פיטורים והודעה מראש

Shpritz

New member
פיטורים והודעה מראש

איך עובד עניין ההודעה מראש?
לפי מה שאני יודע, על כל חודש מגיע לי יום התראה מראש.
כלומר, אם עבדתי 6 חודשים - מגיעים לי 6 ימים הודעה מראש שמתורגמים ל6 ימים שהמעביד חייב להעסיק אותי, או לשלם לי יום עבודה מלא - איך שהוא בוחר.

האם אני צודק? או שבלבלתי?
יש למישהו תובנות בתחום?

ועוד שאלה - למה בעצם צריך מכתב פיטורים?

Shpritz

New member
הקישור לא עובד

אבל חיפשתי ומצאתי, כך שבאתר פלקס רשום ש"על כל חודש עבודה במהלך השנה הראשונה: 1 יום."
מכך ניתן להבין שאם עבדתי 8 חודשים במקום עבודה עם שכר שעתי - אני לא זכאי להודעה מוקדמת?

אגב, מדבר על עבודת מלצרות עם השלמה לשכר שעתי - אם זה משנה את התמונה בצורה כלשהי.

אתה זכאי לשמונה ימים

אם זו הייתה כמות שעות שונה בכל יום, יש חישוב נפרד. תשאל בפורום "דיני עבודה ופנסיה", כותבים שם עו"ד.

בעבודת מלצרות יש "חוקים אחרים"

לא לפי חוקי המדינה, אבל מנהלי ובעלי מסעדות פועלים בצורה שונה מהמקובל בהרבה מקרים. כשאני מלצרתי קרה לא אחת שמלצרים פוטרו בו במקום ולא קיבלו שום תשלום על "התראה מוקדמת", כולל במקום בו שמרו חוק ושילמו את כל התוספות שצריך וכו', אבל את הקטע הזה לא אכפו.

האם אתה חתום על חוזה?

Shpritz

New member
מה פתאום

חוזה קליל בעל פה שלא כלל שום דבר.

תיארתי לעצמי

מלצרות זה עסק פרוץ, וסביר להניח שהם לא חושבים בכלל על ימי הודעה מראש.

את צודקת אבל...

כנראה שהם בונים על כך שאף אחד לא ידווח עליהם, וגם אם יהיה מי שידווח, דברים כאלו לרוב אחרי טיפול נקודתי ממשיכים, עד הביקורת הבאה... מה גם שיש בעלי מסעדות שמתמחים בהסוואת דברים כאלו.

rasmus girl1

New member
הפכת את זה,

במקרה ואתה מתפטר בחצי שנה הראשונה אתה מחוייב להודיע למעסיק 1 יום על כל חודש.
פה הם מפטרים אותך, כמה ימים לפני אני לא יודעת, מה שכן הם צריכים לעשות לך שיחת סיכום ולהביא לך מכתב בו מפורט תחילת העסקה-סיום העסקה וסיבת הסיום.

למעלה