פיגמליון

פיגמליון

שלום
לצורך התיעצות עם חברי הפורום אתאר את המצב. אני כבן 40 וחברתי (28) היא עולה חדשה יחסית, כמעט ללא משפחה וחברים בארץ, וכן היא בישנית למדי ומופנמת. היא נעה במסלול של עבודה-בית, בית-עבודה וכמעט ואינה יוצאת לבילויים. היא די מנותקת מהעולם, ממעטת לצרוך חדשות, גם בגלל קשיי שפה אבל לא רק. השיחה שלה בעברית שוטפת. היא בוגרת אולם הייתי אומר שמבחינה כרונולגית היא בהרבה מובנים מתנהגת כבת טיפש עשרה, עם החרדות והחששות המאפיינים את הגיל הזה.
אני מוצא את עצמי מנסה שוב ושוב לעודד אותה לצאת מהבית, להכיר אנשים חדשים, לבלות יותר, אולי ללמוד ולהחליף למקצוע שישקף את יכולותיה האמיתיות. היא רגילה להיות פסיבית וכל יוזמה שהיא צריכה להפגין קשה לה מאד.
שאלתי אותה האם מפריע לה שאני מנסה לשנותה והיא אומרת שזה בסדר. כשאנו יוצאים לבילוי בחוץ היא מאד נהנית מכך.
נשאלת השאלה האם זה קשר בריא? האם זה בסדר שאני מנסה ליצור לי בת זוג "נורמטיבית" ואולי אני בכל זאת צריך להניח לה לנפשה ואולי אף לסיים את הקשר איתה. יש לציין שאני מוקסם מתכונות אחרות שלה כמו יופי, כנות, עדינות והתקשורת הבין אישית איתה טובה מאד. היא שמחה להיות בחברתי.

ELLA1992

New member
שלום רב

אינני מבינה מדוע אתה רושם ככותרת "פיגמליון" , זה רחוק מלהיות זהה לך.
הדרישות שלך הן לגיטימיות ולא מוקצנות בכלל.
זה בסדר גמור שיש בה תכונות מסוימות שקשה לך לאהוב, וזה אף יפה שאתה יודע להגדיר מה בדיוק מפריע לך- זו כבר התחלה טובה לאור העובדה שגברים רבים מתקשים להסביר מה חסר להם ומה מפריע להם.
מנגד, אתה לא אמור לנסות לשנותה, זה מה שמייחד אותה והופך אותה להיות היא, להיות אינדיבידואל,
לדעתי, במקום לחפש בה את התכונות שאתה אוהב ורוצה- מוטב שתחפש אישה שתענה על הדרישות שלך באופן מדויק והולם.
אל תחפש בה את האישה המושלמת עבורך, אלא תחפש את האישה שתהיה כזו.
אופציה מס' 2 - להתפשר על התכונות הללו שמפריעות או חסרות ולהתמקד במה שטוב בה ומוצא חן בעינייך ויש...אך לא יודעת האם זה מספיק.
עם זאת, יכול להיות שפשוט אינכם מתאימים וזה לא נורא. הזמן יראה לכם.

Shamy

New member
תשובה

ראשית אני מתנצלת על התגובה המאוחרת שנית ברוך הבא לפורום בינו לבינה שלישית כתשובה לשאלתך . לדעתי לא צריך לשנות אף אחד, יתרה מכך אחוז האנשים שבאמת משתנה הוא כמעט אפסי - כדי שאדם ישתנה הוא צריך ראשית לרצות להשתנות בעצמו אחאת אף אחד לא יוכל לעשות זאת עבורו. כשם שמכור לסמים לא ייגמל עבור אף אחד אחר אלא אם הוא ירצה להגמל בעצמו וגם אם תגרור אותו לגמילה מבלי שרצה..הוא ימצא דרך לחזור לסמים לאחר גמילה פיסית. החברה שלך לא רוצה להשתנות, נשמע שטוב לה במקומה ולכן היא לא תשתנה לא משנה מה תעשה. יתרה מכך,אם הדרך שבה היא חיה את חייה לא מתאים לך והפער ביניכם ככ גדול הצעה אישית שלי..אל תהיה איתה? אם היא פסיבית וילדותית בעיניך ואינה במקום שאתה מצפה שתהיה בו בחייה זה פערים שכבר לא ניתן לגשר.או שתקבל מה שאתה רואה ומה שיש או שלא. אם אתה לא רוצה אותה כמה שיש במתכונת הנוכחית הייתי מוותרת. נקודה אחרונה לציון.נסה להיות אמפתי ולהחליף בנעליכם, מה אם אתה היית מהגר לארץ שלה (נניח ואתה יהודי והיא לא) והיית נאלץ להחליף וללמוד שפה מאפס,נטול חברים,משפחה ויכולת לעבוד במקצוע שלך כי אתה גר בארץ זרה -לא היית נכנס קצת לדכאון ולשגרה?...ועוד לא נכנסתי לעובדה שכשאתה בארץ זרה המנהגים,התרבות ואולי גם לאמץ מנהגים ומסורות של דת חדשה זה לא תמיד נוח ונעים וכיפי...עם כל האהבה. על אהבה לא קונים במכולת ולא משיגים חיים אישיים. אני לא יודעת איך היו חייה לפני מעבר לישראל אבל לדעתי אתה צריך לחשוב על זה ולקחת את הנקודה הזו בחשבון כי יש סיכוי לא רע שאולי אתה מתעסק עם דכאון ולא נאיביות ואינפנטיליות כפי שאתה רואה זאת.

supersonic777

New member
תראה,אתה היית רוצה שינסו לשנות אותך?

אתה בסוף תעשה את ההיפך,כלומר,תשנא אותך.
אם אתה חושב שהיא לא מתאימה לך,שחרר.
&nbsp

אני רואה את זה קצת אחרת

בהרבה מובנים היא מזכירה לי את עצמי בצעירותי, חסר ביטחון. ההסתגרות שלה נובעת גם בגלל ההגירה אבל לדעתי בעיקר בגלל חוסר ביטחון, וזה שהיא ממעטת לצאת לבלות זה בפירוש לא מפני שכך טוב לה לחיות.
אני יודע על עצמי שחוסר ביטחון זה דבר שניתן לשינוי במידה ניכרת, כמובן אם האדם מעונין לשנות את מצבו. ברור לי שבנקודות שהיא אינה מעוניינת להשתנות אין שום טעם להפעיל עליה לחץ.

Shamy

New member
יפה

אז הבנת תנקודה עליך לחשוב האם יש לך סבלנות ורצון לקבל את הילדה כפי שהיא עם החוסר בטחון תול הנחה שהוא לא ישתנה ... אם אתה מוכן ויש לך סבלנות לקבל אותה כךי שהיא כרגע אזי יש מה לבנות בקשר..אם התשובה הפנימית שלך היא שאין לך סבלנות לתכונות אופי אלו והן במשקלן כבדות יותר מנתכונות הטובות שלה וממה שהיא מעניקה לך בקשר אז הרי שאין לך מה לחפש בקשר יותר.אם תחליט שאתה קוטע את המערכת יחסים בבקשה בעדינות ותזכיר לה שהיא בן אדם מקסים ונהדר אך הפערים ןהרצונות שלכם שונים ולכן זה נגמר ולא כי היא צריכה לשנות משהו בעצמה כי היא אחלה כפי שהיא..זה פשוט לא מתאים לך זה הכל..

שלום

מותר לך לנסות להשפיע עליה אבל אתה לא צריך לחנך אותה אלא לאהוב אותה. אם היא אישה נחמדה וטובה ואתה אוהב אותה, כדאי שתהיה אתה בקשר רגשי ותיהנה ממנו. היזהר לא להרוס את הקשר. פרטים טכניים לא כל-כך חשובים בדרך-כלל.
&nbsp

למעלה