פיזיקה ואקסל..

TheSecretWithin

New member
פיזיקה ואקסל..

היי! התבקשתי כחלק מלימוד פיזיקה במכללה לנתח תאוצה לפי נתונים מסויימים (בערך) ואז להזין את הנתונים באקסל כדי שהמחשב ייצור גרף משלו ותוצאת תאוצה.. הבעייה היא שאני לא יודעת איך פותחת פונקציה באקסל שאליה אני אוכל להזין נתונים והיא תיקח את הנתונים הטובים ביותר ותיצור מהם ישר.. אם מישהו הבין על מה אני מדברת ויוכל להגיד לי על אילו פעולות אני צריכה ללחוץ כדי לקבל את מבוקשי אודה לו מאוד. תודה מראש :)

יצירת גרף באקסל..

תזיני את הנתונים בטבלה (עמודה אחת לכל משתנה).. ואז תבחרי את התאים הללו בהם נמצאים הנתונים עם העכבר.. לאחר מכן, לכי לתפריט "הוספה" >> תרשים. (יש גם כפתור קצן כזה למעלה בסגרלי הכלים, עם גרפים קטנים כאלה..) לאחר מכן ייפתח לך חלון של הוספת תרשים.. בתפריט הימני בחרי ב"פיזור (XY)".. ולחצי המשך.. ותבדקי שאכן ציר ה-X שלך הוא משתנה הזמן.. (ע"מ לחסוך צרות, אנא הזיני את ערכי הזמן בעמודה הימנית ואת נתוני המהירות בעמודה השמאלית..) עכשיו תזיני את הכתותרות של הצירים וכד'.. ואל תשכחי לרשום בצירים גם יחידות! :) ולחצי הבא.. הוסיפי את הגרף בגיליון העבודה. כמעט סיימנו! על-מנת לשרטט את הישר ה"מתוקן" לחצי על אחת מהנקודות בגרף, ולחצי על המקש הימני בעכבר. בחרי ב"הוסף קו מגמה".. עכשיו תבחרי שהוא יהיה ליניארי (בחלונית 'סוג') ולכי גם לחלונית של 'אפשרויות' ותבחרי שתראי את המשוואה בתרשים. את יכולה גם לתת לקו שם :) לפי נתוני הניסוי, בחרי בחלונית זו האם קו המגמה צריך לעבור בנקודה (0,0). זהו! בהצלחה!

TheSecretWithin

New member
ההסבר היה מעולה .. עוד משהו קטן שקשור בדבר:

איך אני יכולה לראות את המשוואה של הישר.. (כי אני צריכה את השיפוע של הישר=התאוצה).. תודה מראש.. :)

למעלה