פיטורים/פיטורים בהסכמה לפני מילואים

mAmA MiSiSiPi

New member
פיטורים/פיטורים בהסכמה לפני מילואים

כבר בהתחלה אני רוצה להודיע אני כותב ביוזר של אשתי
תודה

היום החל בעבודה שלי שימועים לפני פיטורים
במהלך השימועים הוצע לעובדים לעבור לתפקיד אחר או לחילופין לחתום על טופס פיטורים בהסכמה בקבלת מענק של חמש ספרות לפחות ותשלום חודשיים של משכורת
בלי להגיע לעבודה וזה כנראה לא כולל פיצויי פיטורים ותשלום חופשות וכיוצא בזה שמגיע בחוק
מה שזה אומר שאחרי הכל יהיה ניתן לחתום אבטלה בלישכת התעסוקה וההפרשות לפנסיה לא יפגעו כתוצאה מהמהלך ( לא פוטרתי עקב בעיה)
מבחינתי התפקיד האחר הוא ככל הנראה (מחר אני יקבל תשובה סופית) במשכורת מופחתת ונסיעות יותר רחוקות מאיפה שאני עובד כיום
מה החוק אומר במקרה הזה שצריך לעשות איתי
שאני לא ללוקח את התפקיד השני שהוצא לי שכמובן סיבת העבודה משתנה ואני כפופ למנהל אחר אך עדיין נשאר בתוך החברה

mAmA MiSiSiPi

New member
ברצוני להוסיף ששבוע הבא אני מוזמן לשירות

מילואים של שבוע וחצי

guya72

New member
פיטורים

במידה וזה נעשה בהסכמתך - הכל בסדר.
אחרת - לא יכולים להתחיל צעד של פיטורים לפני שתחלוף "תקופת צינון" מסיום המילואים (אינני זוכר כמה זמן בדיוק. ניתן לבדוק באתר קמל"ר). אחרת הם חשופים לתביעה.
בחלוף פרק זמן הזמן שהוגדר בחוק - ניתן לפטר אותך (בכפוף לשימוע).

מה לעשות בדיוק ? שיקולים שלך.

mAmA MiSiSiPi

New member
המשך

במידה ואני יפוטר/יעזוב אני יקבל מכתב לסיום העסקה ופיטורין ( מכתב פיטורים לכל דבר )וכל מיני תוספות מסביב להמשך ( משכורת וכו...) הדרך אני יוכל לתבוע את דמי המילואים מהביטוח הלאומי בסיום

guya72

New member
תגמול מילואים

במקרה המדובר,תשלום תגמול מילואים יעשה דרך המעסיק (אם אני זוכר נכון - המעסיק מטפל בתגמול מילואים אם נעשו עד 3 חודשים מיום הפסקת העבודה - ניתן לבדוק באתר של ביטוח לאומי)

אושי231

New member
בכל מקרה של פיטורין מומלץ לפנות לקצין העיר

על מנת שיכווינו אותך לגורם הנותן סיוע משפטי בעניין.
קח בחשבון שכל מקרה הוא לגופו ודורש ייעוץ משפטי מאיש מקצוע ולכן בנושא הזה פחות כדאי להתייעץ בפורום.

Subi777

New member
תעשה את המעשה הפשוט..

תבקש לצרף את תקופת האכשרה שהחוק מחייב לפני שניתן לפטר אותך למניין הימים שעליהם אתה מקבל פיצוי..
כלומר אם חייבים לחכות 30 יום נניח, אז שיתנו לך עוד חודש משכורת.

למעלה