אכן, גם כשזה מסובסד זה עולה כסף
אני התכוונתי דווקא לשיטות שמפעילות אותך ולא שאתה פסיבי, למרות שגם רפלק' / ודיקור יכולות להועיל.
(כי שאלת על דברים שהם תנועה)
אין לי שום ידע מקצועי כדי להנחות אותך בתרגילים. תסתכל ביוטיוב תראה אם אתה מוצא שם השראה.
בתחום המסובסד יש גם סטז'רים של בתי ספר לרפואה משלימה שלפעמים עושים טיפולים בסכום סמלי או חינם לגמרי.
כשאני אומרת שעושה לבד תרגילים, זה אומר שאני נגיד שוכבת (אם אין לי יכולת ליותר מזה) וככה מסובבת את הידיים באוויר ואת הרגליים. תנועות סיבוביות אטיות נראה לי זה טוב. כל תנועתיות שהיא לא נגד הגוף, גם מעוררת את השרירים וגם את מחזור הדם, וגם עוזרת לנו להיות קשובים מה מקור הכאב איזה תנועות מגבירות אותו, איזה מקלות אותו וכד'
אבל באמת שאני לא יודעת.
אם יהיה לי רעיון או אתקל במשהו אציע לך. וגם אם תוכל להגיד לי איפה בארץ גר. אפשר במסר פרטי, אולי יצוץ לי איזה רעיון ספציפי לגבי מקום ספציפי.
סתם מחשבה: יש מקומות בארץ שיש בהן קבוצות של טאי צ'י חופשי וחינמי בשעות בוקר מוקדמות
במקומות קבועים. ויש גם עוד שיטה שהיא כמו טאי צ'י שנקראת פאלון גונג וגם להם יש קבוצות תרגול חופשיות וחינמיות במקומות מסוימים בארץ. בתל אביב אני יודעת שיש בימי שבת.
בטח גם בבתי ספר לפיזיותרפיה יש סטודנטים שעושים סטאז' כמעט בלי כסף. או בוינגייט.
אה, נזכרתי בדבר. לא יודעת אם זו המלצה שמתאימה לכולם. אז אני מספרת וכל אחד שיחליט מה הוא עושה עם זה. קונים שני כדורי טניס (כ-5 ש"ח האחד) - אני שמה אותם בתוך גרב כדי לשמור על ניקיון הכדורים אבל לא חייב. עומדים על רגל אחת, אפשר להתמך במשהו, ו"דורכים על כדור הטניס עם הרגל שלא עומדת על הרצפה. מגלגלים את הרגל / את הכדור לאורך ולרוחב כל כף הרגל כשהמשקל של הגוף שיהיה על הרגל של הכדור. מהעקב ועד לאצבעות. באופן חופשי. כמה דקות לעשות ככה. ואז לנוח. אפשר לחזור עוד ועוד ברגל אחת, עם הפסקות ואז ברגל השנייה.
כמו כמו מסאז' לכף הרגל. ויכול להפעיל אותה ואת השרירים בה בתנועות שאנחנו לא עושים בדרך כלל, כי אנחנו רק עומדים על הרגליים.
למעשה אפשר להסתפק בכדור אחד, אבל לפי מה שהדריכו אותי ל"מתקדמים" אפשר גם לעשות לשתי הרגליים במקביל. לא רואה איך אפשר לעשות את זה בעמידה. אולי בישיבה, אבל שוב - שהמשקל של הגוף יהיה על הרגליים.
תנסה גם לעשות לעצמך מסז' עם הידיים בכפות רגליים, עם להפריד בין האצבעות ולמתוח ולפתוח את כף הרגל. בטח מהרפלקסולוגיה אתה זוכר את התחושה ואת התנועות.
לאחורנה גם קראתי (או. הנה המוח מתחיל לשלוף) שכדאי לטפל בבעיה של רגליים סדוקות או יבשות לא רק במחינה אסטטית או מבחינת העור. אלא כי מסתבר שליובש וסדקים או פטריות ברגליים זה משפיע על איך אנחנו עומדים על הרגל.
אז זה גם משהו שאפשר לקדם, בכוחות עצמנו לבד, בלי שיעלה הרבה כסף.
מקווה שמשהו מזה רלוונטי לך ויביא להתקדמות.
בהצלחה