פיוניר CDJ100

סטאבו

New member
פיוניר CDJ100

משהו יכול על רגל אחת רק להגיד לי מה עושה כל כפתור מהכפתורים הבאים? Jet, Zip, Wah, Cue אני מתפתה לקנות, אז מסקרן אותי מאוד... תודה רבה!

Sunlight Theory

New member
כל אחד מהם בורר אפקט

ב-CDJ-100S קיימים כ-3 סוגי אפקטים , כאמור ה-Jet , Zip , Wah . ה-Jet יוצר אפקט של מטוס סילון חולף , לכן נית ןבעזרתו להוסיף דרמה מעודנת לעליות . ה-Zip משנה את הפיטץ' (טון , גובה צליל) של הסאונד , לכן ניתן לדמות בעזרתו כיבוי איטי כמו בפטפון (Brake) , התחלה איטית כמו בפטפון (Drag) ועוד . ה-Wah הוא פילטר המתחלק לשני סוגים - פילטר Low Pass המאפשר מעבר של תדרים נמוכים בלבד . פילטר High Pass המאפשר מעבר של תדרים גבוהים בלבד . משתמע מכך שה-Wah מתפקד כאקוולייזר , אך יש הבדל מועט . האקוולייזר רק מסנן , באופן פשוט , ה-" אפקט פילטר" לא רק מסנן , אלא גם מגביר טווח תדרים קטן הצמוד לנקודת החיתוך . כתוצאה מההגברה הזו , מתקבל אפקט "פראי \ רטוב" . לכן ניתן לנצל את הפילטר כאקוולייזר פשוט , או לנצל את הייחודיות הפראית שלו . עם זאת , חשוב להדגיש שיותר מידי אפקטים עלולים לפגוע בבסיס הכללי .

סטאבו

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

בקשר ל-CUE, הבנתי שזה קשור איכשהו לקביעת נקודה... למה משתמשים בזה, ואיך זה הולך? (המכשירים מגיעים ביום חמישי)...

Shaked1991

New member
כל מה שרצית לדעת על CUE

הקיו הינו פונקציה במכשיר המאפשרת לך לקבוע נקודה (פריים) מסויים בשיר ולחזור אליו בלחיצת כפתור - כלומר - כל פעם שתלחץ על הקיו תגיע לפריים ותוכל להמשיך לנגן הלאה מהפריים הזה. איך קובעים קיו (מותאם למכשיר פיוניר 100 מתאים גם לרוב המכשירים השונים): מגיעים ל"אזור" בו נמצא הפריים הרצוי ולוחצים pause מהרגע הזה אתה תשמע קרטוע, כמו בדיסק שנתקע (קופץ) עכשיו בעזרת הג'וג תמצא את הפריים עליו אתה רוצה להשיב את הקיו, ותלחץ במכשיר על קיו. מרגע זה קבעת במכשיר את הנקודה - עכשיו תלחץ play או תתחיל את השיר מהתחלה וכל פעם שתלחץ על קיו (לחיצה ארוכה) תחזור לנקודה שקבעת. כמה הערות : 1. קיו יכול לשמש לכמה דברים : א. התחלה של השיר מנקודה מסויימת וחזרה על האלמנט (אני בד"כ משתמש בשימוש זה כשיש אישהו מילה שמישהו שר בשיר ואני חוזר עליה) תוך כדי שהשיר השני מתנגן (ועומד להסתיים) - ואז לוחץ על פליי כדי שהשיר יתחיל להתנגן מהנקודה שקבעתי. ב. שימוש נרחב בקיו לפונקציית ה"סקראץ'" של פיוניר 100 - בשילוב עם אפקט zip (זה ממש לא דומה לסקראץ' ולכן האפקט נקרא zip). ג. שימוש כסאמפלר. 2. פונקציית הקיו היא פונקציה פשוטה ביותר אך עם זאת היא משמשת כל די ג'י המכבד את עצמו פעמים רבות. 3. אוטו קיו הוא קיו אוטומטי שהמכשיר קובע נקודת קיו לבד - ברגע שיש לו סאונד בתחילת השיר הוא קובע את הקיו. זהו.. נראה לי שדי אמרתי הכל על קיו (תתקנו אותי אם אני טועה). בהצלחה עם המכשירים !!

למעלה