פיוס?

שם

New member
פיוס?

לאור המלחמה הקרה (ואל תגידו לי שאין פה השתלחויות מיותרות), הניטשת בין וותיקי הפורום למצטרפים החדשים -שיש לי הרגשה שמקורה ברגשות הקיפוח שהתעוררו אצל המייסדים בעיקבות העלמות ההסטוריה (אני ממש ניסיתי לא להתייחס לנושא הזה אבל נפלט לי)- החלטתי לצאת ביוזמת תיווך. בתור דור הביניים, שלא מתיימר להשתייך לדור הענקים שייסד את הפורום, אך כבר יכול לטעון לוותק כלשהו, אני מתכבד לברך את כל המצטרפים החדשים (ולא אנקוב בשמות כי בטוח אפספס מישהו). דם חדש זה מצוין, גם כי אני שמח לקרוא את כולכם וגם כי סוף סוף אני לא הכי טירון כאן. ורק שתדעו שכשאני ניסיתי להכנס לפורום גם אני חטפתי מטר קטילות ודווקה אלכס הנורא הגן עלי. אבל מי זוכר? בטח לא השרת של תפוז(שוב נפלט). אז בציטוט חפשי (עקב היעדר מקורות מוסמכים) מתוך הודעה של רון, אומר שצריך בגרות כדי ללמוד לא להגיב לכל דבר וצריך לטפח את הצעירים. אגב בעודי יושב מול המחשב השתדרג לו הפורום מול עיני המשתאות. סחטיין על ההתקדמות אבל תזכרו שמי שלא לומד את העבר חוזר על שגיאות (שוב ניפלט לי).

ושוב אנו בשיעור היסטוריה

היי שם. אם אני הייתי בין המשתלחים והקוטלים (אני לא זוכר) אני מתנצל. הבעייה אם ההיסטוריה היא כזו: אם אתה (בתור חדש, סתם דוגמה) שואל על וויסקי, או סאקי, או דיקאנטר, או סתם על פטיט קסטל 98, אני בתור ותיק, יכול להפנות אותך לשלל הודעות שהיו בנושא בעבר. זה בהנחה שאתה לא מצליח לחפש לבד, או שאתה לא יודע שהיה כבר דיון בנושא. בסך הכל זה תורם ליעילות הדיון, כי למען האמת, אם מישהו ישאל עכשיו שאלה על דיקאנטר, אני לא בטוח שיהיה לי כח לענות לו מחדש. אגב, גם זיו לא אמור לענות כל פעם מחדש למישהו שישאל מה ההבדל בין ויסקי למאלט ויסקי, ולמישהו שישאל מה זה צ`ייסר, או איך מכינים דייקירי אננס. כל היופי בפורום הוא שגם אתה יכול לחזור ולקרוא הודעות רלוונטיות, כמו למשל את סדרת ההודעות ``הפעם הראשונה שלי``. רק אל תבקש מכולנו לחזור עליהן עכשיו. תראה מה קורה ? מינגוסית - ותיקת הפורום (התואר המקורי של ונילה הוא אושיות הבקבוק) לא זוכרת מי המציא את הפינה ``אתמול שתיתי יין טעים``. אז בדיוק בשביל זה יש היסטוריה. אגב, לא בשביל לראות מי המציא מה, אלא בשביל לראות מה היו היינות המומלצים. אולי אפשר ללמוד מזה משהו. אני אגב מוחה נמרצות על האשמה כי עברתי לכתוב ביואל (יין ואלכוהול). לא היו דברים מעולם. אני כן כותב בפורומים אחרים, והדבר היחידי שטוב בהם (חוץ מזה שיש פה ושם אנשים נחמדים שגם יצא לי להכיר באופן אישי) שיש להם היסטוריה. אין דבר כזה שאתה רוצה לדעת משהו (אלא אם כן זו ביקורת על יין שיצא אתמול בבוקר) והשאלה לא נשאלה כבר. אגב, זה המצב לא רק בארץ, אלא גם בעולם. יש פורומים של ה WINE SPECTATOR למשל, ואחרים, שיש להם היסטוריה מכובדת למדי. ולכן יש פה איזושהיא אמירה של תפוז, שמזלזלת בנו. בסופו של דבר, מעבר לצחוקים, ירידות, בדיחות וקטעים שאנחנו מחליפים, אנחנו מדברים גם על יין ואלכוהול. ולא ייתכן שהודעות כאלו ייעלמו לנצח. הפיתרון של הייעוץ שזיו הפנה אותנו לשם, לא רציני. אי אפשר לנתק תשובה מהקונטקסט הכללי שלה. באמת. נגיד שחזרתי (רק אם ונילוש חוזרת גם). נגיד שאתלהב מויסקי נוסף ששתיתי בדיקסי. נגיד שאתן ביקורת על יין טוב ששתיתי שלשום. נגיד שאספר על ספר טוב שקראתי בנושא יין. מה אז ? מה, עוד שלושה חודשים הכל יימחק ? זה מגוחך. ולכן, אני אישית, למרות המחמאות, מרגיש שאני צריך לעמוד על עקרונותי (אתה רואה. יש בהיסטוריה הודעה שלי המספרת על כך שבבית ספר אמרתי למורה ... ואם היתה היסטוריה הייתי שם לך לינק). נכון שאנו חיים בעולם חומרני שבו כל איש עקרונות נחשב לדון קישוט הנלחם לשווא, אך כזה הוא אני. נ.ב כל התוספות לשם רון הן בגלל שאני לא מצליח להכנס בשמי. השרת הדפוק הזה טוען שאני כבר קיים. ומישהו שידרג אותו ותרגיל הספייסים המבריק של לייט (היכן היא ?) כבר לא עובד. וזה כנראה עוד סימן לכך שאני לא צריך לכתוב.

mingusit

New member
לגבי השם, גם אני

נאלצתי לא להכנס בכלל או להחליף שם, עד שגיליתי שאחד מהשינויים שעשו הוא שאם אתה לוחץ על ``אזכור סיסמה`` ומכניס את הדוא``ל המקורי שהיה לך, אתה מקבל תוך דקה את היוזר והסיסמה, ופתאום הדאטה בייס כן מכיר אותך. פעם זה לא עבד - היום כן. ולעניין ההיסטוריה, אולי נעשה כמעשה קודמים לנו ונעבור על פורומנו למקום אחר? זה בעצם תלוי בזיו... משלמים לך? (-: או בעצם )-: ... זה היה באמת רעיון של רון, אם אני לא טועה (הזכרון מתדרדר). למרות שהתרגלנו לאכסניית תפוז, אולי זה הפתרון. פרט לכך, רון, אני ממש נדהמת מהנימה הקשה שנוספה לדברים שלך... אני רגילה לקרוא אותך תמיד עם קצה חיוך, אפילו בדברים רציניים. אל תדאיג אותי! תשלח לי איזה חיוך... טוב? )-8

הסמיילים פה לא מי יודע מה אבל

היי מינג`. לונג טיימ , אהה.. ראשית, מי שהציע את ההצעה הבלתי דמוקרטית בעליל הוא אלכס ידידנו. זה שיש לו תכונה להוסיף להודעות שלו את השם שלי. זו אחת מהסטיות שלו. (ואגב, אם הוא לא יפסיק, אני אגלה את הסטיות האחרות שלו כאן, קבל עם ועדה. טוב לא ממש עם, רק חמישים ושמונה איש, אבל זה גם משהו, לא. זה יותר ממה שתומכים בברק במפלגת העבודה.) ואגב, זה היה פורום אוכל של יואל שעבר על נשיו וטפיו לפורום אוכל של אורט, אבל מה זה משנה עכשיו. אגב, טוב שחזרת. ההספקת לקרוא את כל ההודעות שרצו פה, ורק לא הגבת או שגם לא קראת ... ואם כבר אני חורג ממנהגי וכותב, אז יש דווקא פאבים בירושלים ... 45 דקות נסיעה ממרכז העיר. (אהה, אהה, אהה). ואני תמיד תמיד הייתי רציני, עם קורט ציניות וקמצוץ אירוניה, אבל כשאני נלחם בטחנות, זה נשמע קצת אחרת. שימרי על עצמך (את לא בגילה, נכון), ולמדי את הירושלמים מה זה ויסקי טוב.

mingusit

New member
אני לא בגילה, אני

בגבנ``צ הצרפתית... וכמובן שקראתי את כל ההודעות אבל הייתי חשוכת מחשב מתאים לכתיבה (וסביבה תומכת (-: ). ולא צוחקים על תלאותיה של תל אביבית בירושלים... זה באמת הלם. ממש התגעגעתי (-B ... ודרך אגב, לא קלטתי את גודל העניין עד שגללתי את המסך עד למטה וראיתי שיש לנו רק 4 דפים בהיסטוריה.

הידעת כי

במקור שמה של הגבעה הוא FRENCH HILL על-שם איזה גנרל ששם משפחתו היה FRENCH, ורק הלבנטינים הדפוקים תירגמו את זה כמו ששומעים ... ואגב, אני יודע את כל זה (ועוד הרבה דברים אחרים) כי אישתי בילתה (בטח בילתה, זה היה לפני שהיא הכירה אותי) ארבע שנים מחייה על אותה גבעה, באותה אוניברסיטה, אבל לא נראה לי שבאותו חוג. שאלתי אותה למענך על מקומות בילוי, אך היא חייכה במסתוריות ואמרה שכל הארבע שנים היא רק למדה ולמדה, ולא הכירה מקומות בילוי. (נראה לכם ? לי לא)

mingusit

New member
לא יודעת אם

חיית אי פעם בירושלים, אבל נראה לי שאין פה בכלל מסתורין... מאד סביר להניח ממה שרואים פה שהיא באמת רק למדה ולמדה... והיום גיליתי שבסופרמרקט ליד הבית הפסיקו להביא גינס וקילקני כי ``זה לא הולך כל כך טוב``. ה צ י ל ו !!! הלנצח נשתה מכבי?

שם

New member
האמת רון

האמת רון שהודעתי לא כוונה אליך כלל אלה למתכתשים למינהם, אבל אני שמח שסיפקתי לך עוד הזדמנות -גם אם לא קשורה לקונטקסט- להכות נמרצות את פרנסי תפוז. הייתי מציע שבכלל נטפל בהם בדרך אחרת (עם החברים של אלכס לדוגמה) אבל אתם יודעים שעל אמירה כזאת אפשר להחקר היום בתור הסטה. בכל מקרה נראה לי שאפילו הבוס מתחיל להישבר ולנטוש את הנאמנות המערכתית שלו. אולי זה באמת הזמן למרד או סתם לתרגיל פוליטי זה או אחר שמטרתו קידום מטרתנו, הרי זה מאוד פופולרי היום, ואם מש נרגיז את כר מושבנו (השרת היקר הלזה) או אפילו את זיו אז תמיד נוכל לטעון שהיינו שיכורים ולא התכוונו לזה באמת. טוב אני ממש עייף ומוכה ויסקי אז לילה טוב.

למעלה