פיטורים עקב צו-8

יוני 12

New member
פיטורים עקב צו-8

אני רוצה להעלות בפניכם סוגיה מאוד מוזרה שאיתה אני כבר סוחב כבר זמן רב. גוייסתי בזמן מלחמת המפרץ האחרון בצו-8 ושחזרתי למקום עבודתי קיבלתי את השוק של חיי , " פ י ט ו ר י ן " והאבסורד שהמעסיק לא מוכן להודות שהוא פיטר אותי אלא שאני התפטרתי מיוזמתי בתקופת המילואים שלי. וכך עד היום אני תקוע עם הועדה לחיילים משוחחרים שבנויה מהרכב של 4 חברים שאמורים למצות את הצדק. יש לציין שזה כבר 7 חודשים שלוועדה אין שום פתרון לתיק שלי. המעסיק מכחיש שהוא זה שפיטר אותי א. בכדי לא לשלם לי את הפיצויים שמגיעים לי ע"פי חוק ב. ומהפחד שהוא יודה על עבירה של החוק פיטורין של חייל מילואים הסטטוס שלי להיום שהוועדה דורשת ממני ללכת למכונת אמת כי המעסיק מסרב ללכת ( יש סיבה מוצדקת ) את האמת , אין לי בעיה ללכת אך הם דורשים שזה יהיה על חשבוני.ומה שמצחיק בכל הסיפור הזה שהועדה לא מוכנה לקבל מכתב רשמי של המדינה מטעם משרד העבודה והרווחה שחקרה את הנושא במשך 4 חודשים וציינה שמצאה ראיות חותכות לכך שהמעסיק עבר על החוק כשפיטר אותי משובי מהמילואים , ותובעת אותו במישור הפלילי. אז ח'ברה , תגידו לי איפה ההגנה של המדינה? הרי כשהיא הייתה צריכה , אני ידעתי לעמוד לצידה המאוכזב , יוני

ניר נגר

New member
היי יוני, ברוך הבא, אם המעסיק

שלך פיטר אותך אבל טוען שאתה התפטרת, אתה יכול לסגור את הנושא בזה שתגיד לו (ולוועדה) שאם כך אתה חוזר לעבודה! ובסה"כ מדובר באי הבנה...אם הוא יחזיר אותך אז יש לך עבודה (אם אתה לא רוצה לעבוד שם יותר זה סיפור אחר) אם הוא לא יחזיר אותך הרי מדובר בפיטורין...לא? אני לא מכיר את הסיפור ולא את הצד של המעסיק, אבל אם ישנם הוכחות רשמיות שהוא פיטר אותך אני לא מבין את הוועדה המחליטה בעיניינך (איך הם תירצו את זה?) דרך אגב, אתה מוזמן לקרוא את הזכויות המגיעות לך ובגללם סעד משפטי בטעם המדינה. כולי תקווה שתצליח במאבק שלך ואם אתה צריך משהו אתה מוזמן לפנות. נ.ב - אתה מוזמן להגיד לנו את שמו של בית העסק על מנת שנדע מי יכול לפטר עובד שיוצא להגן על המפטר...אנשים כאלה הם ביזיון ובושה למדינה

יוני 12

New member
שמו של המעסיק

היי ניר , בכיף הייתי שם את שמו של המעסיק על דפי הפורום אך זה יכול להוביל להוצאת דיבה ולדעתי , זה דיי מיותר כרגע אך תןדה לך בכל זאת

ניר נגר

New member
אל התכוונתי לשמו הפרטי של המעביד

אלה לשמה של החברה, ותביעת דיבה תהיה רק אם הם צודקים...בכל מקרה נשמח שתעדכן אותנו גם בשביל מקרים דומים לצערי כל טוב איש

סיוע משפטי לחיילי מילואים

http://www.aka.idf.il/news/ סיוע משפטי לחיילי מילואים שפוטרו מעבודתם משרד הביטחון ואגף כח אדם בצה"ל יוצאים בנוהל חדש לסיוע משפטי לחיילי מילואים במימון מערכת הביטחון חייל מילואים שפוטר ממקום עבודתו, בגלל שירות המילואים, יפנה אל קצין העיר הקרוב למקום מגוריו ויפתח בקשה לסיוע משפטי. החידוש הוא בכך שהסיוע ניתן ע"י עו"ד המתמחים בדיני עבודה – במימון מערכת הביטחון. לאחר שיאושר הסיוע ע"י הגורם המוסמך, יחזור חייל המילואים אל קצין העיר, שם תוצג בפניו רשימה מאושרת של עו"ד המתמחים בדיני עבודה לבחירתו. לאחר מכן יפיק קצין העיר טופס פנייה לעו"ד שמהווה אסמכתא לתשלום. מצויד בטופס זה יצור חייל המילואים קשר עם העו"ד ויקבל ממנו הסיוע. החייל כמובן לא משלם לעו"ד דבר! הסיוע המשפטי ניתן בערכאות שונות, גם כאן יש חידוש, שכן לא לכל הערכאות ניתן היה לפנות בעבר. בכפוף לאישור והפנייה נפרדת לכל ערכאה:  וועדות תעסוקה  ייצוג בפני בית הדין לעבודה בגין הפרת צו.  ייצוג בפני ביה"ד לעבודה בערעור על החלטות ועדת התעסוקה  פנייה להוצאה לפועל לאכיפת צו. דגשים נוספים:  וועדות התעסוקה פועלות בארבע לשכות ברחבי הארץ: ת"א, חיפה, י-ם ובאר שבע  בסמכות ועדת התעסוקה להורות על: החזרה לעבודה, פיצויים, או שילוב של שניהם.  תחילת ביצוע ה- 1/10/03  הוצאות משפט שיוטלו בוועדת התעסוקה, ושכר טרחה בערכאות אחרות על הצד שכנגד, יועברו אל מערכת הביטחון  הסיוע יינתן רק למי שפוטר עקב שירות המילואים.  מערכת הביטחון אינה אחראית לאיכות הסיוע שיינתן ע"י עורך הדין, אלא מממנת את הסיוע בלבד.

למעלה