פיטורים לסירוגין

efim7

New member
פיטורים לסירוגין

שלום רב לכם יעץ לי רואה החשבון לפטר עובדת בחדשי הקיץ יולי אוגוסט ולהחזיר אותה לעבודה לעבודה וכך לא אהיה חייב בפיטורין ביום שתפוטר או שתתפטר עקב סיבה המזכה אותה בפיצויים האם זה אכן נכון וכך אפשר להמנע מפיצויי פיטורין ? אם לא וחייבים לשלם לה כיצד אחשב זאת ? תודה רבה על תשובתכם אפי

רציפות בעבודה

סעיף 1 לחוק פיצוי פיטורים קובע כי עובד זכאי לפיצוי פיטורים אם עבד ברציפות שנה אחת אצל מעביד או במקום עבודה אחד. בעקרון, הפסקה בת שלושה חודשים ברצף העבודה פוגעת ברציפות זו. יחד עם זאת, פיטורי עובד לשלושה חודשים מתוך כוונה להפסיק את הרציפות ועל מנת שלא להיות חייבים בפיצוי פיטורים הינה מעשה חסר תום לב מצד המעביד. אם העובד יצליח להוכיח כי מעשה הפיטורים נועד לשלול את זכות העובד לפיצוי פיטורים - יש סיכוי כי המעביד יחוייב במלוא פיצוי הפיטורים.

קייג

New member
אכן

ואל תשעה לעצות אחיתופל של גזברי מכולת שרואים הכל דרך החור של הגרוש. זה יכול לעלות בכסף רב, הן של עורכי דין ואפילו של פיצויי הלנה.

הערה קטנטנטנטנטנטנה.

אך לא בהכרח קטנונית. ההפסקה לענין פיצויי פיטורים אשר מנתקת את הרצף, היא לא בת 3 חודשים אלא עולה על 3 חודשים.

עובדת זה לא יו-יו.

אני לא יודע מתי היא התחילה לעבוד אצלך, לכן אי אפשר לתת לך תשובה מלאה. אבל בהנחה שפיטוריה בסוף יוני יהיו לפני שיחלפו 10 חודשים מאז שהיא התחילה לעבוד - אז כשתפטר אותה - לא תהיה חייב בפיצויי פיטורים. זה לא מבטיח לך שהיא תסכים לחזור אליך בספטמבר. עכשיו, אם אתה מראש מסכם איתה שהיא תחזור לעבוד בספטמבר, אז קרוב לוודאי שייקבע שזה בכלל לא היה פיטורים, אלא הוצאה לחופשה ללא תשלום. גם אם לא תסכם איתה ככה מראש אבל בספטמבר תחליטו במשותף על תחילת העבודה - ההפסקה שהיתה - אפילו תוך ניתוק יחסי עובד ומעביד - היא לא מספקת בשביל לנתק את הרצף לצורך פיצויי פיטורים. ניתוק רצף כזה הוא רק במקרה של הפסקה (עם ניתוק יחסי עובד ומעביד), העולה על 3 חודשים. התקופה של חופשה ללא תשלום או של ניתוק כזה - איננה באה בחשבון לצורך החישוב של פיצויי הפיטורים, אבל היא - כאמור - לא מנתקת את הרצף. אני ממליץ לך לא להישמע לעצה הזו של רואה החשבון. אם אתה מרוצה מהעבודה שלך ולא הגעת למצב של צמצומים הכרחיים, תמשיך להעסיק אותה כמה זמן שתצטרך. אם בסופו של דבר היא תהיה זכאית לפיצויי פיטורים - תשלם לה כמו שצריך, בלי התחכמויות, שעלולות ללמד שהתנהגת בחוסר תום לב.

למעלה