולו מוסיפה מעט כורכום שממש מוסיף במקרה של המנה הזאת.
*גם אם כן משתמשת במים ותבלינים מוסיפה גם פטרוזיליה קצוצה. מוסיף המון המון.
*הולך מעולה עם אורז לבן.
אופן ההכנה:

1. מטגנים את העוף עד להשחמה יפה, ומוציאים לצלחת.

2. מטגנים באותו שמן את הפטריות - שלמות או חצויות - ואת הגמבה.

3. מוסיפים את השום ומטגנים עד להשחמה קלה.

4. מוסיפים כוס מים חמים ותבלינים, מחזירים את העוף ומבשלים על אש קטנה שעתיים- מגישים עם אורז.
קישור:http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/flavors-hevre/Article-06a1ba0fc8ecf21006.htm
 

mykal

New member
אצלי בבית זה המתכון המנצח.

אני מזהיבה כמות בצל די גדולה,
לוקחת פטריות (או שבישלתי במים עם מעט תבלון ונעשו רכות
או משומרות) חותכת לחתיכות לא קטנות מידי,
מוסיפה לבצל, ומכסה את הסיר נותנת להם להתבשל יחד,
מערבבת מפעם לפעם, ואז מוספה את המים (של הבישול הקודם או של קופסאות השימורים)כשהם רותחים מוסיפה אבקת מרק (בייתית)ויין אדן, ופלפל לבן (שחור).
מנמיכה את האש וכשהפטריות רכות מכבה.

מגישה או על פירה/אורז/או בתוך קונכות בצק עלים.

והאמת שבפעם האחרונה לא הספיקה לי הכמות של הקונכיות.
לקחתי פיתות חציתי אותן בעיגול ונוצרה כעין "קערה" ושמתי שם,
תשמעו היה טעים ומענין, וספג--כמעט שהחלטתי לחסוך אפית הקונכיות.
לפעמים יוזמה של צורך מידי היא כדאית.
 
למעלה