פיזיקה| גיל 23 ללא פסיכומטרי ובגרויות מספקות

galmarlel23

New member
פיזיקה| גיל 23 ללא פסיכומטרי ובגרויות מספקות

היי,
כמו שכתבתי אני בגיל 23 בקרוב, חייל משוחרר אחרי עבודה מועדפת, שוקל ללכת לכיוון פיזיקה

אני עם תעודת בגרות לא מספקת(ממוצע לא משהוא עם 3 יחידות במתמטיקה ואנגלית) וללא פסיכומטרי., יכול להיות שעשיתי טעויות בעבר, אבל אי אפשר להחזיר תגלגל זמן לאחור וכנראה שעל טעויות משלמים ועדיף מוקדם מאשר אף פעם לא..

אני כאן כדי לברר מה אתם חושבים על הגיל, ואם ישלי עדיין סיכוי ללמוד פיזיקה?

והאם זה מאוחר כדי להתחיל מכינה לבגרויות ופסיכומטרי במטרה להתקבל לאחת האוניברסיטאות בארץ/טכניון, על מנת ללמוד פיזיקה לתואר ראשון ואולי אף להמשיך לתואר שני ושלישי?

ומה ממוצע גילאים שלומדים מקצוע זה פחות או יותר?

גיל זה אף פעם לא מאוחר, אבל אני מתכוון לקריירה ומציאת עבודה במקצוע בגיל שלאחר הלימודים, הרי חלק מענפי התעשייה פוסלים אנשי מקצוע אקדמאים בגלל גיל

Schrodingers Dog

New member
תשובות

בכל מקרה נראה לי שזה קצת מאוחר מידי להתחיל השנה אז אנחנו מדברים על שנה הבאה, יש לך מלא זמן להשלים מתמטיקה ופיזיקה. אם יהיו לך בגרויות טובות ופסיכומטרי סביר תוכל להתקבל לכל מקום גם בלי מכינה, הביקוש ללימודי הפיזיקה הוא לא גבוה וזה בלשון המעטה. אני התקבלתי אפילו בלי בגרות.
&nbsp
בקשר לגיל וודאי שזה לא מאוחר מידי ללכת ללמוד באוניברסיטה. אתה גם לא תהיה מהמבוגרים שם אם אתה דואג. יש תמיד אוסף אנשים בגילאים שונים, יש כאלה כבר נשואים עם ילדים, אנשים אחרי שעשו קבע ארוך. אל תדאג.
&nbsp
עכשיו השאלה החשובה - למה אתה רוצה ללמוד פיזיקה?

galmarlel23

New member
איפה אתה לומד פיזיקה לתואר ראשון בלי בגרות ו...

ומהם תנאי הקבלה אם אפשר לשאול ?

Schrodingers Dog

New member
בן גוריון

בבן גוריון התקבלתי (יחד עם אנשים נוספים) ללא בגרות. מצאתי מידע על זה פה
http://physweb.bgu.ac.il/SHNATON/REGULATIONS/kabala.html

ייתכן שישנה מדיניות דומה באוניברסיטאות נוספות אבל עלייך להתקשר למזכירות בכל אוניברסיטה ופשוט לשאול, לא כל דבר נמצא באינטרנט.

אני חייב לציין שלא מדובר בהמלצה לא לעשות בגרות בפיזיקה, אלא כפי שהם כותבים שם סיכויי ההצלחה שלך בלימודים נמוכים יותר אם לא פגשת פיזיקה לפני זה. שלא תגיע לרגע שבו תרצה להרשם ללימודים בלי בגרות בפיזיקה אבל שאר הנתונים שלך לא מספיק טובים אפילו להתקבל למסלול ״חריגים״ המדובר.

galmarlel23

New member
הבנתי כרגע שהמכינה בבן גוריו על הפנים לפחות בסניף אילת

אין לי מושג מה הולך בבאר שבע
מחפש המלצה למכינה טובה להנדסה/מדעים, ומה עדיף מכינה למדעים והנדסה או שיפור בגרויות?

למעלה