פיברומאלגיה

בתיה ג

New member
פיברומאלגיה

אובחנתי כחולת פימרומאלגיה וניתנה לי תרופה בשם אקסל אני מאד חוששת מאחר ואני גם סובלת מלחץ דם ואני חוששת מאד מתופעות הלוואי האחרות גם בחילות עצירות וכד', האם יש לי ממה לחשוש? , ניסיתי סימבלטה והתרופה החמירה לי בעיות שינה שגם ככה לא טובה במיוחד. מה דעתך

פיברומיאלגיה

הטיפול התרופתי בפיברומיאלגיה הוא טיפול חשוב, אך הוא אינו "מציל חיים" ומטרתו העיקרית היא שיפור באיכות החיים.
וגישה "קלילה" זו צריכה לדעתי להיות מיושמת עבור הטיפול התרופתי, כלומר אם זה עוזר מצויין, ואם זה לא אז אפשר להפסיק.
איקסל זו תרופה שמטפלת גם בדכאון וגם הוכחה כיעילה בטיפול בכאב מרכזי דוגמת פיברומיאלגיה, אם יש הפרעת מצב רוח בנוסף אז זוהי בחירה טובה כי יכולה לעזור לשתי הבעיות.
לצערינו עדיין אין לנו יכולת לדעת איזו תרופה תתאים לאיזה מטופל, והדרך היחידה היא ניסוי ותעייה.

לסיכום, דעתי היא שאין מה להפסיד, מנסים - אם איכות החיים משתפרת ממשיכים, אם יורדת מפסיקים.
הייתי מציע שבמידה וקיימות תופעות לוואי קלות כמו יובש בפה, בחילות וכו' לא להלחץ ומייד להפסיק כי לרב זה תופעות לוואי שחולפות, כדאי לתת צאנס של מספר שבועות כל עוד אין תופעות לוואי משמעותיות (שהן מאד נדירות)

בהצלחה!

למעלה