פיטורים לפני מילואים

ב.ש.ל.

New member
פיטורים לפני מילואים

שלום: לפני כשבוע נקראתי למשרד מנהל המפעל ושם בשיחה של חצי דקה התבקשתי לצאת מהמפעל- ללא כל סיבה / נימוק או מקרה שקרה . בזמן השיחה ביקשתי מכתב פיטורין - נעניתי שאקבל רק בשלב מאוחר יותר - בנוסף ל-2 מילים שדיברנו סביב יציאה בקרוב שלי למילואים - לבסוף הבנתי שבשלב זה אין לי ברירה ויצאתי מהמפעל. לאחר סוף השבוע הגעתי שוב למפעל ע"מ להיפגש עם חשבת השכר - וקיבלתי ממנה את מכתב שראשי הפרקים שבו הם כדקלקמן: 1. ביום ....הודיע לך מנהל המפעל על כוונתו לסיים העסקתך. 2. באותו מעמד הזכרת בפניו כי הנך יוצא לשרות מילואים בסוף החודש. לפיכך , כמובן שפיטוריך מבוטלים והעסקתך נמשכת כרגיל , לפחות עד שיחלוף המועד שבו העסקתך מוגנת מפני פיטורים. 3. הנך מתבקש לצאת לחופשה עד ליום יציאתך למילואים. ימים אילו ישולמו לך במלואם ולא יקוזזו מיתרת ימי החופשה שעומדת לרשותך. 4. לאחר תום שירות המילואים , תתבקש לנצל את יתרת ימי החופשה השנתית העומדים לרשותך. עד כאן הציטוט מתוך המכתב. יש לציין שאני מועסק בתפקיד ניהולי באותו המפעל בכפיפות ישירה למנהל המפעל. שאלות: 1. עד כמה חוקי לפטר ללא כל מתן סיבה וללא הסכמה של מנהל המפעל להיפגש ע"מ להבהיר את סיבת הפיטורין? 2. עד כמה חוקי לדרוש ממני לצאת לחופשה ע"ח ימי החופשה שלי - למרות שלשני הצדדים ברור שלא סתם אני בחופשה ושהחזרה מהחופשה היא בדיוק עם תום 21 הימים שבהם החוק מגן עלי ואז אקבל את מכתב הפיטורים. 3. ניסיתי לשלוח מייל לקמל"ר - וגם לצלצל - זה נראה מסע ללא סוף - על המייל הם לא עונים ובטלפון הפנו אותי לאזור חיפה - ושם קשה למצוא מישהו - בקיצור - הצבא במיטבו- מישהו יודע למי אפשר לפנות וגם לקבל תשובות? בתודה מראש
 

tezao

New member
כתבת יפה "פיטורים לפני

מילואים" ולא "פיטורים בשל מילואים". יש הבדל גדול בין השניים. אין מניעה לפטר לפני מילואים ובדבר שהפיטורין לא יכנסו לתוקף עד לאחר שירות המילואים. במקרה שלך- המעסיק אפילו נתן לך חופשה בתשלום על חשבונו עד למילואים. אני ממליץ לך לא לערב את הקמל"ר או את "ועדת התעסוקה" של משרד הביטחון משתי סיבות עיקריות: 1. במקרה זה המעסיק נהג כשורה. 2. גם במקרים שהמעסיק נוהג שלא כשורה, ובניגוד למה שאתה אולי חושב אינסטנקטיבית, יש ניגודי אינטרסים בינך לבין "ועדת התעסוקה", ולכן המקום הטוב ביותר מבחינתך למהלכים מול המעסיק הוא בית הדין האזורי לעבודה. לא קמל"ר, לא ועדת תעסוקה ולא נעליים. בהצלחה.
 

ב.ש.ל.

New member
מילואים לפני או בשל

זאת שאלת מיליון הדולר- לא קיבלתי כל נימוק או סיבה - שמוכיחים שזה עקב המילואים או לא. הדבר שהכי בולט על-פניו - אני עומד לצאת לשירות מילואים - באמצע העיסוק בנושאים שאני אחראי ישיר ויחיד עליהם . הסירוב לתת נימוק - שיוכיח מספיק טוב שאין בפיטורים משום סיבה השייכת ישירות למילואים - רק מעלה את החשד שיש כנראה גם קשר למילואים. בנוסף - לפני זמן לא כל-כך ארוך היו אצלנו פיטורים במצב דומה - ומי שביצע את המהלך מודע היטב לכל מה שהחוק מאפשר לו וכן לנושא ועדת התעסוקה - והוא העדיף להימנע מלהגיע לאותה ועדה - שוב אומר דרשני. שב אתה כמתבונן מהצד ונסה לשכנע את עצמך - למה מפעל לא יגש לועדת התעסוקה ו"יחסוך" לעצמו הרבה טרחה ...אלא יעדיף לנסות ולפעול - כביכול - ע"פ החוק ולסובב את כל הסיפור - רק ע"מ לא להגיע לדיון בועדה או מול משרד הביטחון. ב.ש.ל
 

tezao

New member
טוב זו כבר שאלה אחרת

אתה צריך להחליט מה אתה טוען: האם אתה טוען לפיטורים בשל שירות מילואים או לפני שירות מילואים. בהנחה שאתה רוצה לטעון כי פוטרת בשל שירות המילואים. כפי שאמרת הבעיה העיקרית שלך היא ההוכחה. שים לב- עצם העובדה שפוטרת "ללא סיבה" לא אומרת כלום, וב"חשד" אין די. האם יש לך ראיות כלשהן שיכולות לסתור את התיאור העובדתי במכתב שקיבלת? , כלומר: בקשר למועד שבו נודע למעסיקך על המילואים? אם כן- אפשר להתחיל לחשוב בכיוון.דפוס התנהגות מסוים של המעסיק גם יכול לעזור לך. כמו כן, עליך לשקול מה עומד על כפות המאזניים: להחזיר אותך לעבודה לא ניתן להורות. פיצויים- עד סכום של חמש משכורות חודשיות. מאידך, קיים סיכון מסוים, במיוחד אם אתה עובד בתחום שכולם מכירים את כולם, שהמעסיק שלך "ילכלך" עליך בפני קולגות שלו שהם מעסיקים פוטנציאליים שלך, עליך לשקול את הסיכונים מול התועלת ברצינות. אני חוזר על המלצתי שלא לערב את הועדה אלא, אם כבר, לתבוע בבית דין אזורי לעבודה.
 

ניר נגר

New member
היי איש, זכור לי המקרה שלך

אני אפילו הפניתי אותך לקמל"ר. הם ענו לך בטלפון והפנו אותך לאיזור חיפה, שם כנראה איזור העבודה שלך. תמשיך לנסות לתפוס אותם, צה"ל אינו שונה מכל משרד ממשלתי בירוקרטי אחר (נסה לתפוס את העירייה שלך, ותראה :) בכל מקרה אם אתה חושב שפיטרו אותך על רקע המילואים אתה זכאי לסעד משפטי בנושא (קרא בזכויות לחייל המילואים) תמשיך לנסות ולפוס אותם, לא יכול להיות תפוס כל הזמןןןןןןןןןןןןןן בהצלחה בכל אשר תפנה, מחזק אותך מכאן
 

ב.ש.ל.

New member
תודה על כל התשובות

כן - גם השם שלך מצלצל לי מוכר. נכון - רציתי רק להעלות את זה לידיעת כולם. לאחר בדיקה כללית התשובות שלי כרגע הן: 1. במידה והפיטורים היו בתום לב (מנהל המפעל ידע על המילואים ודיברנו עליהם מספר פעמים בחודש האחרון) - ניתן לתקן את המעוות ולבטל אותם. 2. מותר להודיע לעובד - בהתרעה ארוכה דיה - לצאת לחופשה בתשלום ע"ח ימי החופש שלו. - במידה ולא הודיעו לו על פיטורים. 3. יש חובת הוכחה ל-2 הצדדים - ומדובר בכאב ראש הדדי. יש כאן הליכה על חבל דק - וניתן או להגיע לפשרה או להמשיך לבית המשפט - מה שלא יוסיף לאף צד ! זהו ... עד סוף המילואים אני אצטרך לקבל החלטות - בינתיים - אני מעדיף את דרך הפשרה ע"פ הליכה לבית-משפט. תודה לכולם- ב.ש.ל.
 
זאת עבירה פלילית

ראשית, המעסיק חייב את אישור וועדת התעסוקה של משרד הבטחון בכדי לפטר אותך. שנית ישנו קנס על סך 68,000 ש"ח כמדומני, והעבירה נחשבת כעבירה פלילית לכל דבר, כולל כל ההשלכות. הקשחת העונשים היא פועל יוצא של מאבק תנועת בלת"מ. כפי שניר כתב, אתה זכאי לסעד משפטי כולל ייצוג היות וסיבת הפיטורין מלבד יציאתך למילואים לא מפורטת, נראה שזאת גם הסיבה היחידה. אודה אם תעדכן אותנו במהלכים כולל למייל בהצלחה
 

ב.ש.ל.

New member
אין כאן עבירה פלילית...

בשלב זה קיבלתי מכתב המבטל את הפיטורים - אך דורש שאשאר בבית עד שיוכלו לפטר אותי - ולכן יש כאן עקיפה של המגבלה בחוק. יש כאן הליכה על חבל דק והגבתי לך על-כך במייל אישי. תודה בכל מקרה - ואני אעדכן לקראת תחילת יולי - מה התקדם בכל הנושא הזה. בברכה - וחג שבועות שמח לכולם- ב.ש.ל.
 
תתפלא אבל יש כאן עבירה

שהמעסיק עשוי לתת עליה את הדין, גם אם הוא מנסה בעקיפין ללחוץ על עובד שלא לשרת במילואים, מה היה קורה אם הוא היה לוחץ על עליך שלא לבטח אותך בפוליסה מפני פגיעה כל שהיא בעבודה? האם זאת לא עבירה? רק שפה העבירה נושאת בחובה קנס כספי לא מבוטל וכמובן האופי הפלילי של העבירה.
 

tezao

New member
חבל שאתה סתם מטעה אנשים

בנסיבות העניין כפי שתוארו אין עבירה. אבל אני אעשה לך הנחה, ובוא נניח שנעברה עבירה. SO FUCKING WHAT? הרשעה של מעסיק בעבירה אינה עוזרת לו. גם הטלת קנס (להבדיל מפיצויים) לא עוזרת לו. לא בכדי כתבתי קודם בשרשור שעדיף לא לפנות לקמל"ר או לוועדת התעסוקה, מאחר והאינטרסים שלהם מנוגדים: קמל"ר והועדה יעדיפו תמיד שהמעסיק ישלם קנס או יורשע ואילו העובד ירצה פיצויים. ואתה יודע מה, מה קורה עם מעסיקו מאוגד? האם הרשעה אמורה לשנות הרבה כל כך לתאגיד?
 
למעלה