פיטורים באורנג'

kate91

New member
פיטורים באורנג'

שלום חברי פורום יקרים,
מחר הייתי אמורה להתחיל קורס באורנג', היום התקשרו ואמרו שהם דוחים אותו בשבוע כי לא גיסו מספיק אנשים.
אני פותחת את האינטרנט ורואה שפיטרו מאות עובדים ושהם מקפיאים גיוסים.
חתמתי כבר על חוזה ודחיתי מספר מקומות עבודה, אני צריכה להיות מודאגת? זה משהו שקורה בדרך כלל? יש לי בכלל עם מי לדבר?

לא הייתי מודאגת יותר מדי

את אמורה להתחיל קורס של שירות לקוחות, אני מניחה.
העובדים שפוטרו, הם לאו דווקא מחטיבת שירות הלקוחות. אני חושבת שאם היו מצמצמים את החטיבה, אז הכותרת גם הייתה בהתאם.
יכול להיות באמת שלא גייסו מספיק אנשים לקורס, ולכן דוחים אותו. (אם אני זוכרת נכון, גם לי בזמנו, באורנג', דחו את הפתיחה בכמה ימים מאותה סיבה).

לא הייתי נלחצת יותר מדי. כן הייתי עם היד על הדופק עוד שבוע. אם מתקשרים אלייך שוב, ואומרים שדוחים אותו שוב, הייתי מתחילה לשאול, אבל כל עוד מדובר על דחייה ראשונה, ורק בשבוע, אני לא חושבת שיש פה מה לחשוד.

kate91

New member
אוקי תודה הרגעת אותי

trilliane

Well-known member
מנהל
לשירות לקוחות יש גיוס תמידי בשל עזיבה תמידית

אם לא יגייסו בטווח הארוך לא יישארו נציגים...
אם מפטרים נציגי שירות זה לרוב על רקע אישי או על רקע שינוי ארגוני (למשל אם החברה מוציאה את התפקיד למיקור חוץ והעובדים הקיימים לא עוברים לשם או לא משתלבים בתפקיד אחר בחברה).

פיטורים בחברות סלולר הן לרוב של תפקידים בדרגים גבוהים יותר, של עובדים שעולים כסף רב (לא שכר מינימום כמו שירות לקוחות). לרוב מנסים לצמצם מנהלים, לוותר על דרגי ביניים, לאחר סמכויות ובקיצור "להתייעל".

בהיבט האישי מבחינתך, אני מסכימה עם התשובה שקיבלת מעליי. כל עוד זו רק דחייה אחת, לא הייתי מודאגת.

Osnatz1

New member
מצד אחד לא הייתי מודאגת

כי הפיטורים המדוברים בחרות האלו הם בד"כ בדרגים המעט יותר בכירים או מאחורי הקלעים, אנשי שירות ומכירה כמעט תמיד צריכים במוקדים האלו אז לרוב אין שם פיטורים המוניים שכאלה.

מצד שני, זה סתם מהנסיון שלי עם אורנג' - קרה לי לפני בערך 3 שנים שהתקשרו להגיד לי שהקורס נדחה ויחזרו אליי עם תאריך חדש, וחזרו אליי בערך אחרי חודשיים כשכמובן כבר עבדתי במקום אחר...
(ובמשך כל החודש הראשון התקשרתי לפחות פעם בשבוע לשאול מה קורה, לא עזר..).
מקווה בשבילך שהם יותר מאורגנים עכשיו כי גם אני בזמנו דחיתי עבודה בשביל התפקיד ההוא וזה ממש ביאס. (ולא נדבר על זה שהיה לי חודש בלי משכורת כי כמו סתומה ישבתי וחיכיתי להם)

kate91

New member
האמת שכבר עכשיו אני מחכה כמעט שבועיים

ממש מבאס, כמובן שאם גם בשבוע הבא הם דוחים אותי אני אלך למקום אחר. ממש מבאס.

יש דברים שלא משתנים, מסתבר

בהמשך למה שכתבו לפני - אני זוכרת שבזמנו רכזת השמה ניסתה לדחוף לי את אורנג', והגישה הייתה: "מחר יש מרכז הערכה, אם תתקבלי מתחיל קורס מחרתיים". אני הייתי סטודנטית בתקופת מבחנים ולכן זה מאוד לא התאים לי, אבל בגדול זה נשמע... לא הכי רציני לגייס מהיום למחר, במיוחד במקרה כזה שהתחושה שנוצרת היא שרוצים למלא קורס - ואם הם לא מצליחים למלא את הקורס קורה מה שקרה לך ולאחרות פה?

אני לא הייתי שוללת אפשרויות אחרות, שווה לבדוק מהבחינה החוקית מה המעמד שלך במצב כזה, כי לא נראה לי הגיוני שיכולים להחתים אותך על התחייבות לפני שהתחלת קורס.

ברחה לי ההודעה...

נושא ההתחייבות - להחתים על חוזה לפני שהתחלת את הקורס כשתאריך הקורס ערטילאי נשמע לי בעייתי, ונראה שגם הם לא עומדים בחוזה מהצד שלהם - אז זה משהו ששווה לבדוק.

kate91

New member
חתמתי על חוזה

אבל אם את מדברת על הקנס יציאה, אז הוא נכנס לתוקף רק אחרי הקורס. זה בעייתי אין ספק, הייתה הבטחה עשיתי את השיקולים שלי לפיה ודחיתי הצעות אחרות, זה מעצבן, שלא לדבר שהייתי אמורה לקבל שני ימי עבודה החודש ועכשיו אני אצטרך לשלם ביטוח לאומי, באסה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לגבי ביטוח לאומי, הטיפ של אחי

בתקופות שהוא לא עובד הוא נרשם בכל מיני חברות כוח אדם ומתעניין בעבודות ליום/יומיים, כל מיני פרוייקטים כאלה מעכשיו לעכשיו ועד היום הוא תמיד הצליח למצוא משהו.

kate91

New member
האמת שזה רעיון מעולה

חבל שלא דיברנו לפני שעשיתי פסיכומטרי!

למעלה