פיזיקה 5 יחידות

ohadhost1

New member
פיזיקה 5 יחידות

יש לי שאלה , אם סיימתי בית ספר , איך עליי להשלים 5 יח' פיזיקה , אני מדבר על הקטע של המעבדה ...

ohadhost1

New member
היי

השאלה האם יש דרך להתכונן לזה ?
למשל חשמל ומגנטיות וקרינה וחומר יש ספרים...

תלמיד10

New member
תשובה

חומר הלימוד מופיע כאן (החל מעמוד 7):
http://cms.education.gov.il/NR/rdon...DC6FC0DEA/144644/madrichextfizika2012sofi.pdf

כדאי לחפש מידע על ניסויי החובה באתר המפמ"ר לפיזיקה במשרד החינוך, ובאתר מורי הפיזיקה ואתר תלמידי הפיזקה המקושרים ממנו.

אני מניח שקשה ללמוד את עיקרי הנושאים האלה לבד, ללא המכשירים וללא ביצוע הניסויים בפועל.

ohadhost1

New member
הייי

הבעיה שאין לי איך לעשות את הניסויים גם בבית ספר המורה לא ממש מגלה נכונות לעזור...
התוכנית לימודים שהבאת היא אקסטרנית , זה תופס גם לנבחני משנה ?

תלמיד10

New member
תשובה

אינני יודע מה אפשר לעשות במקרה זה. אני חושב שניתן למצוא תיאור של הניסויים באינטרנט, ואם כי תמיד עדיף היה לעשות אותם בעצמך - זה עדיף על כלום. מומלץ להתנסות במה שניתן לעשותו בלי ציוד (כמו ניתוח נתונים באקסל, כתיבה על נייר מילימטרי וכדומה), כדי להתכונן לשאלון - ולפתור שאלונים משנים קודמות תוך השוואה לתשובות.

בדרך כלל השאלונים זהים לאינטרנים ולאקסטרנים. גם במקרה זה, השאלון שקישרתי אליו הוא גם אקסטרני (098) וגם לנבחני משנה אינטרנים (917555), לכן החומר זהה. נראה שבטעות נכתב עליו "בגרות לבתי-ספר על-יסודיים" (כי במידה רבה העתיקו אותו מבחינת חקר המיועדת לתלמידי בית ספר, שבה אכן מבצעים את הניסוי במקום לקבל את התוצאות ולנתחן), אך בפועל היה צריך להיכתב שהוא מיועד לנבחני משנה ולאקסטרנים.

למעלה