פטריית שמש

barnitos

New member
פטריית שמש

שלום ,
יש לי גוון עור לבן באזור הלחי הימנית כבר מעל חצי שנה, ככל הנראה מדובר בפטריית שמש . האם ישנו טיפול טבעי לפטריה ? -סילוקה והחזרת מצב העור בלחי לגוון אחיד ?

תודה .

0 אור 0

New member
פטרית שמש

לפטרית שמש יש כמה פתרונות טבעיים, ארשום פה את שני הפשוטים ביותר (שמומלץ לשלב ביניהם), ואם זה לא יעזור אז כדאי להגיע למטפל בשמנים כדי להתאים בדיוק גדול יותר.
1. פעם עד שלוש ביום, אחת מהן אחרי המקלחת ויבוש, למרוח חומץ תפוחים מהול במים על האיזור הנגוע ולתת לזה להספג בעור.
2. לפני השינה למרוח שמן נושא (אפשר זית ) עם מספר טיפות של שמנים אנטי פטרייתיים - אפשר למשל עץ התה, לבנדר ועשב לימון או ציפורן
&nbsp

barnitos

New member
תודה והמשך שאלות

לגבי 1 - מה הכמות של החומץ לעומת המים - אשמח למינון מדוייק יותר (מספר כפיות?) ?
לגבי 2 - שוב כמה שמן זין (כפית ? ) מול כמה טיפות של שמן עץ התה ?

תודה .

0 אור 0

New member
הדילול

בחומץ מדובר בתרופת סבתא (אמנם בדוקה) לכן אין מתכון - אפשר לשחק עם הדילול ולמצוא את המינון של שלא ישרוף - למשל להתחיל ב 10 % ולעלות עד מקסימום 50%
&nbsp
לגבי שמנים ארומטיים - המינון המקובל הוא 1/2% לפנים ולילדים, ועד 2% לגוף. מטפל יכול להכין לך תערובת בריכוז יותר גבוה, אבל הוא יבדוק קודם רגישות לשמנים ויהיה במעקב מולך.
הכמות של השמן /חומץ תלויה בשטח שאת מורחת עליו ובספיגה של הגוף

barnitos

New member
המשך שאלות

אני מצטער אך לא הבנתי כל כך את תגובתך (אני לא מהתחום אז אנא סבלנותך).
1. לגבי החומץ מה זה אומר 10% - 10 כפיות של חומץ מול 10 כפיות של מים ?

2. מה זה שמן אתרי ומה ההבדל אם אני קונה שמן עץ התה רגיל לבין זה שאקנה
שמן עץ התה שהוא אתרי ? לא ניתן להשתמש בשמן עץ התה רגיל ?

3. יש הרבה חברות שמייצרות את שמן עץ התה,האם ידוע לך על חברה אחת
אמינה שמפיקה שמן עץ תה מקורי ולא משהו מזויף או לחלופין מהול ? מה
חשוב לדעת/לקרוא בסימול המוצר ? האם לצורך העניין שמן עץ התה של ניצת
הדובדבן מספיק טוב ?

4.מאחר וכאמור הכתם בפנים אז מה זה אומר 0.5% ?
אם שוב מדובר על כפיות של שמן עץ התה מול שמן זין אז נשמע לי לא הגיוני .

5. ידוע לך האם שמן קוקוס עוזר בטיפול בבעיה ? קראתי לא מעט המלצות עליו ברשת .

תודה רבה על העזרה .

0 אור 0

New member
כדאי להגיע למטפל בשמנים

השימוש בשמנים אתריים דורש לפחות ידע בסיסי,
ובטח על הפנים
כדאי להשקיע את העלות של התייעצות אחת (ולפעמים אפילו אפשר לקבל את היעוץ חינם באותו מקום שאת קונה את השמנים אז זו רק שאלה של זמן) ולהיות בטוחה שאת שמה מה שצריך על הפנים.
שמן קוקוס - לא ידוע לי שהוא עוזר, אבל שווה לנסות מכיוון שהוא ממש לא מזיק. במקרה הכי גרוע יהיה לך עור רך מההזנה של הקוקס
&nbsp

barnitos

New member
לא ענית לי על שאלות 1-4

אני מצטער אבל לא ענית עלהשאלות הנ"ל אשמח למידע בעיקר בנוגע למה הכוונה באחוזים ? 10 אחוז - זה אומר 10 טיפות שמן עץ התה מול 100 טיפות שמן זית?
אשמח אם תוכלי לענות לי על כל השאלות , אשקיע כמובן גם ביעוץ אישי אבל בינתיים אשמח לקבל את המידע פה כי זה להבנתי מטרת הפורום לשתף ולחלוק במידע .

תודה לך .

0 אור 0

New member
התייחסות

א. התשובה היא בדיוק אחד הדברים שמלמדים בקורס טיפול שמנים - בפשטות למדוד באותה מידה - אם אתה לוקח משורה של 100 CC, אז 2% זה 2 CC וחצי אחוז צריך כבר למדוד בטיפות - בודקים כמה טיפות נותנות 1CC, או 10CC ואז מחשבים לפי זה את ה 2% או חצי אחוז.
כשמדובר בשמן יחסית עדין כמו לבנדר, זה לא קריטי, אבל יש שמנים שמינון עודף שלהם עלול ממש לגרום כויה לעור עדין, או לגרום לתגובה חזקה מדי
ב. תפקידו של פורום אינו להחליף מטפלים,
אכן מסכימה שתפקידו להגביר ידע, ולכן בפורום שמנים וצמחי מרפא ז"ל דאגנו, מנהלות הפורום לדורותיו ליצור אינדקס מכובד של מאמרים, קישורים ותשובות שנכתבו לצורך הפורום עצמו, ועם סגירת הפורום השארתי קישור מפורום זה (הכל בתיאום עם הנהלת תפוז כמובן.
כך נעשה גם באינדקס העשיר של פורום תרופות סבתא
לצערי , לאחרונה גיליתי במקרה שהפורומים הנ"ל ניתנו לניהול חדש ובשם חדש, וכל החומר העשיר שהיה שם נמחק
&nbsp

למעלה