פיברומילגיה

פיברומילגיה

אני חולת פיברומילגיה אובחנתי עי"רמטולוג לפני שנתיים היתה לי תאונת עבודה ונפלתי על עצם הזנב של הגב.אחרי תקופה של שנתיים אבחנתי כחולה במחלה.קבלתי תרופות נרקוטיות מאוד קשות.ברצןני לדעת אם יש לי סיכוי בביטוח לאומי?כי לפי ידעתי ביטוח לאומי לא מקיר במחלה הזו.מה עושה אדם כמוני שכושר התיפקוד היומיומי שואף לאפס ונותל תרופות קשות כאלו.

ממש אי אפשר לדעת

כדי לגבש דיעה כדאי שתתייעצי עם ראומטולוג המכיר את המבחנים לקביעת דרגת נכות ואשר יבחן בדקדקנות את נתוניך ועל יסוד אלה ייעץ לך. הבעת דיעה על יסוד שלושה משפטים קצרים, ללא לימוד המסמכים הרפואיים ותוצאות בדיקותיך, לא תהיה רצינית.

אמנם, פיברומיאלגיה עצמה לא רשומה...

בתוספת לתקנות על דרגת נכות, אבל חלק מהועדות הרפואיות כן מכירות בסימפטומים של פיברומיאלגיה (וגם של תסמונת התשישות הכרונית) כמצדיקות קביעת דרגת נכות רפואית, בהתאם לדרגת החומרה של הסימפטומים. במקרה כזה הם משתמשים בדרך כלל בסעיף 35(1) של התוספת בתקנות, שמקנה אחוזי נכות בהתאם להשפעת המחלה על כושר הפעולה הכללי ועל התנועות. זה נורא תלוי בגישה של הרופאים. ייתכן שכדי להצליח בזה צריך לבקש שהרופא המוסמך יהיה מומחה בראומטולוגיה ולא רק רופא פנימי, או לבקש שהרופא המוסמך יבקש חוות דעת מראומטולוג.

למעלה