פיזור והתפזרות

tookmy

New member
פיזור והתפזרות

שלום לכולם. אני עובדת במקום עבודה קבוע ומסודר אך מעט מדי שעות מכדי להתפרנס, בנוסף המקום רחוק מאד והעבודה מתחילה בצהריים ומסתיימת יחסית מאוחר ויש לי ילדה קטנה ככה שאני לא בטוחה אם בטווח הארוך לנסות להגדיל את המשרה שלי באותו מקום בהמשך, בכל מקרה זה לא רלוונטי לחצי-שנה הקרובה כנראה בשל המקום עצמו. אני מנסה לקדם כל מיני דברים בצורה עצמאית , אם זה תחומי עניין שלי (אני לא חפיפניקית ושולטת בעוד תחומים מלבד התחום העיקרי) העניין הוא שניסיתי לקדם סדנאות שקשורות לתחום העיסוק שלי, לא נרשמו אנשים. החלטתי לנסות בתחומים אחרים אבל אני חוששת שריבוי ניסיונות בתחומים שאינם "העיסוק העיקרי המוכר שלי" יראו לא רציניים אם בשל התחום עצמו (כמו הקריאה בקלפים שמופיעה בחתימה שלי, תחביב אותו אני עושה נהדר כבר שנים) ואם בשל העובדה שאני מציעה את עצמי במספר נושאים. אני מאד זקוקה לפרנסה אבל מוצאת שאני לא מצליחה להתמקד בדבר אחד, תמיד עניינו אותי מיליון דברים (ולא בשטחיות) ואני קצת לא יודעת מה מהם לקדם, למה יש סיכוי. מרוב שאני לא בטוחה באיזה תחום לעסוק יוצא שאנ ילא ממש מקדמת אף אחד מהם ברצינות, כי כשלא הולך לי פשוט עוברת לבא בתור. יש לכם רעיונות בשבילי איך להתמקד?

התמקדות

כמו שאת אומרת המפתח החשוב כרגע הוא אחד - פרנסה. מהו מבין כל התחומים העיסוק שבו יש צירוף נתומים שמסמן את פוטנציאל ההתפרנסות הטוב ביותר. פרמטרים לבחינה : מאמצי שיווק ( להגיע אל הלקוחות ) , קלות מכירה , שכר / זמן , ברור שטווח הכישורים עשוי לבלבל וצריך אסטרטגיית ארוכת טווח אבל כרגע הפתרון דורש לשים סדר ברוח הדברים ומייד אחר כך תוכנית פעולה ויישום. נסי לראות בדרך כנה היכן עלולה להיות החוליה החלשה ולעשות שם את העבודה הנדרשת. בהצלחה

tookmy

New member
חוליה חלשה

לא מאד טובה בארגון ובמכירות, גם ניהול הזמן שלי לא משהו. כלומר אני מגיעה תמיד בזמן לעבודה ואם אקבע שעה עם לקוח ואקבע שהפגישה תיקח שעה אז זה מה שיקרה (טוב, אולי נגלוש כמה דקות אבל לא שעות) אבל לנהל את הזמן שלי כדי למכור, לעשות מעקב אחרי פעולות שביצעתי, לעבוד מסודר- את כל זה אני לא יודעת לעשות בלי מסגרת שמאלצת אותי (בעבודה כשכירה אני עושה את זה לא רע, כי יש לי מסגרת זמן מוכתבת ותוצאות רצויות לתקופת עבודה).

כיווצת מדי

ארגון, מכירה, ניהול זמן 3 תחומים שונים. נסי להבחין בכל אחד מהם בדרך הפעולה שלך, בדרך הטבעית שלך

tookmy

New member
כלומר?

ברור ש 3 תחומים שונים. לא הבנתי את כל המשפט שלך.

מסביר

הכנסת את כולם תחת הגדרה אחת "לא טובה" וזה יוצר הכללה שיוצרת מסך שמונע ממך מלהסתכל על כל תחום באופן מובחן ולראות מה בדיוק שם קורה

tookmy

New member
הבנתי.

אמשיך בהמשך, למרות שזה מסודר לי בראש מאד, קצת עייפה. תודה על ההסבר וליל מנוחה.

tookmy

New member
מסבירה

ארגון וניהול זמן הם די יחידה אחת מבחינתי. בגלל שלוקח לי הרבה זמן להתארגן ובגלל שאני לא מאורגנת הזמן שלי לא מנוהל. לא תמיד אני מצליחה להתארגן על רשימה של מה לעשות באותו יום/שבוע וכשעושה רשימה לא תמיד מבצעת. יכולה לשקוע במשימה מסויימת ולשכוח מהאחרות, יכולה לנסות להתקשר לאיזשהו מקום ואם לא עונים לי/האדם שאני צריכה לא נמצא אני לא אתקשר שוב למחרת. קשה לי לעשות דברים בזמנים מסויימים ביום- נניח אם צריך להתקשר לקבוע תור לרופא (לא קשור לעבודה אבל כן קשור לניהול וארגון) בשעות בהן המרפאה פתוחה יקח כמה זמן עד שאצליח לבצע את זה וזה דורש ממני הרבה מאמץ. אם לוח הזמנים שלי מובנה מבחוץ- ישיבה בשעה כזו, פגישה בשעה כזו, אני מצליחה להתנהל בתוכו לא רע. עדיין יש מצב שהניירות שלי לא מסודרים או שיקח לי זמן למצוא חומר שאני צריכה. בגלל שאני די פרפקציוניסטית וזוכרת בראש הרבה דברים יחסית, אני מצליחה לחפות על זה ופשוט משקיעה בזה הרבה אנרגיה כשיש דרישה של גוף חיצוני, בכל מקרה חוסר ארגון הוא גזל זמן רציני וגם בגללו קשה לי לנהל את הזמן. בקשר לזמן- יכולה לשקוע בדברים שעושה, לעשות בבוקר דברים שנכון יותר לעשות בערב (נניח מבחינת ריכוז, זמינות של אנשים, שעות פתיחה ועוד). לגבי מכירות- קשה לי להמליץ על עצמי. קשה לי לקחת מחיר שיכבד אותי. המחשבה שמגיע לי שפע ולהתפרנס היטב היא קצת קשה, לא נעים לי לבקש כסף (בעיה של נשים, לא רק אבל אופיינית) ואני לא ממש יודעת איך לדחוף את עצמי בצורה חיובית. בשבוע האחרון הסתבר לי ששתי נשים שמכירות אותי לא ידעו שאני פותחת בקלפים, לדוגמא. אחת מהן היא ממש חברה ויצא שמעולם לא סיפרתי לה, בניתי על זה שהיא יודעת שקיים דף מסוים שאני מרבה לעסוק בו בנושא באתר בו שתינו גולשות וזהו, לא שאלתי מה דעתה על הדף מעולם, לא הפניתי את תשומת לבה, לא דיברתי על זה. כנ"ל לגבי השניה שגם היא גולשת באותו אתר, פתאום פגשה אותי עם הקלפים ופתחה פה של תימהון. אמנם עד לאחרונה לא חשבתי ממש להתפרנס מזה אבל עדיין מדובר בעיסוק שלי שלפי דברי המתייעצים אני טובה בו, אז איך יוצא שלא סיפרתי? לזה אני קוראת לא ממש טובה במכירות. עוד דבר שעולה לי בעניין המכירות הוא הפחד שלי להיראות לא רצינית ומתפזרת למרות שמי אמר שאני חייבת לעסוק דווקא בתחום האחד הראשי שלי כביכול? אני מרגישה שאני רוצה להביע את עצמי ואת יכולויותי בכל מיני אופנים ודרכים , אבל בעניין מכירה חוששת להיראות לא רצינית למרות שכאשר אני פוגשת אדם שנניח (מקרה אמיתי) גם מתכנת מחשבים וגם נגן מוכשר ביותר במספר כלים שגם מופיע, אני בהחלט מפרגנת ואם היה מסתבר לי שבנוסף הוא גם רוקד או עושה להטוטים גם אז הייתי ממשיכה לפרגן ואפילו לקנא, אבל כנראה שלעצמי קצת קשה יותר לפרגן את זה.

להמשיך ולהתפתח מכאן

נתחיל בניהול זמן. מה שאת מתארת נשמע נורמאלי לחלוטין. נכון, יש אנשים שיכולים לתקתק הרבה משימות בשקט ובו זמנית, ולצאת כאילו זה הכל היה משחק ילדים, אבל שתי נקודות שבהן חשוב להבחין כרגע : 1. יעילות היא לא תמיד שם המשחק. פעמים רבות דווקא היבטים בינאישיים – רגשיים הם המשמעותיים יותר ואלה דורשים דרך התנהלות אחרת לגמרי. ממליץ על מאמר : בדקה אחת שפויה, ניהול זמן בדרך חדשה. 2. להכיר את הדרך הייחודית שלך. יש לי תחושה שהרבה מהדברים שאת אומרת לעצמך על עצמך הם ביקורת עצמית בתחפושת של "את צריכה להשתפר". לא שאין מקום לקול שמעודד שינוי והתפתחות אבל לא פחות חשוב להכיר דווקא את האוטנטי ולזרום איתו ולצורך כך הקטנת הקול הביקורתי חשובה ביותר. מאמר : נטרול שיחת הקוף. ולגבי מכירות – או מדויק יותר מחסור ושפע. זהו נושא מהותי שרבות מדובר בו ואני מניח שאת גם מכירה לא מעט ספרים בעניין. אני מפנה אותך למאמר שנותן כמה דוגמאות על דרך ההתמודדות וההתגברות. מאמר : לרפא אמונת מחסור ישנה. מילת סיכום – ברור לי מהירידה שלך לפרטים וההתבוננות העצמית שלך שבכוחך לחולל כל שינוי שרק תתמקדי בו, כל שעליך לעשות זה לרכוש לעצמך כלים ולעשות את העבודה הפנימית.

tookmy

New member
תודה רבה רבה!

אתחיל לעבוד עם המאמרים ונראה מה הלאה מכאן.

במחשבה נוספת

יכול להיות שהמאמר הבא : האם אתה מוכן לשלב הבא בתהליך הצמיחה שלך ? יוכל לעזור לך להתמקד לקריאת המאמר - כאן בהצלחה

tookmy

New member
תודה על התגובה ועל המאמר

על פניו נראה לי שיש תשובות, אני אתחיל מרשימות מסודרות ונראה לאן זה יקח אותי.

למעלה