פיברואדנומה

נס לי9

New member
פיברואדנומה

שלום דוקטור, אני בת 28, יש לי פיברואדנומה בשד שהתגלתה לפני כ-5 שנים. מאז אני עוקבת אחריה באולט' ובדיקות כירורג שד פעם בשנה. היא בגודל 1.5-2 ס"מ ולא שינתה את גודלה (ב"ה). לסבתא שלי היה סרטן השד אבל לא בגיל הפוריות. אני כרגע מתכננת הריון ומתחילה טיפולי פוריות בינתיים הזרעות, אבל אם יהיה צורך גם IVF. כירורג השד אמר שאם אני מתחילה טיפולים/הריון פיברואדנומה עלולה להכפיל ואף לשלש את גודלה ולכן חייבים להוציא אותה לפני התחלת הטיפולים.. אני נורא מפחדת מההליך. ורציתי לשאול כמה דברים : 1. האם באמת חשוב להוציא את פיבוראדנומה עכשיו? 2. האם במהלך תהליך ההסרה יכולים לפגוע לי בבלוטות חלב? 3. האם זה נכון שבמקום פיברואדנומה שמסירים יכולים להופיע גידולים אחרים? תודה מראש על ההתייחסות

פיברואדנומה

שלום רב פיברואדנומה הינו הגידול השפיר הכי שכיח בשד מופיע בעיקר אצל נשים צעירות וברוב המקרים המוחלט הינו שפיר.ישנם תאורי מקרה בודדים על התמרה לממאירות אם כי חשוב להדגיש שזה סופר נדיר. בד"כ פיברואדנומות קטנות כמו שלך לא מוציאים אלא עוקבים בUS.בד"כ בניתוח פיברואדנומה להבדיל מסרטן השד יוצאת כמקשה אחת ואין כריתה של רקמת שד מסביבה אם כי ישנה צלקת לכן החשש מפגיעה מבלוטות החלב הוא זניח. אנא פני לכירורג השד שלך ולגניקולוג המטפל לתכנון המעקב בברכה

למעלה