פיברומיאלגיה - שאלות לפרופ' בוסקילה

מלדן

New member
פיברומיאלגיה - שאלות לפרופ' בוסקילה

פרופ' בוסקילה שלום רב צפיתי בך בתוכנית טלויזיה ובזכות דברייך בתוכנית, הבנתי את המחלה שאובחנתי בה - פיברומיאלגיה. תודה, אני בת 36, סובלת מהמחלה כשנתיים ואובחנתי לפני זמן קצר, יש לי מס' שאלות: 1.האם הינך מכיר תוספי תזונה ותרופות אלטנרנטיביות לטיפול והחלמה מהמחלה (קיבלתי אלטרולט, שגרמה לתשישות גדולה ואיני רוצה להשמתמש בה) ? 2. איזה סוג של פעילות גופנית יכול להקל ? 3. האם יש בידך מידע על ריפוי במגנטים במחלה ? 4. על איזה שיטות טיפול מהרפואה המשלימה אתה יכול להמליץ לי לנסות ? התשובות הללו חשובות עבורי כדי לעזור לעצמי להחלים. בברכה דלית

פיברומיאלגיה וטיפול

אין הוכחות מוצקות בספרות שתוספי מזון עוזרים בתסמונת זו. הפעילות הגופנית המומלצת היא פעילות איארובית מתונה, דוגמת הליכה ושחייה. אין הוכחות מוצקות לטיפול במגנטים במחלה. שיטות הטיפול מהרפואה המשלימה שאני ממליץ, הינן 1) דיקור 2) ביופידבק 3) טיפול קוגניטיבי התנהגותי 4) טיפול בחמי מרפא.

מרוצה

New member
../images/Emo42.gifבקר טוב פרופסור בוסקילה.

קודם כל ברכות לך על הענותך לבוא לפורום. רציתי להגיד לך שאני די קשובה לגוף, אבל, לפעמים חייבים לעשות דברים כי אין ברירה. אני פשוט יותר נחה באמצע העשיה. בבית עשינו חלוקת עבודה ביננו, כל אחד משלים את השני. יש אביזרים המקלים על החיים. אם פעם עבדתי, למשל, עם פומפיה, היום אני עובדת עם קוצץ מכני.וכ"ו... אני כן משתמשת במגנט ומה שעזר לי היה רפלקסולוגיה בשיטת אבי גרינברג. אומנם התיפקוד הוא פחות ממה שהיה אבל חזר אלי. אני מרימה יד שמאל, עולה מדרגות (לאט מאד) ועוד.... כל הסביבה יודעת על מחלתי וזה מאד מקל עלי גם בעבודה. הכי , הכי חשוב בעיני זאת התמיכה מהמשפחה. חשוב ביותר. בעיני מכל טיפול ההבנה לנושא קריאה יישום הדברים המתאימים זה חשוב מאד. כשהסביבה מבינה וקשובה יש לזה חשיבות קוגניטיבית. אני לא משתמשת בתרופות. מאז שניסיתי וראיתי שזה כמו לשתות מים אבל מסוכן פשוט הפסקתי. כל התרופות העושות אותך זומבי אפילו לא ניסיתי. אני חושבת שהתאמת הקצב החדש לחיים ועזרה מהמשפחה והסביבה זאת כרגע התשובה הטיפולית. מאחלת לכולם בריאות מלאה.

מלדן

New member
ריפוי מגנטי

הייתי מעונינת להשתמש בריפוי במגנטים, אשמח לשמוע באיזה צורה טיפלת, אצל מי ומה ההתרשמות שלך תודה דלית

H i l a1

New member
התנסות במגנטים

אני ניסיתי ריפוי במגנטים. כיוון שעיקר הכאבים אצלי בצואר וגב עליון המליצו לי על שרשרת מגנטית. ביומיים הראשונים היו לי סחרחורות, לאחר מכן לא הרגשתי טוב יותר מבחינת הכאבים, ולכן לאחר כחודש ניסוי החלטתי לא לרכוש אותה. לאחר מכן ניסיתי כרית, הכרית הייתה לי טובה, אבל אני לא יודעת אם זה בגלל המגנטים או בגלל העיצוב האורטופדי שלה. בגלל שהכרית עולה כ-700 ש"ח, החלטתי קודם לנסות כרית ד"ר גב, ולפי זה לראות אם זה המגנטים או הארגונומיה. (הכרית של ד"ר גב חדשה, אז עדיין לא הגעתי למסקנה..) בכל מקרה, טופלתי במגנטים של חב' ניקן. אם תרצי פרטים נוספים תרשמי.

האם תשובתך מבוססת על מחקרים בלבד?

האם העדר מחקרים (כי אין לחברות התרופות אינטרס), אומר שאפשר לוותר על אפיק טיפולי זה? האם אין די בהצלחות קליניות של העוסקים בתחום?

למעלה