פיזיותרפיה וחדר כושר

רן88

New member
פיזיותרפיה וחדר כושר

שלום לכל חברי פורום פיזיותרפיה. אני בן 15 וחצי (1.76, שוקל 64 אם זה משנה) ויש לי ככר כשנתיים (אולי פחות ואולי יותר, אני לא זוכר מתי זה התחיל) כאבים בגב תחתון. עשיתי בקופ"ח "מכבי" פיזיותרפיה פעם בשבוע במשך שעה ל-12 מפגשים וכשזה נגמר באמת הרגשתי שחל שיפור, ולכן גם הפיזיותרפיסטית הציעה להפסיק את הטיפול. הבעיה חזרה לאחר כחודשיים בלי פיזיותרפיה, וכעת בהמלצת אמא שלי אני מבצע כ-10 דקות של פיזיותרפיה כל יום. נוסף על כך, אני הולך לחדר כושר שלוש פעמים בשבוע. האם כדאי לי לעשות פיזיותרפיה באותו יום עם חדר כושר? אם כן, מתי עדיף? לפני האימון או אחריו, או שכלל זה לא משנה? האם זה משנה אם אני מתאמן על הגב באותו יום בו אני מבצע פיזיותרפיה או לא? מצטער על ריבוי השאלות ותודה מראש לכל העונים.

שאלות הבהרה...../images/Emo62.gif

לא כל כך ברור לי למה אתה מתכוון שאתה אומר שאתה עושה 10 דקות פיזיותרפיה. אם אתה מבצע תרגילים שנתנו לך במכון? האם אתה בטוח שהתרגילים שאתה עושה בחדר כושר מתאימים לך באופן אישי? באופן כללי אין בעיה לבצע 10 דקות של תרגילים ספציפים ובאותו יום גם להתאמן בחדר כושר למעט מצב שבו האימון בחדר כושר מנוגד למה שאתה צריך
. בכול מקרה תקפיד לשמור על עקרונות של יציבה נכונה בכל פעילות שאתה עושה. יעל

רן88

New member
יעל שלום

קודם כל תודה על התשובה וההתייחסות. כשיצאתי מהפגישה האחרונה ב"מכבי" שמתי לב לדף שבו יש כ-10 תרגילים לכאבים בגב תחתון (4 לתנועתיות, 3 לחיזוק ו-3 להגמשה). אמא שלי גם מתעסקת קצת בנושא (לא מוסמכת או מומחית, סתם מתעניינת קצת) והיא נתנה לי עוד איזה תרגיל-שניים וגם בודקת שאני מבצע הכל נכון. בחד"כ אני נמצא שלוש פעמים בשבוע, בערך שעה ורבע כל אימון. האם התרגילים מותאמים לי באופן אישי? האמת היא שממש לא, את התוכנית שאני מבצע (וגם את הקודמת) הכין לי רמי ירון, מנהל פורום חדרי כושר בתפוז (פורום 348). רמי הוא זה שהכין לי את התוכנית כיוון שעל המאמנים שנמצאים אצלי בחד"כ אני ממש לא סומך. אני מדי פעם שואל אותם שאלות שהתשובה להן כבר ידועה לי מראש (כדי לדעת אם אפשר לסמוך עליהם) והם טועים גם באלה ולכן אני לא מסתמך על דעתם בנושאים שאין לי מושג מה התשובה. בעיקרון אני לא עובד בחדר כושר על גב תחתון (התרגילים שאני עושה לגב הם: מתח, וינץ' וחתירה). את חושבת שכדאי לי להתחיל לעבוד? לְמה בדיוק התכוונת כשאמרת "מנוגד למה שאתה צריך"? תודה מראש שוב, רן.

המשך...

באופן כללי אין סיבה שלא תעבוד בחדר כושר. כמו שאמרתי, התרגילים צריכים להיות מותאמים ליכולת שלך, למבנה הגוף ולשמור על עקרונות של יציבה נכונה ועבודה נכונה של שרירי הבטן והגב. ללא בדיקה, איני יכולה להגיד לך אם זה טוב או לא שאתה נמנע מלחזק את הגב. אין המלצות קבועות. תקפיד על גמישות טובה של כל השרירים בגוף שחשובה מאד בגיל שלך. הימנע ממצבים של כאב תוך כדי תרגילים. תמשיך לבצע את התרגילים שקיבלת בפיזיותרפיה (אתה יכול לבצע גם בימים של אימון) והכי חשוב...
היה קשוב לגוף שלך ולשינויים שחלים בו. זה יעזור לך להבין יותר טוב ולהרגיש מה טוב ומה לא טוב עבורך. פורים שמח

למעלה