פיברואדנומה

happy heart76

New member
פיברואדנומה

שלום רב , אני בת כמעט 36 , לפני 3 שנים גילו אצלי גוש 10 מ"מ , עשיתי ביופסיה והגוש הוגדר כפיברואדנומה . במהלך 3 שנים עקבתי כל 6-7 חודשים ב-US ובדיקה ידנית אחרי הגוש . במשך שנתיים וחצי הוא לא השתנה , וב-US אחרון ראינו שבחצי שנה אחרונה הגוש גדל מ-10 מ"מ ל-14 מ"מ , ז"א ב-40%. הבנתי ישי המלצה להוציא גושים במקרה של גדילה . יש לציין שבכמה חודשים אחרונית אני נוטלת הורמונים של טיפולי פוריות . האם במקרה שלי מומלך להוציא את הגוש בניתוח ? האם זה נחשב לגידול מהיר ? האם עצם זה שהגוש גדל זה מגדיל סיכויי למשהו ממאיר ? בנוסף ב-US התגלו ציסטות ...אשמח מאוד לתשובה , אני נורא נורא לחוצה ... תודה

בתשובה לשאלתך

פיברואדנומה הוא ממצא שפיר לחלוטין. האינדיקציות להוצאת גוש מסוג זה הן: אם הוא מעל 3 ס"מ, עם גדל בצורה משמעותית, אם האישה מאד מוטרדת מנוכחות הממצא ומעדיפה להוציאו או אם יש חשד כי מדובר בממצא מסוג אחר (פילויידיס). בנוסף יש לזכור שבדיקת האולטהסאונד היא בדיקה תלויית בודק ולעיתים הערכת גודל הגוש יכולה להישתנות מסיבות טכניות. הגוש שלך גדל באופן לא מאד משמעותי, הוא עדיין נחשב לממצא קטן ביותר וניתן להמשיך ולעקוב אחריו, אך אם הדבר מסב לך חרדות ומדיר שינה מעינייך ניתן להתייעץ עם הרופא שאצלו את במעקב ולהוציאו.

למעלה