פיטורים בעת טיפולי פיריון

ד.ש

New member
פיטורים בעת טיפולי פיריון ../images/Emo7.gif

לאחר שהודעתי למעבידי שכנראה שאעדר מהעבודה למחרת בשל טיפולי פיריון שאני עוברת (שאיבה ב-IVF), הוא פיטר אותי לאחר יומיים (כשבסוף לא נעדרתי, למרות אישור מבית החולים לשכב). התשובה למכתב שהעבתי לו,הוא טוען, כי מאחר ולא נעדרתי מהעבודה הוא רשאי היה לפטר אותי - מישהו יכול להגיד לי מה אומר בדיוק החוק?

רונה33

New member
ד.ש - פיטורין

לא חוקי בעליל, על פי תיקון בחוק שהתבצע בכנסת בשנה שעברה נדרשת חתימתו של שר העבודה והרווחה בכבודו ובעצמו לפיטורין של אישה בטיפולי פריון. אני לא מתמצאת עד הסוף, בטוח שתקבלי עוד היום תשובות מעוד המון בנות שמכירות את הנושא לעומקו. מה שחשוב בינתיים זה לשמור כל פיסת ניירת שיכולה לעזור לך להוכיח שאכן סיפרת לו (העתק מהמכתב שמסרת לו, התכתבויות במייל וכיו"ב). הרבה תלוי גם עד כמה את מוכנה ויש לך כח להאבק, לדעתי לא צריך לוותר.

אני יכולה לעזור לך ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

אצלי היה סיפור כזה. והחלטתי שאני תובעת את מקום העבודה שלי. תיקון לחוק עבודת נשים הוא מאפריל 2001. ממש לאחרונה. תשמרי את המכתב שהעברת למנהל. זה קודם כל. גם את מכתב הפיטורין. תראי שהתאיריכים בהם מאוד קרובים. החוק אומר שגם אם הוא רוצה לפטר אותך, גם אם לא נעדרת, הוא חייב אישור של שר העבודה והרווחה. ויש פרוצדורות לכך. ומכיוון שאין לו אישור כזה, הפיטורים אינם חוקיים וזה נחשב כאילו את עדיין עובדת עד אשר הוא יקבל אישור לפטר, והוא צריך לשלם לך שכר מלא. אם את רוצה לדעת פרטים נוספים. תוכלי לשלוח לי אימייל ואני אסביר לך. זו חוצפה מה שהוא עשה. והוא צריך לשלם על זה!!! אם את רוצה פרטים נוספים. רק תגידי. אה. ובאתר של הכנסת יש בדיוק את החוק. אני אנסה למצוא לך לינק ולכתוב לך אותו כאן. שיהיה טוב. סאני.

רוני@30

New member
נשמע לא אנושי, לא חוקי ולא לעניין

אני לא מתמצאת בחוקים, ובטח תיכף יצטרפו הבנות שמבינות, ככה שאני לא יכולה לתת לך ייעוץ חוקי עם תוקף - אבל זה נשמע מאוד מסריח. אני מחזקת אותך מרחוק, מקווה שגם תנצחי במלחמה הזאת, גם תמצאי עבודה יותר שווה כדי שתוכלי לזנוח בוס כל כך לא אנושי, וגם שההפרייה תצליח. בהצלחה רבה! רוני אולי נארגן איזה
וירטואלי, עם
או
סמלית, שיגרמו לו להבין
ולהתחרט, להעניק לך
ולבקש
?

יובל@

New member
מצאתי לך שני קישורים בקשר לחוק

קישור השני מקיף יותר והוא מתוך האתר ש.י.ל.

יובל@

New member
האתר של ש.י.ל נפתח בכתב הפוך

על מנת להפוך את הכתב יש לבצע שינוי הפונט: VIEW ENCONDING HEBREWׁISO - VISUALׂ

למעלה