פיזיקה למתחילים

חשבוני

New member
פיזיקה למתחילים

האם מישהו יכול להמליץ על ספר מקוון באינטרנט, ללימוד פיזיקה למתחילים, ממש מההתחלה? יש כזה דבר? תודה!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
האינטרנט הוא לא תחליף לספר טוב!

אני בזמנו (לפני שנה), ניסיתי ללמוד בעצמי מקבצים בפיזיקה מאוניברסיטת ביילור. אבל זה לא נוח לקרוא ככה, כן אפשר להדפיס את הדפים וזה טוב שיש מקור נוסף, אבל עדיף שיהיה לידך ספר. בקשר לספרים, הספרים של הפתוחה מתאימים, תקח גם את ספר התרגילים של שניצר גם מהפתוחה. וכמובן תסתכל באתרים של האוניברסיטאות בקשר לתרגילים נוספים. נ.ב הספרים של הפתוחה הם הספרים המתורגמים של קיטלס מהסדררת ספרים של ברקלי. וכמובן יש את ההרצאות בMIT, שהן מהנות ואף פעם לא משעממות. (במיוחד אם צופים בוולטר lewin או משהו כזה). אני מניח שאתה רוצה להתחיל ממכניקה, האמת גם אם לא חשבת על זה, אתה צריך להתחיל משם.

אחמס1

New member
I beg your pardon

ספר טוב יכול בהחלט להגיע דרך האינטרנט, וכמו שאמרת גם הרצאות וידאו יכולות ללמד ברמה שלא נופלת מקורס אקדמי (תלוי אילו הרצאות כמובן וכמה הלומד באמת משקיע בהבנה ותרגול החומר (בעיקר תרגול... לפעמים חומר של הרצאה נשמע ברור מאוד, עד שמתיישבים לפתור תרגיל ולא יודעים מאיפה להתחיל, ומבינים שצריך לחזור על כל ההרצאה שוב)). "חשבוני" ציין את הרמה כ-"ממש מההתחלה", אבל זה עדיין לא חד משמעי כי זה תלוי בכמות הידע המתמטי שיש. אם זה פוסט תיכוני => אפשר להיכנס לאט ובזהירות למבוא לפיזיקה אקדמית. אם לא, צריך להשלים ידע בוקטורים, נגזרות, טריגונומטריה וכו'

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני עדיין מחזיק בדעה שאין על ספר עם כריכה...

אם אתה משאיל ספר מהוצאה מוכרת, אין עוררין על מהימנות הסופר ודרך הלימוד, אני לא בטוח שדרך האינטרנט זה מספיק טוב. וחוץ מזה, אתה רוצה להגיד לי שאתה משקיע את הזמן לקרוא מהמסך, זה לא נוח, לא בריא ובעיקר מעייף. נכון, אפשר להדפיס, אבל אם כבר למה לא להשקיע בכריכה. נ.ב ניסיתי לקרוא למשל ספר של אפוסטול באינטרנט, אבל איכשהו אני מרגיש שאני מבזבז את זמני ואיכשהו לא באמת לומד. האינטרנט טוב לידע בסיסי עד רדוד, אבל אם רוצים להעמיק את הידע, צריך ספרים. אני לא אומר שאין גישה למגזינים מדעיים, אבל מאותן הסיבות שציינתי למעלה אני מסופק שזה לא גורם לעייפות. יכול להיות שאחרים נולדו עם מחשב בעיניים, אני לא.

אחמס1

New member
מה שאני אומר זה שספר עם כריכה, מהוצאה מוכרת,

יכול להגיע לידיך דרך האינטרנט (ונכון, זה באופן כללי עדיף על ויקיפדיה וכמובן הרבה יותר מלא וממוקד). ואני חושב שאתה קצת נחרץ מידי ומכליל לגבי קריאה מהמסך, לי זה מאוד נוח ופחות מעייף מאשר לכופך את הראש לקריאה מספר / דף. לגבי "לא בריא" - הוכח את טענתך בבקשה. אם אתה מעוניין במידת המשקפיים שלי, אזי היא אפס דיאופטריה בדיוק.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מבחינתי זה לא בריא...

כמו שאמרתי יכול להיות שיש אנשים אחרים שלא רגישים למחשב, מבחינת העיניים, אבל אצלי זה כך. נראה לי שסטטיסטית אנשים מעדיפים לקרוא מספרים חומר שהוא מעמיק מאשר באינטרנט. אני לא אומר שאין יתרונות לאינטרנט כמו תרגול נוסף, לשאול שאלות וכו'. אבל בשביל חומר תיאורטי עדיף להסתכל קודם בספרים, מהרצאות ורק אח"כ להסתכל ברשת. זו דעתי.

niv1990

New member
לנסיוני אפשר ללמוד לא רע מהאינטרנט

לפעמים גם עדיף כי יש קישורים, אנימציות לפעמים אפשרות לשאול וכו'. אבל הנסיון שלי זה רק בדברים שעל בסיס מה שאני יודע, לא ניסתי ללמוד חומר מהאינטרנט מההתחלה.

The Independent

New member
יש ספר נחמד שמצאתי מזמן ב Wikibooks

http://en.wikibooks.org/wiki/FHSST_Physics לדעתי הוא נחמד מאוד, אפילו שרק חזרתי אתו קצת על החומר ופתרתי תרגילים ממנו.

The Independent

New member
אה, וכמו שאמרו לך

תתחיל ממכניקה. טוב לקרוא את הפרק על יחידות בהתחלה, אבל דלג על הפרקים על גלים, ועבור למכניקה. תוכל לחזור לגלים אח"כ.

למעלה