פיברומיאלגיה וגיוס או התנדבות

Fibro Mom

New member
פיברומיאלגיה וגיוס או התנדבות

שלום לכולם!

איני בטוחה שהשאלה שלי היא בדיוק על התנדבות לצה"ל, אבל בטוחה שיש כאן מאגר מוחות וניסיון צבור שיוכלו לסייע לי.

ביתי בת 17 בקרוב, ממש בימים אלו אמורה להגיע לצו ראשון. לאחרונה (אחרי מילוי ופקסוס הטופס הרפואי לצה"ל) אובחנה כחולת פיברומיאלגיה. בנוסף, יש לה אי סבילות די קשה ללקטוז וכעת בבירור לגבי אי סבילות לגלוטן (לפי בדיקות דם אין לה צליאק, אבל כל מפגש עם גלוטן מסתיים בבטן מאוד נפוחה ושלשול). אשמח מאוד לדעת מניסיונכם: האם צה"ל מגייס בנתונים הללו? מה סביר שיהיה הפרופיל? ואם היא תלך לצבא דרך התנדבות, כמה זמן אורכת הפרוצדורה? (כלומר, השאיפה היא להתגייס במועד ולא לבזבז עוד זמן, איך דואגים שכך יקרה?)

אשמח לכל מידע רלוונטי!
רבה ויישר כוחכם.

liavavraham

New member
התנדבות לצה"ל

בדרך כלל צה"ל מעדיף לא להתעסק עם בעיות רפואיות ולפטור משירות חובה.
במידה ובתך תקבל פטור, תוכלו להגיש בקשת התנדבות במדור פרט בלשכת הגיוס אליה היא משוייכת, ומשם יש עוד מספר שלבים.

התהליך עצמו לוקח מספר חודשים, כמובן זה תלוי גם בשיתוף הפעולה שלכם, בהעברת מסמכים רפואיים עדכניים.

מפנה אותך למאמרי הפורום למידע נוסף בנוגע להתנדבות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1177&aId=107734

בכל שאלה שיש לך את תמיד מוזמנת לשאול כאן בפורום.

שיהיה המון בהצלחה!

Fibro Mom

New member
השאלה בעיקר היא

האם אתם יודעים האם פיברומיאלגיה מקנה פטור משירות ומאפשרת התנדבות. זו הנקודה עליה לא הצלחתי למצוא תשובה (גם לא באתר של מיט"ב).

אם אני מבינה נכון מדבריך, בהכללה צה"ל מעדיף לתת פטור ושיתגייסו בהתנדבות

liavavraham

New member
אין אפשרות לדעת

זה תלוי בהחלטת רופא לשכת גיוס.
לגבי השאלה השניה, חיובי.

eran544

New member
בכללי כל נושא מתן הפרופיל הולך לפי "ספר"

יש להם קלסר ענק שהמידע בו נחשב למסווג ובו רושמים איך צריך להתנהג במתן הפרופיל עבור כל מחלה/ליקוי/בעיה רפואית/נפשית.
כמובן שיש להתחשב בפרמטרים נוספים כגון חומרת המחלה והשפעתה על חיי היום יום, והדבר נתון לשיקול דעתו של הרופא/ה בצו ראשון, מומלץ שתבוא לצו ראשון עם חוות דעת של רופא/ה מטפל/ת מכיוון שהנושא עוד טרי.
האמת שאין לי מושג איך צה"ל מתנהג כלפי זה...

Fibro Mom

New member
רבה

כמובן שאצייד אותה במכתב של הפרופ' שאבחן אותה (למעשה, אשלח אותו במייל כבר טרם הצו) הבעיה שהפרופ' עצמו אמר שלדעתו אין לצה"ל הרבה נסיון בעניין כי זו לא מחלה שכיחה אצל נוער.

נאלץ לחכות ולראות

נ ו ע ה 12

New member
אם היא אכן תקבל פטור נשמח ללוות אותה בתהליך

כאן בפורום. בהצלחה והמון בריאות.

Fibro Mom

New member
אני אעדכן בכל מקרה

חשוב לה (ולנו...) לשרת ובתפקיד משמעותי (זה קצת לרתום את העגלה לפני הסוסים, אבל בבוא הזמן, אם יהיה רלוונטי, אני מניחה שהיא תתלבט בין התנדבות לבין שירות לאומי, אם תוכלו לבשר לי שבמסלול התנדבות ניתן להגיע לתפקידים משמעותים יותר, זה בוודאי ישפיע על החלטתה).

נ ו ע ה 12

New member
ניתן להגיע לתפקידים משמעותיים ומספקים ביותר

ובעצם לכל תפקיד שמתאים מבחינה רפואית ע"פ הפטורים שיינתנו לה, וכמובן על סמך יכולות ונתונים.

eran544

New member
תציידי אותה גם בעותק פיזי מודפס של המכתב

מנסיון עם צה"ל, גם אם הם יאשרו שיתקבל, הם תמיד יוכלו להמציא תירוצים ולומר שלא התקבל. חשוב שהיא תבוא עם עותק ביד ויסרקו אותו לנגד עיניה לפני שתיכנס לרופא, רק ככה תהיי בטוחה שזה נמצא ברישומים שלהם.

Fibro Mom

New member
על הטיפ. כמובן שהתכוונתי לצייד אותה

במכתב וגם בבדיקות המעבדה, אבל הטיפ על לסרוק מול עיניה הוא בהחלט חשוב.

eran544

New member
היום הסריקות יתבצעו מול עיניה

לאחר שתגיע להמתנה לרופא ישאלו אותה אם יש לה מסמכים רפואיים ולאחר שתגיד שיש לה ישלחו אותה לחדר סמוך. שמה חיילת תקליד את ת"ז שלה ולאחר מכן תסרוק את המסמכים ותחזיר אותם אליה.

למעלה