פיטורים/צימצום היקף שע' עב' לאישה בהריון

oriti534

New member
פיטורים/צימצום היקף שע' עב' לאישה בהריון

עוד" פורת שלום, אני עובדת מזה כ- 3 שנים בחברת אבטחה (מוכרת) כמזכירה וכחשבת.במשך 7 שעות יומיות 5 ימים בשבוע.(שכר לפי שעה) אני בחודש השלישי להריוני וכבר הודעתי למעסיקיי. לאחרונה הסניף בו אני עובדת הפסיד במכרזים ונשארו רק עם כמה לקוחות קיימים ובודדים (כבר פיטרו כמה מהעובדים החדשים- מאבטחים ועובדי ניקיון). היום התבשרתי ע"י מנהל הסניף כי מנכ"ל החברה עומד לצמצם בהיקף המשרה גם של חברי ההנהלה (כלומר, שלי ושל מנהל הסניף- מנהלי הישיר) וזאת עקב הירידהבהיקף העבודה, כוונתו להוריד לי את היקף העבודה ל- 4 שעות ביום!!! שאלתי היא- האם הוא רשאי להוריד לי בהיקף שעות העבודה שלי שאני בהריון (במיוחד בתקופה זו)?? יש לציין כי מעבר לסניף זה שאני עובדת,ישנם עוד כ-15 סניפים יציבים ואיתנים ברחבי הארץ (החברה מאוד גדולה). בבקשה עזרי לי עם תשובה רלוונטית לעניין - מודה לך מראש!

hilaporat

New member
תשובה

שלום רב, חל איסור על מעביד לפגוע בהיקף המשרה או בהכנסה של עובדת או עובד שחלה הגבלה על פיטוריהם לפי סעיף 9 לחוק עבודת נשים, בתקופה שבה חלה ההגבלה כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה, ולא תותר פגיעה כאמור אם היא בקשר לעילה שבשלה חלה אותה הגבלה. "פגיעה", בהיקף המשרה – למעט שינוי זמני בהיקף המשרה לפי בקשה שיזמו העובדת או העובד בשל מצבם הרפואי לפי אישור בכתב מאת רופא; "פגיעה", בהכנסה, למעט – (1) פגיעה בהכנסה החלה במקום העבודה מכוח דין או הסכם קיבוצי; (2) פגיעה ברכיב השכר המשולם לעובדת או לעובד בהתאם לתפוקת עבודתם ובלבד שהפגיעה בתפוקתם של העובדת או העובד לא נגרמה מסיבות התלויות במעביד." נראה כי גם פגיעה בהיקף משרה של עובדת בהריון, שמועסקת פחות מחצי שנה, עלולה להוות אפליה מחמת הורות ועומדת בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988. בברכה, הילה פורת, עו"ד

למעלה