פיטורים

פיטורים

היי :)

החליטו לפטר אותי מהמוקד בו אני עובדת לאחר שנה וארבעה חודשים.
כנראה כדי למנוע מקרה עתידי שאבוא אליהם בטענות, הם פורסים את התהליך על פני זמן וזה לא מוצא חן בעיניי - ביום חמישי בבוקר "ביררו" איתי לגבי תלונה של לקוח ואז ביקשו שאלך הביתה - אחרי שעה אחת של עבודה, הייתי אמורה לעבוד תשע שעות וחצי. כששאלתי אם להגיע למשמרת של שישי למחרת - אמרו שיעדכנו אותי.
מאוחר יותר הודיעו לי בהודעת טקסט שלא אגיע ביום שישי, ושאגיע ביום ראשון.
ביום ראשון הגעתי למשמרת, הנחתי שיבוצע שימוע ובכל מקרה התכוונתי לדבר עם המנהלת, אך כשהגעתי היא לא הייתה עדיין וכל אחראי המשמרת לא אמרו כלום. עניתי לשיחת טלפון אחת, כשבמהלכה ניגש אליי אחד האחמ"שים וביקש שאגש אליו לכשאסיים. כשניגשתי, אמר לי ללכת לאחראית משאבי אנוש. היא הסבירה שביום שלישי ייערך שימוע, מסרה לי מכתב ואמרה לי ללכת הביתה.
כלומר באותו היום העבדתי 20 דקות.
היום הגעתי לשימוע, היה כל-כך שקוף שזה מזויף וכבר החליטו, ובעצם הייתי שם ארבעים דקות.
נמסר לי להגיע ביום חמישי, כדי שיודיעו לי מהי "ההחלטה".

ברצוני לשאול על מה מחויבים לשלם לי מבין כל השבוע האחרון. על כל הימים? על חלקם?

תודה!

naty3

New member
עד כמה שידוע לי, ואני לא אשת מקצוע

ברגע שקבעו לך משמרת-חייבים לשלם עליה גם אם שלחו אותך הביתה או ביטלו או מה שלא יהיה.

שנה וארבעה חודשים זה בערך שבועיים+4 ימים של הודעה מוקדמת. כדי לקבל תשובה מדוייקת תגגלי "הודעה מוקדמת" ותקבלי טבלאות של כמה זמן הודעה מוקדמת את צריכה לקבל לפי החוק.
מה שכתבתי זה מהזיכרון.

נשמע גם שתהליך הפיטורים שלך התנהל גרוע.
עד כמה שאני יודעת, צריך להתריע בפני העובד שמתכוונים לעשות שימוע ואז אחרי כמה ימים להזמין לשימוע.

תדרשי מכתב פיטורים. (אולי צריך שהמכתב פיטורים יציין את הסיבה לפיטורים שלך? לא בטוחה, תבררי את זה)

תתקשרי ל"קו לעובד" ותשאלי אותם מה מגיע לך.

trilliane

Well-known member
מנהל
יש גם בתפוז פורום דיני עבודה

תוכלי להפנות אותי למידע בנושא המשמרות?

בקו לעובד לא עונים ולא מצאתי באינטרנט. איפה לחפש?
בסוף לא פוטרתי בגלל פוליטיקה ארגונית שלא אוכל לפרט כאן באינטרנט, אבל חשוב לי לדעת בוודאות לפני שאני פונה אליהם בנושא תשלום על המשמרות ההן.

תודה לך:)

>

בסוף לא פוטרתי בגלל פוליטיקה ארגונית שאני מנועה שמלפרט עליה באינטרנט.
תוכלי בבקשה להפנות אותי למידע בנושא תשלום על המשמרות ההן? לא מצאתי באינטרנט ובקו לעובד לא עונים לטלפון.
תודה :)

אני ממליצה לך לפנות לפורום דיני עבודה

במקרה שלך ראוי שתהיה תשובה מוסמכת שתואמת את המקרה שלך.

אני חייבת לומר שכל העסק נשמע דיי רע, ובמקומך הייתי מחפשת עבודה אחרת.

למעלה