בבקשה
פורטובלו אחד לסועד , בגודל בינוני, להוריד גבעול ולנקות .
לתבל במלח פלפל טימין ושמן ולאפות 180 מעלות 15 דקות ולהניח על נייר סופג על מנת לייבש את הפטרייה שלא תרטיב את הבצק .
במחבת - בצל קצוץ, שום קצוץ, פלפל צ'ילי , פיטריות מכל סוג קצוצות - בערך חצי כוס למנה, אגוזים קצוצים ,כף עד שתיים למנה, לתבל הכל ולטגן במעט שמן עד שכל הנוזלים מתאדים, לא להרוג את המילוי!
אפשר להוסיף תרד ו/או גבינה משובחת - גרוויר , צ'דר .....
בצק עלים מהיר ,איטי או קנוי חתוך לריבועים שיספיקו לעטוף את הפורטובלו.
חשוב מאד - הכל מצונן - המלית, הפורטובלו והבצק.
ההרכבה- על כל ריבוע לפזר פירורי לחם , אני אוהבת לתבל אותם בטימין , מלח פלפל ומעט גרידת לימון , להניח את הפטרייה ,למלא ,לעטוף בבצק ולמקרר לפחות שעתיים.
להבריש בחלמון מתובל ולאפות.
אני מאד אוהבת במקום הפורטובלו חצי פלפל אדום ששרפתי קודם ואותו תהליך.
גיסתי הכינה עם אנדיב במקום הפורטובלו וכדי להימנע מבצק ספוגי עטפה את כל העסק בקרפ ואז בבצק עלים, טעים במיוחד .