פיזיו´

עדי 20

New member
פיזיו´

אני רוצה להגיד שאני מאוד לא מרוצה מאחראי על הפיזיו´ במרפאה בה אני מטופלת. הוא אינו מתפקד כראוי, לא מצליח למצוא לי מטפלת כבר זמן רב, לבסוף בדרכים לא דרכים פטרתי את הבעיה בעצמי. דיברתי על הנושא מספר פעמים אך דבר לא קרה. הרי אם הוא לא עושה את תפקידו יש צורך לטפל בעניין ומאז שהאיגוד הפסיק לטפל בנושא הפיזיו´ אני בכלל בבעיה. כמו כן רציתי להגיד שאני עושה טיפול בדרך שאינה שגרתית ומרוצה ממנה מאוד ומרגישה טוב ( טפו טפו טפו ) אז מדוע בכל פעם עלי לריב עם הרופא המטפל על דרך שבה נעשה טיפולי. הרי זו זכותי המלאה לעשותו בדרך הנוחה והטובה לי.

ציפלה

New member
לעדי 20

שלום רב לך, אני מאד מצטערת לשמוע שאת לא מרוצה מהפזיתרפיסט במרכז שלך! מכוון ואני רואה עצמי אחראית לפעילות שנעשית בנושא הפיזיו אודה לך אם תכתבי לי ל [email protected] במשרד האיגוד נמצאת תוכנת מחשב המרכזת רשימת מטפלים, אם תכתבי לי בדיוק מה הבעיה אני מוכנה לבדוק כיצד אני יכולה לעזור. ספרי כיצד את מנקזת את הראות שלך ולמה הרופא שלך לא מרוצה? כל טוב דליה

king crimson

New member
שטויות... תעשי ספורט

עם כל הכבוד לפיזיו אפשר להסתדר יופי בלעדיו כל עוד עושים ספורט כמו שצריך בעיקר שחייה. מומלץ בחום.

king crimson

New member
למה לריב עם רופא מטפל....

ככה זה ואין מה לעשות. חלק גדול מהרופאים למדו משהו במשך כמה שנים על מנת לקבל תאר רפואה ולמצוא עבודה טובה ונחמדה. הבעייה היא שהם לא למדו להתגמש לצד השני ולדרישותיו (של החולה כמובן) והם מקובעים בדיעה שהם יודעים הכל הכי טוב ומה שהם יודעים זה מה שהכי טוב בשבילך. כמובן שככה זה היה גם לגבי דאבוס שאנחנו החולים סתם אנשים שדעתם אינה חשובה לאף אחד ופשוט מחליטים בשבילם (אופס...עשיתי זאת שוב). דווקא את הרופאים שלי אני חייב לציין שלאחר שנים של "חינוך" מצידי :O) הם בהחלט מתייעצים בידיעותיי הרפואיות...הרי חולה סי אף הוא בעצמו חצי רופא לא? ואם יש לך רופא שלא מסכים לדרך הטיפול שלך למרות שאת יודעת שבשבילך היא הכי טובה אז תתעלמי ממנו הוא בהחלט לא חייב להתערב בדברים האלה. יום טוב

jasmine38

New member
אלון, הגזמת,

מה זה "אז תתעלמי ממנו הוא בהחלט לא חייב להתערב בדברים האלה." זה שהצעת להתייעץ, זה מצויין, אבל "לא להתערב" חזור בך, שאם לא, לא תהיה ראוי בעיני, להיות "
" ואו נסיך, אלא תחזור להיות
! יסמין נ.ב. ואל תעלב לי חלילה !!!!!!!!!

king crimson

New member
קרפדה שכמותי......

אתה ממש ממש חמוד אבל תחשוב על זה ... סך הכל היא עושה מה שהכי טוב לה והיא מרגישה את זה על עצמה אז למה הרופא המטפל שלה חייב לריב איתה כל הזמן על זה ולמה הוא לא מוכן לקבל את מה שהיא אומרת? אם הוא כל הזמן מתווכח איתה על זה ומנסה לעשות לה ניקוז בדרכים שהוא למד ויודע בלי להקשיב לה אז זה די מתיש לא? כל עוד היא מרגישה שטוב לה מה שהיא עושה וזה יעיל בשבילה ועושה לה טוב אז במקום לריב עם הרופא המטפל שלה פשוט עדיף להתעלם ולעשות מה שהיא רוצה וחושבת לנכון...למי יש כוח להתווכח? שבת שלום

jasmine38

New member
צפדדע (חלילה, לא קרפדה) ../images/Emo105.gif

אלון, אין ספק שהחוכמה היא לא נחלתם של הרופאים בלבד, ועליהם לנסות להתאים את הטיפול, באופן שיתחשב בדעתו/ה ואו בנוחות החולה. לצערינו, לא תמיד ניתן להשיג את הפתרון האידיאלי, כי אידיאלי יש רק באגדות (אגב, קראת את האגדה, על הצפרדע שהפך לנסיך?). אביא בפניך מקרה רפואי שכיח: חולה סרטן, מקבל המלצה רפואית לבצע טיפול כימוטרפי ואו הקרנות. הטיפול יכול (הסיכוי גבוה) לרפא את החולה. החולה שהינו צעיר וחתיך, ואוהב את החיים מסרב לשתף פעולה בגלל תופעות הלוואי של הטיפול (כמו נשירת שיער זמנית), שיארך שנה תמימה. לחולה נוח שלא להתמודד עם הטיפול והוא חי "היום" כאן ועכשיו. לרופא יש מטרה לרפא את החולה, ולדאוג לו ל"מחר. בסופו של דבר, החולה יקבע את הדרך. אך על הרופא מוטלת האחריות, לשכנע על הדרך שלדעתו, טובה לחולה שלו. הרופא לא יכול לכפות טיפול, רק לשכנע. * אסור להתעלם מהרופא, צריך לנסות (משני הצדדים) להגיע להבנה. שאם לא תושג, אני ממליץ לפנות לרופא אחר. *רופא שהחולה שלו אינו משתף פעולה, הופך למתוסכל ומאבד את היכולת לעזור לחולה כזה. יש כמה צדדים לסיפור. אל תשכח! גם לרופא יש רגשות, ובמיוחד לרופא שמלווה את החולים שלו שנים רבות ברציפות . יסמין

king crimson

New member
../images/Emo105.gif עונה ../images/Emo105.gif

שמע........אין לי ספק שאתה צודק במה שאתה אומר אבל תמיד יש שני צדדים להסתכל על דברים. לפעמים יש עדיפות לאיכות החיים על תוחלת החיים ככה שכל עוד אותו חולה סרטן מרגיש שזה מה שהוא רוצה אפילו במחיר של תמותה מוקדמת אפשר להבין אותו. הרופא מתפקידו לעשות ולהמליץ ולהסביר ואף לנסות לשכנע מה שהוא חושב לנכון כי הרי זה תפקידו אבל מעבר לזה הוא צריך להניח... מצב אידיאלי הוא זה בו הרופא מתייעץ עם החולה לגבי פתרון לבעייה מסויימת אך לפעמים זה לא ככה ואז המצב לא נעים לא לרופא ולא לפציינט. בסופו של דבר הרופא ממליץ על טיפול ומה הוא חושב שטוב לאותו חולה מסויים אך אותו חולה יעשה מה שהוא חושב שטוב לו. ואני מאמין בזה שרופאים שמלווים חולים זמן רב כבר יודעים להתייעץ עם החולה ולהגיע איתו להסכמה מסויימת שעל פיה שני הצדדים יהיו מרוצים. סוף שבוע רגוע...

jasmine38

New member
לאלון

|אז מה היה לנו פה
סדגש| מסתבר שאין ביננו מחלוקת משמעותית, בעיניני אסטרטגיה. אלא רק לגבי הטקטיקה. אל תתעלם מהרופא שלך, וחפש דרך להבנה עימו
שבת שלום

jasmine38

New member
לאלון

אז מה היה לנו פה
מסתבר שאין ביננו מחלוקת משמעותית, בעיניני אסטרטגיה. אלא רק לגבי הטקטיקה. אל תתעלם מהרופא שלך, וחפש דרך להבנה עימו
שבת שלום

king crimson

New member
אל דאגה....

אני האחרון שאתעלם מהרופאים שלי קודם כל בגלל שאני מאוד סומך עליהם ומעריך אותם ביחסי רופא מטופל וחוץ מזה הם שומעים מה יש לי להגיד ובהתאם לזה מתייעצים לגבי מהות הטיפול.

jasmine38

New member
לעדי, אנא השיבי לי ../images/Emo133.gif

1.אודה לך אם תספרי על הדרך שאת מטפלת בעצמך, לניקוז הראות. 2.אני מקווה שאת מעיינת בתגובות שנבעו מהודעתך בפורום. 3. אכן, זו זכותך לבחור את הדרך לטיפול העצמך, וניצול הזכות עושה אותך "צודקת". השאלה אם כל פעולה "צודקת" היא גם פעולה "חכמה" ? אני לא מביע דעה לגבי הטיפול הראוי לך, אולי דרכך נכונה. אבל........ גם באחריותך, למצוא את הדרך לשיתוף פעולה עם הרופא המטפל (שנינו מסכימים שכוונותיו חיוביות לטובתך). אנא עייני בתגובתי ל"צפרדע". הרבה בריאות יסמין - אני אבא של ילד(CF) שהוא בן "רבע ל-4".

למעלה