פיטורים כי דין מפוטר

sabacare

New member
שלום
אני עובד במקום עבודה כ 15 שנה ואני מקבל מעל שכר המינימום. עברו יותר מ 10 שנים מאז תוספת השכר האחרונה שקבלתי. וכמו שאתם יודעים שיוקר המחייה קפץ פי שניים או שלוש. והמעסיק מסרב להעלות לי את השכר. ואני נהיתי כמו השבוי בעבודה, מצד אחד אני לא מקבל את מה שמגיע לי מבחינת שכר ומצד שני אני לא רוצה לאבד את הפצויים שלי שצברתי כל השנים ( חשוב לציין שהוא מפריש לי את ה 6% לקופה שלי ולא מפריש את ה 2.33% ואני לא חתום על סעיף 14) זאת אומר שאם אני מתפטר אני מאבד את ה 2.33% של השלמת הפצויים ( וזה הרבה כסף). ועל זה הוא סומך שאני לא אתפטר .
השאלה : האם מותר לי להתפטר כי דין מפוטר ולקבל את כל הפצויים שלי (8.33%) עקב סרוב המעסיק להעלות לי את השכר במשך שנים רבות? או שאני נשאר שבוי שלו וחייב לוותר על ה 2.33%.
 
ראה כאן בנוגע להתפטרות: https://www.kolzchut.org.il/he/פיצויי_פיטורים_לעובד_שהתפטר

עובד הזכאי בעת התפטרותו למלוא פיצויי פיטורים​

  • בנסיבות הבאות, כל עובד שהתפטר לאחר שהשלים שנת עבודה אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה, זכאי למלוא פיצויי הפיטורים:
לעובד שהתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה

אבל אצלך אני לא בטוח שמדובר בהרעה מוחשית, אלא אם תוכיח בבית הדין לעבודה (נסה למצוא פסקי-דין) . רק אז נראה שאתה זכאי ל-8.33%. ראה זאת בדוגמה השנייה.
 

"בעניין זה קבעה הפסיקה כי השאלה מהם תנאי עבודה שהורעו באופן מוחשי תוכרע על פי כלל הנסיבות הספציפיות אשר הביאו להתפטרות העובד.

אין די בתחושתו הסובייקטיבית של העובד, אשר חש כאילו תנאי עבודתו הורעו כביכול, אלא עליו להוכיח קיומה של תשתית עובדתית אוביקטיבית לעניין, אשר תמחיש באופן ברור את הרעת תנאי עבודתו.

דוגמאות מקובלות להרעת תנאים הינן יחס מבזה ומשפיל מצד המעסיק, הפחתת שכר".
 

" סיגל חריר הועסקה על ידי חברת ספסל על בע"מ כמזכירה בחצי משרה. החברה נקלעה לקשיים והמנכ"ל הודיע לה כי שכרה יופחת ב-10%. סיגל התנגדה וטענה להרעת תנאים המאפשר לה להתפטר ולקבל פיצויים.

את התנגדותה הביעה במסגרת תביעה שהגישה לבית הדין לעבודה (עדמ 000015/06 סיגל חריר נ' ספסל על בע"מ)...

עוד נקבע כי: "קיצוץ רוחבי של 10% משכר העובד מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה שהרי יש בכך פגיעה כלכלית של ממש בעובד שאינה עניין שולי של מה – בכך".

שים לב שכאן מדובר על קיצוץ מיידי ולא "קיבעון" אצלך. אתה צריך אולי לבצע תחשיב לכמה "שווה" המשכורת שלך לאחר 10 שנים, ששוות ערך אולי לקיצוץ ארוך טווח. אבל שים לב שקראתי קודם באחד הקישורים משהו כמו שעובד צריך להודיע למעסיק לאורך הזמן על הרעה מוחשית, ואם לא הודיע, לא יהיה זכאי לתוספת.
 

sabacare

New member
תודה רבה על המענה .
טוב אם אני מחליט לחתום איתו על סעיף 14 . האם זה יחייב אותו לשלם את כל הפצויים (8.33%) על כל תקופת עבודתי גם אם אני מתפטר. או שזה לא מחייב רטרואקטיבי?
 
אני לא עו"ד. תמשיך לבדוק את הנושא ברשת כפי שאני עשיתי.
 
"לא ניתן להחיל את סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים באופן רטרואקטיבי על עובד מעבר לתקופה של 3 חודשים".


"תחולת סעיף 14 מזכה את העובד בכספי הפיצויים שנצברו בקופה גם במקרה שהתפטר, ללא קשר לנסיבות (למעט במקרים של שלילת פיצויים בעקבות מעשים חמורים של העובד) ואף אם לא השלים שנת עבודה מלאה. עם זאת".
 
למעלה