פיגוע בלב איסטנבול !!! :(((

טליה ג

New member
נורא! מעניין אם המחבל התפוצץ בכוונה בין הישראלים

בידיעה שאלו ישראלים, או שפשוט חיפש התקהלות של אנשים, במטרה שכמה שיותר ייפגעו. לפי הדיווח בכתבה המחבל תכנן להתפוצץ במקום אחר, והפעיל את חגורת הנפץ קודם, כשנבהל מהשוטרים, אבל איכשהו יש לי הרגשה שזו לא מקריות שהוא התפוצץ בתוך קבוצה של ישראלים.

לא תאמינו, אבל בדיוק אתמול אני ואחי דיברנו על האפשרות של חופשה קצרה בטורקיה באביב הקרוב, ועל כך שאולי החשש שלנו מהתלהמות אפשרית של ארדואן מוגזם. מי שצינן את ההתלהבות שלנו היה אבא, שאמר שטורקיה עכשיו מטרה לפיגועים ושדאעש שם בכל מקום. למרבה הצער הוא צדק. הטרור מכה עכשיו בכל העולם, אבל טורקיה הפכה ליעד מועד לפורענות במיוחד.

יהי זכרם של ההרוגים ברוך והחלמה מהירה לפצועים!

יאקוטה

New member
טליה שבוע טוב ושקט :)

טליה שבוע טוב!!
מי כמוני עם הדיאלוג הפנימי הזה של "לנסוע ,לא לנסוע " ועוד לפני הפיגוע
דיכאתי את זה.. מספיק שאדם אחד יידע שאני מישראל...לאן זה יגיע..
הנה ..בבקשה
באמת כואב הלב!! :)

קשה להאמין

סך הכל רחוב איסטקלל הוא המדרחוב העמוס בעולם - 2 מליון אנשים 'מגהצים' אותו הלוך ושוב במהלך סוף השבוע. ככה שתמיד יהיו אנשים בכל מקום, ואיפה שלא יבצעו פיגוע - יהיו נפגעים רבים, בין אם הם ישראלים או לא.

לפני שבוע היו לי כמה שעות באיסטנבול, יצאתי מהשדה לשכונת AKSARAY. מדהים איך השכונה הפכה תוך כמה שנים ל'מיני סוריה' - בעיקר רואים שם כיתוב בערבית ושומעים בעיקר את השפה ולא טורקית.

טליה ג

New member
אני בטוחה שהרבה שכונות בערים גדולות בטורקיה

הפכו למיני סוריה. אתמול בדיוק חשבנו על האפשרות לעשות חופשת אביב קצרה בטורקיה (טסטר של Limon Kolonyası ב"ביג שופ" בחוצות המפרץ בחיפה פתח לנו את התיאבון...), ודיברנו על כך שטורקיה בוודאי די שינתה את פניה, ושבכל מקום בוודאי נראה פליטים סוריים וכתובות בערבית. למרבה הצער יחד עם מיליוני פליטים מסכנים חסרי בית הגיעו גם לא מעט פעילי דאעש, ואם לטורקיה אין מספיק צרות מצד המחתרת הכורדית, הרי שדאעש הופכים את המצב לעוד יותר בעייתי. החלום הקצר שלנו לחזור לטורקיה (אחרי 7 וחצי שנים. אני מתגעגעת עד כאב!), נגוז היום עם הפיגוע המזוויע באיסטנבול.

moises7398h2

New member
עיתונאי טורקי כתב שהמחבל עקב אחרי קבוצת הישראלים

ולכן התפוצץ בדיוק כשהם נמצאו לידו. זה עוד אחת מההמצאות שהטורקים מדווחים ,כדי להצדיק את אוזלת ידם במלחמה בטרור, הם גם דיווחו שאת הקבוצה הגרמנית בפיגוע לפני כן ביצע מחבל ממוצא רוסי, לאחר הפלת המטוס הרוסי, כאשר אין להם תשובה לגל ההתאבדיות, הם ממציאים בדיות, מה שכן הם מומחים בו, הוא לשלוח את חברי האופוזיציה לכלא, או לסגור עיתונים, ולהגביל את חופש הביטוי.

טליה ג

New member
גם אם זה לא נכון שהוא עקב אחרי הקבוצה הישראלית

אלא התכוון להתפוצץ בכל מקום הומה אדם, הגיוני מאוד שכשהוא עבר ליד הישראלים, הוא מיד שמע אותם מדברים בעברית וזיהה אותם עפ"י המראה, ובחר לפוצץ את עצמו דווקא באותו רגע. זה נכון שמדרחוב איסתיקלאל תמיד הומה אדם ובאותה מידה היו יכולים להיפגע גם תיירים מכל ארץ אחרת ואף מקומיים, אבל איכשהו אני נוטה לחשוב שהמחבל בחר בכוונה להתפוצץ בין הישראלים, בין אם תכנן זאת מראש ועקב אחריהם ובין אם זיהה באותו רגע שמדובר בישראלים.

טליה ג

New member
חברת AKP צייצה בטוויטר: "הלוואי שהישראלים הפצועים היו מתים"

חברת הפרלמנט מטעם מפלגת השלטון İrem Aktaş צייצה בחשבון הטוויטר שלה זמן קצר לאחר הפיגוע: "הלוואי שהאזרחים הישראליים הפצועים היו מתים". כן, ככה מתבטאת באופן פומבי חברת פרלמנט מטעם מפלגת השלטון! היא לא מגנה את ממשלת ישראל או את צה"ל, אלא מייחלת למותם של אזרחים תמימים חפים מפשע, ביניהם גם נשים וילדים!

יאקוטה

New member
גועל נפש !! בושה!!

ככה גוף מהשלטון מתבטא ?!! הם זוכרים לנו את המרמרה .

טליה ג

New member
טורקיה פרסמה את שמות שלושת ההרוגים הישראליים באיסטנבול

עפ"י האתר תיק דבקה, שמות 3 ההרוגים הישראליים הם שמחה דמרי בת 60 מדימונה (ששמה ופרטיה פורסמו כבר בשאר אמצעי התקשורת), אברהם גודמן ויונתן שוער. יהי זכרם ברוך

המחבל המתאבד השתייך ככל הנראה לדאעש והיה אזרח טורקי בן 33 מאדנה בשם Savaş Yıldız.

moises7398h2

New member
לפי הידיעות האחרונות אין שום קשר בין הפיגוע לבין

היותה של הקבוצה ישראלית. זה רק עוד אחד מפגועי הטרור המחרידים בטורקיה. מה שכן צורם היא ההתבטאות של חברת הפרלמנט הטורקי אירם אקטאש, שיחלה לפצועים הישראלים מהפיגוע למות. אם זה היחס של נתח גדול מאוד של האוכלוסיה הטורקית לישראלים, אני לא מבין מי צריך לרוץ לטורקיה, בכדי לאכול מהמטעמים הטורקים, אפשר לחשוב שאי אפשר לאכול כאן בארץ .

טליה ג

New member
טורקיה היא ארץ מרתקת מכל הבחינות

ובימים שבהם ישראל לא מככבת יותר מדי בכותרות, גם ידידותית מאוד לתייר הישראלי. במשך תקופות ארוכות הישראלים הדירו את רגליהם מטורקיה, אבל לאט לאט התחילו לחזור אליה, כי תקרית המרמרה הולכת ומתרחקת ואפילו ארדואן כבר לא מתבטא באותה תדירות נגד ישראל. בטח שלא חסר אוכל טוב בארץ, אבל טורקיה מספקת חווייה קולינרית באמת מדהימה, ואי אפשר להאשים את הישראלים שבחרו לנסוע לטורקיה בתקופה רגועה יחסית מבחינת יחסי ישראל-טורקיה. הבעייה היא שאם עד לא מזמן הדילמה האם לנסוע לטורקיה נבעה מהחשש להיתקל שם בעויינות עקב ההסתה הבלתי פוסקת של ארדואן, הרי שעכשיו טורקיה הפכה ליעד מועד לפיגועים. נכון, זה לא קורה לעיתים כל כך קרובות, ובאותה מידה אנחנו היינו אמורים לפחד על חיינו בארץ ולא לצאת מהבית מרוב פחד, ועדיין כשנוסעים לחופשה מתוך בחירה, אף אחד לא רוצה לקחת את הסיכון לנסוע לארץ שסובלת מפיגועים לעיתים קרובות יחסית.

למעלה