פיטבולית בת 4, יש סיכוי למצוא בית?

mashkash10

New member
פיטבולית בת 4, יש סיכוי למצוא בית?

יש לנו פיטבולית מקסימה בת 4.
מעניקה המווון אהבה לבעלים,
לצערי היא רצחה מספר חתולים וראינו אותה בפעולה כשהיצר החייתי משתלט.
יש לנו תינוק בדרך ואנחנו מפחדים שזה לא בטוח בשבילו כשהיא בבית.
מאוד כואב לנו להיפרד ממנה, אבל מאוד נשמח למצוא לה בית מאמץ.
טלפון במסרים.

goolo123

New member
איזה בית אתה מצפה למצוא לה?

בית טוב ואמיתי שבו היא תהיה חלק מהמשפחה כמו שאני מניחה שהיא הייתה אצלך?או "בית" שיקשור אותה וישתמש בה למטרות לא טובות.
קשה מאוד למצוא בתים אמיתיים וטובים לגזע הזה.ככל שהם מבוגרים יותר בגילאי 4 גם קשה בגלל הגיל, כלבים מכל הגזעים קשה למצוא בית מעל גיל שנתיים.
אז מדוע לקחת כלבה כזו ולזרוק אותה מהבית בעקבות תינוק?
מה הקשר בין חתולים לבין בני אדם?
כלבים מכל הסוגים..גם לברדורים ודומיו יכולים לתקוף ולהרוג חתולים אז זה עושה אותם לא בסדר עם ילדים?
האם במהלך השנים שהיא איתכם היא הגיבה אליכם בתוקפנות ?אז למה להשליך מחתולים לתינוק שבדרך?
ממליצה לך להיכנס לפייסבוק של יובל מנדלוביץ שמגדל ומציל כלבי פיטבול ותראה את התינוקת שנולדה לו לפני כחצי שנה.תראה איך היא ישנה מוקפת ב 8 פיטבולים...
הכל קשור לאיך שגידלת את הכלב ואיך הוא עם אנשים .לחלטין אין קשר לחתולים.
כשאימצת אותה התחייבת לה ל 15 שנים הבאות..לא ידעת שבאיזה שלב יגיעו הילדים?
כלב לא נוטשים.ובטח שאין לך סיבה לנטוש אותה לאור מה שסיפרת.

netabrock

New member
באמת אין קשר בין חתולים לבני אדם

וידוע שהם מסתדרים הרבה יותר טוב עם אנשים מאשר עם בעלי חיים אחרים, וגם פה אני לא רוצה להכליל. אם חונכה וגדלה נכון היא בייביסיטר מעולה לחבר החדש בלהקה :) ממליצה גם לפנות ליובל מנדלוביץ'. גם ככה קשה למצוא להם בית בגלל הסטיגמה הנוראית, אל תחזקו אותה ותתרמו לה. בהצלחה

תחשבי שניה מעבר למסירה

נגיד וזה לא היה הזנחה של הכלבה - למסור אותה אחרי שנים איתכם.
נניח גם שהיה אפשרי בזמן סביר למצוא לא בית שלא יהפוך אותה לכלבת שמירה\תקיפה\זוועה אחרת.
ואפילו נסכים לצורך הדיון שיש קשר - למרות שאין - בין ההתנהגות שלה עם חתולים (שאני חייב לציין לא אופיינית לפיטבולים, למרות המוניטין) לחששות כלפי התינוק שבדרך.

חשבת על מה צופן העתיד של כלבת פיטבול שעונה לתיאור שנתת אחרי שהיא תאבד את המשפחה שלה?
הכלבה כנראה תיהיה מדוכאת ובשילוב עם התקפי האגרסיה שאת מזכירה, היא כנראה תהפוך למעמסה מאוד קשה על הבית המאמץ שכנראה יחליט לעשות את מה שאת מנסה לעשות - להיפטר ממנה.
כנראה זו תיהיה תחילתו של תסריט חוזר שבו הכלבה לעולם לא תמצא בית קבע (אני לא חושב שמכלאה נחשבת לבית קבע).

הדבר האחראי לעשות הוא לפנות למטפל\ת התנהגותית ולהבין מה גורם לכלבה לתקוף חתולים ולטפל בזה. הבטחתם לכלבה בית ל15 שנים (אוליי יותר אם יהיה מזל) ועכשיו אתם נקראים לעמוד מאחורי ההבטחה הזו.

לכלבה אין "התקפי אגרסיה"

לכלבים יש יצרים חייתיים, לעתים קרובות נגד חתולים. לפיטבולים בפרט יש נטיה לבעיות עם חיות אחרות (לא עם אנשים!). זו התנהגות נורמאלית של כלב, שאין בה דבר המסכן בני אדם. הכלבה תאהב את התינוק הכי בעולם ולא תתן שיאונה לו כל רע.

פיטבולית בת 4

לגבי הפיטבולית אני מעוניין בה ולשקם אותה מההיתנהגות התוקפנית שלה כי כלב שמתנהג בצורה כזו זה כלב מתוסכל שכנראה {בלי לפגוע באף אחד}
לא חונך לסביבת בעלי חיים אלה רק לבני אדם והיא יפה מאוד ואני חובב חיות ומאלף חיות האומנם לא מיקצועי אך יש לי את הכלים לעזור לכלבים והיא תגיע למשפחה של
בוגרים ללא ילדים בבית עם גינה גדולה וחופש שתקבל ללא ספק חום ואהבה ותמיכה וגם תהיה לכם את האופציה לבוא ולבקר מתי שרק תרצו!

אני אשמח לשמוע ממכם בקרוב. אסף שלום

שלא תעזו למסור

זה ילד בן 21 שאין לו מושג מה הוא אומר, בטח שאין לו "כלים". הכלבה שלכם לא מתוסכלת, ואין שום דבר לא נורמאלי בהתנהגות שלה.

אין כאן שום דבר לא בטוח.

מה לעשות, חלק מהכלבים, והדבר בפרט נפוץ אצל פיטבולים, הם תוקפניים ואף רצחניים כלפי חתולים, אם לא הורגלו לנוכחותם מגיל קטן. לדוד שלי הייתה רועה גרמנית מדהימה (ואם תהיתם, רועה גרמני עוקף בסיבוב את הפיטבול בנשיכות קטלניות לבני אדם) שהגיעה כשהיה לו תינוק בן שנה כשהיא הייתה בסביבות חצי שנה, וכעבור 4 שנים נולדה לו תינוקת נוספת. הכלבה הייתה הכי נהדרת בעולם עם התינוקות והדבר הכי מסוכן שעשתה להם הייתה למלא להם את הפרצוף בליקוקים. כלפי חתולים, היא הייתה חיית טרף שתוקפת על מנת להרוג באכזריות. אין שום קשר שהוא בין השניים.

לקראת הלידה תייעצו עם המאלף לגבי חשיפת הכלבה לתינוק. לא כי היא רוצחת חתולים, ודאי שלא כי היא פיטבולית, אלא פשוט כי כך רצוי לעשות כשמביאים תינוק חדש לבית עם כלב, למען שילוב מאושר ביותר עבור כולם. אל תתנו לעצמכם לאבד בת משפחה אל הלא נודע, ללא שום סיבה. אל תגזלו מהתינוק שלכם את החברה הטובה ביותר.

marx04

New member
מספר הערות

שלום לך,

כאב לילדים אני מבין מאד את החשש שלך.
מטבע הדברים, העובדה שמדובר בהתנהגות טבעית של הכלבה לא מקטינה מהסכנה ומהחשש שלכם, ובצדק.
יחד עם זאת, אני יכול להעיד מניסיוני שהקשר של הבת שלי עם הכלבה שלנו (לא פיטבולית) הוא נפלא ותורם מאד לביטחון של הבת שלי ולפיתוח תחושת אחריות ומחויבות.
לכן ההמלצה שלי היא לא למהר למסור את הכלבה לפני שתנסי למצות דרכים אחרות.
כמו כן, מן הסתם, אנשים אחרים לא ישושו לאמץ כלבה תוקפנית עם פוטנציאל סיכון גבוה.

יש בארץ מאלפים ומטפלים התנהגותיים רבים בעלי ידע וניסיון בטיפול בבעיות כאלה. כדאי מאד להיעזר בשירותיהם, משום שלעניות דעתי ניתן לטפל בבעיית התוקפנות שאת מתארת.
אם זה מעניין אותך, אני ממליץ לך לשאול בפורום כלבים על מאלפים ומטפלים התנהגותיים שיכולים לסייע לך.
אני מכיר באזור המרכז מאלף מעולה בשם אבנר רז, אבל אני בטוח שיש עוד רבים וטובים בכל הארץ.

אם ניסיון לטפל בבעיה באמצעות מאלף/מטפל התנהגותי לא יצלח, תמיד תעמוד בפניך האפשרות למסור את הכלבה (כפי שראית, כבר בשרשור הזה היה מי שהציע לך לאמץ את הכלבה).

אמנם אין לי כל ניסיון בתחום של מסירות ואימוצים, אך יש לזכור שפיטבולים עשויים לעניין גורמים שמשתמשים בהם לקרבות זירה בלתי חוקיים, ולכן רצוי להיות עם יד על הדופק ולברור היטב את המאמצים הפוטנציאליים.

בברכה,

אורי.

למעלה