פיברומיאלגיה

IRISEL1

New member
פיברומיאלגיה

ייתכן שחולשה כאבים ותשישות נובע מחוסר וימין B1 B2 B3 B5 B6 B12 חומצת פולית שווה בדיקה. בית חולים בלינסון מבצע בדיקות אלו. לידיעתכם. איריס.

IRISEL1

New member
נאוה יקרה...

כןןןןןןןןןןןןןןןן פרוצדורה , עלויות :די להיות נאיבים!!!!! אור ושמחה והמון אהבה...

IRISEL1

New member
פרטים אודות וטמין B6 ו B1

אני ביצעתי זאת דרך קופת חולים, צריך להגיע לבית חולים בלינסון - מעבדת דם- עם טופס 17 מהקופה והפניה של רופא. אני שייכת לכללית. בקשר לעלויות באמת שאין לי מושג...הבאתי טופס 17 מהקופה. שהגעתי לבלינסון...ואמרתי שקשה היה להגיע אליהם...ואני גרה בהרצליה...האחות אמרה לי שמאילת מגיעים אליהם לבצע בדיקות דם מסוג זה. אני לא מבינה הם היחידים בארץ...?!! יש רק מכונה אחת לבדיקה מסוג זה. לדעתי: זה פשוט שערוריה... תשובה מקבלים אחרי 3 שבועות. כשהרופאה ראתה את התשובה שלי אמרה לי כל כך נמוך. התשובה שלי היתה B6 15 לבנ אדם ממוצע צריך להיות בין 60 ל 80 כלומר עם כדורים היה נמוך אצלי פי 4 ועוד לקחתי ויטמינים לפני הבדיקה!!! . לקחתי 150 מ"ג B1 וB6 במשך 4 חושים, הרגשתי כל כך רע שחשבתי שאולי יש לי עודף...בסוף התגלה חוסר... כל יום שעבר הרגשתי רע עוד ועוד...פשוט נגמרתי...חולשה איומה, כאבים חזקים...כל רעש הפריע לי...תתארי לעצמך אי אפשר היה לאכול לידי ...אחותי אכלה בסכום מפלסטיק...ממש עצוב...כל פעולה שביצעתי היתה כמו "יציאת מצרים"...הייתי פשוט חסרת אונים...אבל אני בנאדם חזק...לא מתיאש לא נשבר, ואוהב לעזור לאחרים כמה שרק אפשר... אני מטופלת בהדסה עין כרם אצל פרופ' בעל שם עולמי, באמת...הוא מיד התקשר אלי הביתה ואמר לי להוסיף ל B6 עוד 100 מ"ג, ויקח כמה ימים עד שארגיש יותר טוב...וכך היה כיום לאחר 12 יום של הוספת הכדור חזרתי לעשות התעמלות..בשבילי פעילות גופנית ושחיה זה קרש ההצלה שלי...בלי זה אין לי חיים...אני גם לוקחת מגנזיום 250 מ"ג 2 יח' וקלציום - קלטרט - +ויטמין D 650 מ"ג...נאוה אין מקרה דומה לשני...כל בנ-אדם מגיב אחרת...אני פירסמתי זאת...ותאמיני לא היה לי קל שאולי אעזור אפילו לנפש אחת דיינו... אני חושבת ששוה לנסות...מה יש להפסיד...המחלה הזו כל כך קשה....ואני מדברת מניסיון... כל בנ-אדם צריך לדעת מה עושה לו טוב...אני גם קראתי שפרופ' מבלינסון ממליץ על התעמלות ושחיה...לכי תאמרי לו שעם כאב וחולשה קשה לתפקד, אז עוד לעשות התעמלות ושחיה...על מה הוא מדבר קשה בכלל לזוז... למזלי בינתיים עוזר לי B6 B1 ויתר הביים ומגנזיום. לא לכל אחד זה יכול לעזור...צריך הרבה סבלנות ואורך רוח. אני אגלה לך עוד משהו איזה טיפ: בחטיף של אנרג' בטעם תות יש תוספת של מגנזיום...כשאני מרגישה שנגמר הכוח והכאב והחולשה חוזרים אני אוכלת מחטיף זה.לא תאמיני, זה עוזר. צריך להישמע לגוף...לאכול חכם...כל אחד מה שחסר לו להוסיף או ע"י ויטמינים או בעזרת תזונה עשירה בחלבונים... נאוה, מאוד נגע לליבי יחסך האנושי והכנה לעזור לאנשים ולהקשיב...אין הרבה כאלה... שתהיה לך שבוע טוב, ומלא אור ושמחה, יישר כוח, איריס.

זו פשוט פעם ראשונה שאני שומעת על

בדיקות ויטמינים בקופת חולים זאת אומרת חוץ מ- B12 וחומצה פולית. יש מעבדות שעושות בעיות גם עם חומצה פולית. מינרלים הם בודקים יותר, אבל גם... מוגבל מאוד. אני אנסה לפנות ולקבל מידע רחב יותר מבילינסון ואולי אפילו מקופות החולים כנטורופתית אשמח להשתמש במידע. תודה על שהבאת את הדברים אל תשומת ליבנו.

IRISEL1

New member
הבהרה לB6 B1

נאוה שלום...אני חוזרת בדיקות B12 וחומצה פולית עושים בקופת חולים. את שאר הביים: B1 B2 B3 B5 B6 עושים רק בבית חולים בלינסון...כך נאמר לי במפורש!!! בקופה שבה אני נמצאת כלליית- גוטפריד- האחות קראה בספר שאת הבדיקה מבצעים בבית חולים, הם גם לא אמרו לי איזה. עד שהיגעתי לבלינסון יצאה לי הנשמה עשיתי אין ספור טלפונים למספר בתי חולים - הם אפילו לא ידעו מה זה B6 ו B1 התקשרתי לרופאה/חברה שאמרה לי לנסות בבלינסון...שם נאמר לי שמאילת באים אליהם... נ.ב. ייתכן שכללית נותנת טופס 17 לבי"ח בלינסון, יש הסכם ביניהן, מוזר שבי"ח מאיר שיש גם הסכם בינהם לא מבצע הבדיקה!!!! תודה על התיחסותך, איריס.

IRISEL1

New member
ויטמינים B2 B3 B5 קשה קשה קשה...

נאוה שלום...היום אחותי הלכה לבקש מרופאת המשפחה אישור לבדיקות אלו. היא סירבה לתת לה בטוענה שהן בדיקות מסובכות...את מבינה...מה מסובך בזה השד יודע...הכסף!!! ידוע ברפואה כשמוצאים חוסר בויטמין B6 ייתכן חוסר במיוחד בויטמין B3 וגם ויטמינים B2 ו B5 צריך לוודא שהם תקינים. קראתי באינטנט, שיש חוסר בויטמן B6 יש הפרעות במערכת העיכול...ואני סובלת מזה שנים!!!משנת 1992....עשו לי 5 בדיקות גסטרו ולא מצאו כלום!!לא פלא!!! היא עוד אמרה לאחותי שאני החולה היחידה שלה שביצעה B1 B6 . אחותי הסבירה לה, שאם לא הייתי מתקתקת לבד...מי יודע לאיזה מצב הייתי מגיעה... הרי לא יכולתי לזוז, לאכול..היו לי כאבי תופת בשרירים...ברגליים, בידיים, בשכמות..הכתפים יצאו לי מהחורים מרוב כאב וחולשה...נאוה אני נפגעתי במערכת העצבים בשנת 1992 עשיתי בדיקת MRI במוח היו לי דלקות, לזיות חשדו שיש לי MS , לכן הגעתי לירושלים, ופרופ' אברמסקי שלל זאת לחלוטין, את מבינה בחיים לא בדקו לי B6 B1, את מבינה אני לא יודעת כמה יש/היה לי בכלל...היום אני יודעת שאם כדורים זה כל כך נמוך...כמה כוח צריך...לא מספיק שאנחנו כל כך סובלים, עוד מדכאים אותנו עוד יותר...אבל אני לא אוותר, אני אלחם ואפילו אעשה בדיקות אלו באופן פרטי...אני לא מוכנה להסתבך נוירולוגית שוב...ותאמיני לי עברתי גיהנום...פלא שאני עוד בחיים... זאת המציאות העגומה שבה אנו חיים, החזק שורד והחלש נופל...והמצב יהיה עוד יותר גרוע...בגלל זה כתבתי לך בתחילה די לתמימות...לא כדי לפגוע, אלא כדי לפתוח לך את העיניים באיזה עולם אנו חיים...אוכלי אדם... תודה על ההקשבה...מקווה שתבשרי לי בשורות טובות בקשר לנושא זה, ולא אני בעוד חודש צריכה לחזור על בדיקות B1 B6 את זה היא נתנה...היתה לה ברירה הרי התשובה לא היתה תקינה...את היתר או שאתקתק לבד או שאגש לרופא תורן ואוציא ממנו נראה , בייי לבינתיים ויום טוב איריס.

IRISEL1

New member
עדכון B1 B6 נאוה נודע לי ש...

את הבדיקה מבצעים גם בהדסה עין כרם...דיברתי עם בחור בשם אדמונד... לידיעתך...יום נפלא...איריס...

למעלה