פיטורים בעת הריון

מצב
הנושא נעול.

yintang

New member
פיטורים בעת הריון

פיטורים בעת הריון
לפני כשבוע פוטרתי מעבודתי,עבדתי שם חודשיים וחצי, וכחודש מיום תחילת העבודה נכנסתי להריון,לא הודעתי למעסיקי על ההריון רק בדיעבד לאחר הפיטורין נאמר לי שיש סיכוי שהחוק מגביל אותם בפיטורים בגלל היותי הרה. כרגע אני נמצאת בשמירת הריון שהחלה כחופשת מחלה ל5 ימים שממנה חזרתי לעבודה ובאותו היום פוטרתי בע"פ , יש לציין כי עדיין לא קבלתי מכתב פיטורים על שמירת ההריון הוחלט בימים שחפפו לפיטורי. יש לציין כי עדיין לא קבלתי ממקום עבודתי את משכורת אוקטובר (שהיתה אמורה להיות בידי כבר ב10 לחודש),היום קבלתי שיחת טלפון מהם שההמחאה מוכנה והם מתנים את קבלת ההמחאה בחתימה על טפסים מסויימים מה שנראה לי בלתי הגיוני וסחטני מצידם בעיקר בגלל שהמשכורת הנ"ל היתה אמורה להנתן לי בלי קשר עוד לפני מועד פיטורי. אתמול הייתי פיסית במשרדם ,והצ'ק עדיין לא היה מוכן ובאותו מעמד בקשתי ממזכירת המנכ"ל להודיע למנכ"ל כי הוא פיטר אשה הרה וכי עדיין לא ניתן לי מכתב פיטורין . מה בעצם עמדת החוק בעניין? עד כמה החוק מגן עלי בעצם?

לצערי, החוק מגן על עובדת הרה

פיטורים בעת הריון
לפני כשבוע פוטרתי מעבודתי,עבדתי שם חודשיים וחצי, וכחודש מיום תחילת העבודה נכנסתי להריון,לא הודעתי למעסיקי על ההריון רק בדיעבד לאחר הפיטורין נאמר לי שיש סיכוי שהחוק מגביל אותם בפיטורים בגלל היותי הרה. כרגע אני נמצאת בשמירת הריון שהחלה כחופשת מחלה ל5 ימים שממנה חזרתי לעבודה ובאותו היום פוטרתי בע"פ , יש לציין כי עדיין לא קבלתי מכתב פיטורים על שמירת ההריון הוחלט בימים שחפפו לפיטורי. יש לציין כי עדיין לא קבלתי ממקום עבודתי את משכורת אוקטובר (שהיתה אמורה להיות בידי כבר ב10 לחודש),היום קבלתי שיחת טלפון מהם שההמחאה מוכנה והם מתנים את קבלת ההמחאה בחתימה על טפסים מסויימים מה שנראה לי בלתי הגיוני וסחטני מצידם בעיקר בגלל שהמשכורת הנ"ל היתה אמורה להנתן לי בלי קשר עוד לפני מועד פיטורי. אתמול הייתי פיסית במשרדם ,והצ'ק עדיין לא היה מוכן ובאותו מעמד בקשתי ממזכירת המנכ"ל להודיע למנכ"ל כי הוא פיטר אשה הרה וכי עדיין לא ניתן לי מכתב פיטורין . מה בעצם עמדת החוק בעניין? עד כמה החוק מגן עלי בעצם?
לצערי, החוק מגן על עובדת הרה
המועסקת באותו מקום למעלה מחצי שנה. עובדת כזו, אסור לפטר ללא אישור המפקחת על עבודת נשים. מי שהועסקה פחות מחצי שנה, תוכל לתבוע את המעסיק בביה"ד לעבודה בעילה של אפליה, אם תצליח להוכי שיש קשר ישיר בין הפיטורים לבין הריונך. לצערי, במקרה שלך, החוק לא מגן עליך וגם תתקשי מאוד להוכיח את הקשר בין הפיטורים להריון. הרי למעשה המעסיק לא ידע על הריונך בעת שפוטרת. ככלל, תקופת ההודעה המוקדמת על פיטורים יכולה לחפוף ימי מחלה. על איזה טפסים בקשו שתחתמי? כעיקרון, אם זה לא טפסים שמתנים את זכותך לתבוע בעתיד, זה מאוד מקובל לבקש לחתום על טפסים מסוימים, וקשה לראות בכך סחיטה. אם ביקשו שתחתמי על טופס ויתור תביעות בעתיד - סרבי לחתום. לא ניתן לעכב את שכרך בגין סרוב לחתום על טופס כזה. עיכוב השכר אינו כדין. את צודקת שאת מבקשת לקבל את שכרך במועד. באם לא ישולם לך בימים הקרובים, אני ממליצה לך לפנות אליהם בכתב ולהודיע שאם שכרך לא ישולם לך באופן מידי, תפני בתביעה לביה"ד. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה