פיזותרפיה..

קליבר 11

New member
פיזותרפיה..

עקב הכאבים הנוראים שייש לי >>
מתעניין מאוד בסוג של פעילות גופנית זו או אחרת לשיפור הכאבים בגוף וברגליים בפרט
רשמתי הודע כזו בפורום פיזותרפיה ללא מענה.. תודה למשיבים.
יום טוב

יש המון שיטות

וכדאי "ללכת עם הלב" ולמצוא מה שגם נהנים ממנו, או לפחות לא סובלים, כך יש יותר סיכוי להתמיד.

מציעה לך להתחיל עם לבדוק מה יש במסגרת רפואה משלימה בקופה שלך במקום שנוח לך להגיע. אם אין בקופה שלך משהו נגיש אז יש איזה קומבינה שכתבתי פה שגיליתי שלמאוחדת יש סידור עם מטפלים חיצוניים, אז אם זה המקרה תגיד.
כי פשוט דרך הקופות חולים זה במחיר יותר מסובסד. וגם בעקרון יש "פיקוח" משמע מישהו בדק שהמטפלים האלה יודעים מה הם עושים ושהם מקצועיים
חשוב גם למצוא מטפל שיש לנו דיאלוג טוב איתו, כי אם זה מישהו שדורש מאיתנו לעשות יותר מדי זה מרגיש אכזרי ואם זה מישהו שלא מבין מה היכולות והצרכים שלנו זה מתסכל.

אני מאד ממליצה על שיטת אלכסנדר, שעובד על יציבה. חושבת שזה יכול להיות התחלה בשבילך.
ואני אישית מאמינה שכשאנחנו רגישים וחלשים כדאי לעשות טכניקות עדינות ולאט לאט להתקדם, ולא משהו אגרסיבי.

איפה זה עומד עם התורים שאתה מחכה להם?
זוכרת שהיה משהו באוגוסט. זה הפיזותרפיה?

כל הכבוד על המשך הניסיון, בסוף תמצא מה יעזור

האם יש משהו שאתה יכול לעשות לבד?
לא יודעת אם אתה גר קרוב לחוף ים, אבל נדמה לי שלפלטפוס אומרים שמאד טוב ללכת יחפים על החול, אבל לאט.
אבל אני כזו שבלי מסגרת שיש שעה קבועה שבה אני אמורה לעשות משהו אני לא ממש מצליחה לעשות לבד דברים על בסיס שגרתי במיוחד. לפעמים עושה כל מיני תנועות, ככה אינטואיטיבי מה שיוצא, אפילו בשכיבה. לסובב קצת את הרגליים לכל מיני כיוונים ולעשות תנועות ככה במנוחה ברגוע.

קליבר 11

New member
ק.

הי ויויאן !!
אני כן הייתי מטופל בר..>> משלימה בקבלת עיסוי +רקפלססוגיה .. גם דיקור סיני אכן זה קצת עזר
אך לא יכול להרשות לעצמי כל שבוע טיפולים גם בגלל העלות .
בגדול אשמח שתכתבי לי דברים וצעדים קטנים לעשות אוליי אפשרי במסרים וכ"ד .
תודה !!!>
אגב אני בקופ"ח כללית וכן ניצלתי את הטיפולים שם .
התור שלי למ כאב הוא באמצע אוגטוסט >>?
זכרת טוב
וגם לפני זה יש לי תור לאורטופד שלי בקהילה ..
ללכת על חוף הים זה רעיון טוב ..
עכ"פ..> אשמח לקבל ממך רק באם את רוצה להדריך אותי אחד לאחד ו
לאט לאט כי איני יודע על מה ואיך להתמקד .בשביל להשתפר במצב והכאבים..
תודה רבה לך ויום טוב
קליבר

אכן, גם כשזה מסובסד זה עולה כסף

אני התכוונתי דווקא לשיטות שמפעילות אותך ולא שאתה פסיבי, למרות שגם רפלק' / ודיקור יכולות להועיל.
(כי שאלת על דברים שהם תנועה)

אין לי שום ידע מקצועי כדי להנחות אותך בתרגילים. תסתכל ביוטיוב תראה אם אתה מוצא שם השראה.
בתחום המסובסד יש גם סטז'רים של בתי ספר לרפואה משלימה שלפעמים עושים טיפולים בסכום סמלי או חינם לגמרי.

כשאני אומרת שעושה לבד תרגילים, זה אומר שאני נגיד שוכבת (אם אין לי יכולת ליותר מזה) וככה מסובבת את הידיים באוויר ואת הרגליים. תנועות סיבוביות אטיות נראה לי זה טוב. כל תנועתיות שהיא לא נגד הגוף, גם מעוררת את השרירים וגם את מחזור הדם, וגם עוזרת לנו להיות קשובים מה מקור הכאב איזה תנועות מגבירות אותו, איזה מקלות אותו וכד'

אבל באמת שאני לא יודעת.

אם יהיה לי רעיון או אתקל במשהו אציע לך. וגם אם תוכל להגיד לי איפה בארץ גר. אפשר במסר פרטי, אולי יצוץ לי איזה רעיון ספציפי לגבי מקום ספציפי.
סתם מחשבה: יש מקומות בארץ שיש בהן קבוצות של טאי צ'י חופשי וחינמי בשעות בוקר מוקדמות
במקומות קבועים. ויש גם עוד שיטה שהיא כמו טאי צ'י שנקראת פאלון גונג וגם להם יש קבוצות תרגול חופשיות וחינמיות במקומות מסוימים בארץ. בתל אביב אני יודעת שיש בימי שבת.
בטח גם בבתי ספר לפיזיותרפיה יש סטודנטים שעושים סטאז' כמעט בלי כסף. או בוינגייט.

אה, נזכרתי בדבר. לא יודעת אם זו המלצה שמתאימה לכולם. אז אני מספרת וכל אחד שיחליט מה הוא עושה עם זה. קונים שני כדורי טניס (כ-5 ש"ח האחד) - אני שמה אותם בתוך גרב כדי לשמור על ניקיון הכדורים אבל לא חייב. עומדים על רגל אחת, אפשר להתמך במשהו, ו"דורכים על כדור הטניס עם הרגל שלא עומדת על הרצפה. מגלגלים את הרגל / את הכדור לאורך ולרוחב כל כף הרגל כשהמשקל של הגוף שיהיה על הרגל של הכדור. מהעקב ועד לאצבעות. באופן חופשי. כמה דקות לעשות ככה. ואז לנוח. אפשר לחזור עוד ועוד ברגל אחת, עם הפסקות ואז ברגל השנייה.
כמו כמו מסאז' לכף הרגל. ויכול להפעיל אותה ואת השרירים בה בתנועות שאנחנו לא עושים בדרך כלל, כי אנחנו רק עומדים על הרגליים.

למעשה אפשר להסתפק בכדור אחד, אבל לפי מה שהדריכו אותי ל"מתקדמים" אפשר גם לעשות לשתי הרגליים במקביל. לא רואה איך אפשר לעשות את זה בעמידה. אולי בישיבה, אבל שוב - שהמשקל של הגוף יהיה על הרגליים.

תנסה גם לעשות לעצמך מסז' עם הידיים בכפות רגליים, עם להפריד בין האצבעות ולמתוח ולפתוח את כף הרגל. בטח מהרפלקסולוגיה אתה זוכר את התחושה ואת התנועות.

לאחורנה גם קראתי (או. הנה המוח מתחיל לשלוף) שכדאי לטפל בבעיה של רגליים סדוקות או יבשות לא רק במחינה אסטטית או מבחינת העור. אלא כי מסתבר שליובש וסדקים או פטריות ברגליים זה משפיע על איך אנחנו עומדים על הרגל.
אז זה גם משהו שאפשר לקדם, בכוחות עצמנו לבד, בלי שיעלה הרבה כסף.

מקווה שמשהו מזה רלוונטי לך ויביא להתקדמות.

בהצלחה

למשל ביוטיוב יש סרטוני הדרכה

לתרגילים פשוטים שאפשר לעשות לבד.
לא עברתי על כל הסרטונים כדי להמליץ על משהו ספציפי.
תנסה להעיף מבט ולראות אם יש משהו שרלוונטי לך:

https://www.youtube.com/results?q=easy+exercise+for+flat+foot+pain

חיפשתי גם בעברית ויש כמה.
למשל:

https://www.youtube.com/watch?v=RphV1i-p3jE

אבל שוב, לא בדקתי לעומק אז זה רק חומר לשיקולך. לא המלצה על משהו ספציפי.

ועוד רעיון

יש כל מיני מתודות שטוענות שללכת אחורה (ממש כפי שנשמע, עם הפנים קדימה אבל ללכת אחורה במקום לפנים) זה משהו חיובי. וזה נשמע לי הגיוני מאד.
כי הרי הגוף שלנו הוא הופכי, כך שחיזוק השריר ההפוך לשריר הבעייתי יטפל בזה ש"ממול". טוב זה יוצא מפגר כשאני כותבת את זה ככה. אבל יש לזה ניסוחים ממש מתחום האנטומיה וזה.

זה למעשה מפעיל שרירים, וגם שיווי משקל וגם גידים והכל, בדרכים שאנחנו לא רגילים. ויכול לעשות שינוי באיך שהגוף מחזיק את עצמו ובתנועות שאנחנו עושים מתוך הרגל, בדרך כלל מסגלים הרגלים לא טובים כשיש כאב. מה שראיתי שסיגל אמרה שקוראים לו "פיצוי".

בהצלחה וספר לנו איך הולך - תרתי משמע
.

ללכת הכי רגיל והכי לאט ובזהירות, רק אחורה!

למעלה