פיטה או גייל?!

פיטה או גייל?!

אז אחרי ששוחחתי עם המנהלת המשעשעת שלכם פנים מול פנים והיא אמרה לי במילים יפות שאני חולת נפש ושאף אחד לא בעד פיטה, הגיע הזמן לעשות סקר.

אם אתן בעד פיטה שימו באייקון את

אם אתן בעד גייל שימו באייקון את

מוזמנים להוסיף מדוע ולמה קטניס צריכה ללבוש עם הנבחר פיג'מה.
בואו נפתור את התעלומה הזאת אחת ולתמיד! [לפחות בשבילי..בטח היו כאן אלפי דיונים על הנושא..]

N o R i K o

New member
חחחחחחחחחחחח ספיר את משהו

אל תכניסי לי מילים לפה. מעולם לא קראתי לך חולת נפש, ויש פה מספיק בנות שישמחו לצרף את האייקון
לכותרת שלהן...

נראה לי שכרגע בפורום אנחנו די חצי-חצי... פעם הייתה פה יותר מהות של טים גייל, זה עבר לנו עם הזמן כשהבנו שאף אחת לא יכולה לשכנע אף אחת אחרת... כל אחת והטים שלה, מה שנקרא

בקיצור - שיר, שרון, מאיה, איילת, עמית וכל מי שחלילה העזתי לשכוח... אתן מוזמנות להראות לספיר שהיא לא לבד!

pennylane11

New member
בתור מישהי שהייתה עדה לשיחה הזאת,|MJ|

(נו. |MJ| אומר שזה ספוילר למוקינג'יי והספוילר לא נכנס לי בכותרת
)

זה ממש לא נרמז ממנה

בואי אני אסביר לך את זה ככה, כשאת חושבת שנוי אומרת שיש יותר טים גייל, זה בעצם כי אנחנו מדברות ממש -רק- על גייל. כל השיחות הארוכות וחסרות הפואנטה על "הפסקה האחרונה" או "השם של האבא של ההיא" או כל דבר אחר שגיבבנו עליו שטויות בגג של עזריאלי בחמישי האחרון איכשהו הגיע לחפירה של נוי על גיילניס, או על אהבתנו לגיילניס, או על כמה שאנחנו שונאות את קולינס- בהקשר של גיילניס. זה שנוי מדברת כמעט רק על טים גייל ועל השתלטותה על העולם לא אומרת שאין טים פיטה, פשוט אומרת שנוי מתכננת להשתלט על העולם בעזרת גיילניס. ואני אהיה הסיידקיק שלה, כי זה מגניב

מה שכן, אני הכי
בעולם. באמת? את משווה אייקון של -קול- לאייקון של -חמץ-?

גיילניפ זה דרך חיים

דרך חיים מזוכיסטית

כאילו, ברצינות. גייל היה אוסום בספרים הראשונים, אבל אז הוא התחרפן והתחיל לרצות לצרוח את כולם.

כלומר, חוסר עמוד השדה שלו ושל קטניס היה כל כך מתסכל. בתור מישהו שאיבד את אבא שלו הוא צריך להבין לבד - בתור נער בוגר בן 18, בן אנוש ו-שומו שמיים, דמות עגולה! - שלרצוח משפחות בתוך האגוז זה לא הפתרון. שלהפוך עוד ילדים ליתומים זה ממש-ממש לא הפתרון.

אה, וקטניס בתור גיבורת הסיפור הייתה צריכה להגיד לו שזה לא בסדר. לא להגיד לו: "גייל, אני לא אגיד לך שזה בסדר." אלא: "גייל, זה פשוט לא בסדר, מה לעזאזל נהיה מהחבר הכי טוב שלי?"

אני לא אומרת שאני לא רואה מאיפה הוא מגיע ("הם הרגו את אבא שלי, אני אהרוג את שלהם") אבל הכעס שלו מנותב למקומות כל כך צרים, שהוא נשמע כמו ילד בן 4 שלקחו לו את הצעצוע, אז הוא ירביץ בחזרה.
ציפיתי מגייל להתגבר ולהיות קצת מעבר לזה - להיות טוב יותר מהקפיטול, לא רק להתיימר להיות כזה.

(סורי אם ביאסתי מישהי שחושבת שגייל אדיר ואחלה דמות *מתכוננת לנוי*
)

N o R i K o

New member
MJ מטורף מעליי...?

לא התחלת לגלוש פה אתמול עמית...

וכן, גייל דמות מעולה כי הוא לפחות מגיב וחושב על דברים מעבר לקטניס. אהמ.
ההתנהגות שלו ברורה לגמרי בעיני לנוכח העובדה שהוא במלחמה, וכפי שאמרו זאת גדולים ממני, באהבה ובמלחמה אין חוקים. אני לא מסכימה איתו אבל אני אוהבת אותו ומרחמת עליו.

אני מעדיפה להיות מזוכיסטית על דמות איכותית מאשר על דמות שלא מתקדמת לשום מקום... אבל הסכמנו מזמן להסכים שלא להסכים, אז אני לא מבינה למה בכלל אנחנו נכנסות אליו XD

סורי, שכחתי

לMJ

נכון, אין חוקים במלחמה. מצד שני, את מצפה מהדמות שלי לעשות את הדבר הנכון כדי להיות בת אדם.

אין חוקים במלחמה? סימן שרק כי זו מלחמה, אז מותר לרצוח משפחות שלמות? למה?

לא להסכים עם גייל זה דבר אחד, להבין מאיפה ההחלטה של קולינס לכתוב אותו ככה (=מאיפה הוא בא) זה דבר שני - אבל זה דבר אחר לגמרי להגיד שזה מגניב ושזה עושה אותו יותר טוב ממקודם.

כן, גם אני חשבתי "גייל מגניב, הוא רוצה לרצוח אנשים" כשקראתי, כי זה היה טוויסט עלילתי מעניין, והוציא אותנו מקטניס מתחבאת מעצמה ב-13.

אבל אם את בוחנת אותו כדמות, מהתחלה עד הסוף, את מבינה שיש פה איזה כשל מערכתי. שבעצם העובדה שדמות שאיבדה את אבא שלה בגיל 13, מתפקדת בתור מפרנסת ראשית ובאופן כללי רואה את העולם בצורה הרבה יותר מפוכחת מקטניס - את מבינה שדמות שמרגישה את כל הדברים האלה לא יכולה לעשות את זה ברצון לאנשים אחרים. שדמות שהיא אבא בגיל 15 לשלושה ילדים קטנים לא יכולה לחשוב ככה.
עזבי אותך לא רוצה - מתנגדת נחרצת וחושבת שזה איום.
יותר רחוק - לא אמורה ללכת לשם בכלל.
למה? כי היא דמות אנושית. כי היא דמות טובה. ולעשות תפנית של 180 כמו שקולינס גרמה לו לעשות הפכה את גייל להרבה פחות שווה.

אני הפכתי לטים פיטה שהוא סיפר לקטניס את הרעיון שלו. כשהוא השווה אינסטינקט הורי להגן על ילד, וניצל אותה כטקטיקה בטבח - טבח שהוא יודע שטוב מאוד מי אחראי לו (ואלו לא הילדים).

גייל משתמש במשפחות של מחוז 2 כשק חבטות. סורי, אבל זה לא פחות גרוע מסנאו. כן, ציפיתי ממנו ליותר.

ואם גייל לא היה מציע את התוכנית הזאת, אגב, אני מבטיחה לך שהייתי טים גייל אול דה וואי

(אבל הוא לא. ובגלל זה אני טים פיטה).

N o R i K o

New member
MJ מעליי, שוב...
וגם בפנים

כי יש סיבה לכך שמסמנים בכותרת. בכל זאת לאף אחד לא נחמד לפתוח את ההודעה וליפול בדיוק על המשפט "פרים מתה"

אני לא מסכימה עם החשיבה הזו. אני לא טים גייל רק כי אני לא טים פיטה. אני לא טים פיטה, ואני כן טים גייל, אבל אני לא חושבת שזה או או. אם את אומרת שבוודאות היית טים גייל אם הדעות שלו היו שונות משהו כאן מוזר... את טים פיטה רק בגלל שבסוף את לא טים גייל? את מעדיפה שהיא באמת תהיה עם הבחור השני רק כי הבחור הראשון לא מצא חן בעינייך בסופו של דבר? אע, טוב, זה כבר חשיבה אחרת ודיון אחר.
אוי זה יצא ממש עילג. מקווה שהכוונה שלי מובנת XD

בכל מקרה - כבר דיברנו על זה בעבר באופן אישי, ואמרתי שאני לא מסכימה איתך ואני אשמח לחזור על זה למרות שזה קצת לטחון מים כי אף אחת מאיתנו לא תשנה את עמדתה בין כה וכה- גייל נפגע ממשחקי הרעב לא פחות ממה שקטניס ופיטה נפגעו מהם. זה התחיל בכך שלקחו לו את חברה שלו, ה-חברה הכי טובה שלו, האישה שבאיזשהו מקום הוא קצת בנה על עתיד איתה, המשיך בכך שעד שהחזירו אותה אליו, כפו עליה להתחתן עם מישהו אחר, לקחו אותה ממנו שוב, פוצצו לו את כל המחוז, ובנוסף לכך לא נדבר על האיום התמידי שהיה לו ולמשפחתו.
גייל חונך במחוז 12, שנתון לשליטת הקפיטול - מקום שבו מעולם לא לימדו אותם על ההבחנה בין טוב לרע לבין נכון ולא נכון. מבחינת גייל צורת הלחימה של הקפיטול היא שגויה, היא רעה, אלו מסקנות שהוא הגיע אליהן בעצמו - אבל מצד שני אלו הדרכים היחידות שהוא למד. אם הקפיטול נוהג בצורה מסוימת כנראה שזו הצורה שנוהגים בה, הוא אף פעם לא ראה משהו אחר. ומבחינתו זה לגיטימי. שאם הם הרסו את כל המשפחות במחוז 12, הוא יכול להרוס את כל המשפחות במחוז 2. ככה נראית מלחמה, ככל הנראה...
אני לא אומרת שזה נכון. זה ממש לא נכון. גייל לגמרי טועה. אבל הוא טועה בדיוק כמו שקטניס טועה בכך שהיא ממשיכה ללכת שבי אחרי קוין, או בכך שהיא מוותרת על הבריחה שלה למחוז 13 ומחליטה בכל זאת להיכנס למשחקים השניים. הוא טועה בדיוק כמו פיניק שיודע שלהיכנס לשדה הקרב שבוע אחרי שהתחתנת זה הדבר הכי אידיוטי ומסוכן לעשות. אבל הוא לפחות מנסה. הוא עושה את הצעדים שלו.
אני מרחמת על גייל בדיוק כמו שאני מרחמת על קטניס. בכל פעם שאני קוראת את הכניסה של קטניס למשחקים אני על סף דמעות - כנ"ל לגבי גייל. כי כואב לו וקשה לו ואלו התוצאות. לכל דבר יש השלכות. ובדיוק בגלל שהוא בנאדם, ואי אפשר לשפוט בנאדם על ההתנהגות שלו ברגעים כאלה, אני לא כועסת עליו ולא מאוכזבת ממנו אלא לחלוטין מרחמת עליו.
בסופו של דבר גייל לא בוחר להשתמש בפצצות האלו. הוא בוחר לוותר על זה ובוחר לצאת לשדה הקרב ולהיות לצד קטניס גם אם הוא לא מסכים עם צורת המחשבה שלה ועם הדרך שבה היא פועלת. בסופו של דבר הוא גם מבין את הטעויות שלו ומביע כלפיהן חרטה. בשניה שבועת הכעס שנוצרה סביבו, שהיא לא ממש באשמתו, מתנפצת, והוא יכול לחשוב באופן רציונאלי, הוא מבין עד כמה חמורות ההשלכות של המעשים שלו. בעיניי זו הסיבה לכך שהוא בוחר להתנתק מקטניס. הוא מאשים את עצמו וחושב שהיא לא ראויה לו.

ואחרון חביב, אני חושבת שחלק מלאהוב דמות זה לאהוב גם את החסרונות שלה. אני מתה על קטניס, ממש ממש אוהבת אותה, עד הסוף של הספר השלישי, שבו היא כבר לא רק נוהגת בצורה שהיא שגויה אלא בצורה שכל כך מנוגדת לדמות שהיא הציגה לי במשך שניים וחצי ספרים... עכשיו, לקטניס יש את הכי הרבה חסרונות בעולם לאורך הספר השני והיא בלטה מטומטמת. אבל אני מבינה מאיפה מגיע הטמטום שלה ולמה היא נוהגת כמו שהיא נוהגת ומרחמת עליה ואוהבת אותה. ואני בטוחה שהרבה אנשים ירימו גבה אבל אני באמת מחוברת אליה, והיא עשתה לי את הסדרה. בלעדיה לא הייתי פה

אז כנ"ל לגבי גייל. אהבתי אותו כבר בספר הראשון, והמשכתי לאהוב אותו והמשכתי לאהוב ולרחם עליו עד השניה האחרונה. זה כמו אמא ששומעת בבית המשפט שהבן שלה מורשע ברצח. היא תבכה ולא תאמין שזה קרה אבל היא עדיין תאהב אותו כי הוא הבן שלה. הקטע הוא שמבחינתי גייל לא רוצח, כי יש הבדל בין לתכנן לבין לעשות. ואני יודעת שאחרי המלחמה גייל יכול להתאפס על עצמו ולהבטיח לקטניס חיים טובים יותר איתו. אז אני טים גייל עד הסוף המר
מזוכיזם מזוכיזם, אבל ב-AU הקסום שהמחשבה שלי חיה בו, הוא וקטניס ביחד בסוף
ושניהם מאושרים והיא לא מטומטמת

Black Stain

New member
אף אחד מהם!!

גייל כלכך עמוק בפרנד-זון שכבר כמעט אי אפשר לחלץ אותו משם
ופיטה מקסים ובגלל זה הוא לא מתאים לה כי היא נוראית

בכלל אם חושבים על זה היא הכי מתאימה להיימיץ'...

N o R i K o

New member
איך אפשר לומר את זה כש
CF

קטניס ליטרלי אומרת שהיא אוהבת אותו ושהיא בחרה בו?

1. "Gale is mine, I am his, anything else is unthinkable" - אני מצטערת, זה לא משהו שאת אומרת על ידיד שלך שאת לא סגורה על הרגשות שלך כלפיו, במיוחד לא אם את מתלבטת לגבי גבר אחר ובדיוק "גילית שלידיד יש אפשרות אחרת". במקום שקטניס תחשוב "אולי באמת עדיף שגייל יהיה עם מאדג' כי אני גורמת לו לסבול" היא נכנסת להסטריה מטורפת מהמחשבה על כך שהוא נפגע, ומנשקת אותו. אחר כך כשפיטה כמעט מת במשחקים ופיניק אשכרה צריך להחיות אותו, היא בוכה המון, אבל זה בכלל לא מגיע לרמת קריזה הזאת...

2. קטניס מדברת על הפרידה שלה מגייל לנוכח המשחקים השניים-
"Gale knows I chose him over Peeta when I didn't make a run for it."
"To let Gale know how essential he's been to me all these years. How much better my life has been for knowing him. For loving him, even if it's only in the limited way that I can manage."
דווקא אני חושבת שאם היא הייתה הולכת למשחקים במטרה להציל את פיטה היא לא הייתה טורחת להסביר לעצמה "למה בעצם הייתי יכולה להיות גם עם גייל אבל אני לא". היא פשוט הייתה אומרת "טוב נו. אז גייל יסתדר, אין ברירה."

די נו!!!1 עד שנגמלתי מלחפור על גיילניס! עד שסיגלתי את עצמי להגיב ב-"איש באמונתו יחיה!" אל תחזירו אותי לרגרסיית החפירות!

אף אחד
(
?)

אם לא היו את המשחקים, אז אולי גייל. זה היה יכול בסוף להגיע לזה (זה נראה ככה מתחילת הספר הראשון)
אבל בסוף אני חושבת שהיא לא יכולה להיות עם אף אחד.

Sharonmxx

New member
אני בעד שקטניס תמות
MJ

היא מעצבנת אותי ממש במוקינג'יי, אני די שונאת אותה. קצת חבל שהיא לא נשרפה עם פרים. כעיקרון אני בעד פיטה
אבל אני מתחילה לא לאהוב פיטניס כי מגיע לו טוב יותר מהסתומה הזאת

פאנגירל

New member
האהאהא
MJ

כן אני מתוסבכת

אז טוב אני רוצה להבהיר את עצמי:
אני דווקא די מחבבת את גיילינס של לפני המשחקים, זה נראה לי חמוד ובית ומה שהיא מכירה והבחור שהיא מכירה כל חייה והכל.
ואחרי הסיום של הראשון - אפילו במהלך המשחקים - אני מאוד פיטניס, וזה מתחזק ומתחזק לאורך כל התלקחות וכמובן השיא הוא בעורבני חקיין, שמוכיח סופית לדעתי שגייל לא מכיר את קטניס הישנה יותר, שקטניס השתנתה ועברה חוויות שגייל - כמה שהוא גבר-גבר וואו וזה - לא יכול להבין. ופיטה, שעבר אותן איתה, יכול להעביר. אז מהמשחקים הראשונים אני כבר פיטניס.

ולא, אל תשאלו אותי איך אני משפפת את אותה דמות עם שני אנשים שונים - אחד שאני די מתעבת ושני שהוא פשוט מתוק אמיתי.
שיהיה. אני מתוסבכת.
(שיהיה ברור, כן? אני תמיד אבחור בפיטה בכל מצב, ובגלל זה אני מגדירה את עצמי נורא פיטה. הדבר היחיד שאני חצויה לגביו זה הקטע של מי יהיה עם קטניס. יש כמה דברים ממש חמודים של גיילינס פרו המשחקים, אבל זה מתאים לשם בלבד לדעתי).

טוב אז פיטה FTW
אבל גם גייליניס וגם פיטניס מתקבליםXD

למעלה