פיטורים

אתלי

New member
פיטורים

שלום לכולן אני בשבוע ה - 10 להריוני ועובדת במקום חדש כמעט חצי שנה. האם אפשר לפטר אותי? מישהי יודעת איפה אני יכולה לברר את הזכויות שלי? תודה מראש - אני בהיסטריה

אסנת+

New member
כעקרון מותר לפטר

עובדת בהריון אם עבדה במקום העבודה פחות מששה חודשים. אני מצרפת לינק לזכויות האשה ההרה בהצלחה

ענתש

New member
אפשר לפטר לצערי.

קודם כל אני אצטט את עצמי מתגובה קודמת: אתן יודעות שאסור לפטר אישה בהריון.... אז זהו, שלא כל כך, מסתבר שאישור ממשרד העבודה לפיטור אישה הרה הוא מאד קל להשגה (למעלה מ-75% מהפניות נענות בחיוב) וזה לא קל לקצר שעות כשיש לחץ בעבודה ולהיות "על הכוונת". מסתבר שנשים בהריון הן לא זן כל כך מוגן, בעבודה שלי בזמן האחרון מקצצים לנו במשכורות ומטילים עלינו גזירות חדשות כמעט מידיי יום, כך שאני מבלה לא מעט זמן בהתייעצות עם משפטנים ורואי חשבון. מסתבר (אם זה מעניין מישהי) שאין ממש בעיה להוריד משכורת, להרע תנאים או לפטר אישה הרה, ואם עושים את זה זה פוגע בדמי הלידה (ביטוח לאומי דורשים רצף של 10 חודשים במקום העבודה על מנת לשלם דמי לידה. הם קוראים לזה "תקופת הכשרה". ובנוסף דמי הלידה משולמים לפי 3 משכורות אחרונות - תחשבו כמה משכורת יוצאת לכם מדמי אבטלה, זה עגום). ובנוסף אני ממליצה להתקשר למספר הבא: 060-506-800-1 זה מרכז מידע של משרד העבודה והרווחה ויש שם איש מ א ד נחמד שעונה ועוזר ואם הוא לא יודע, אז הוא יודע לאן להפנות אותך.

shy-angel

New member
רצף של 10 חודשים ? ? ?

מה זה אומר ? שאם אין רצף לא מקבלים כלום בזמן חופשת הלידה ? ? ? 10 שנות עבודה ותשלומים לביטוח לאומי לא מספיקים אם מחליפים מקום עבודה בזמן ההריון ? ? ? ? ? עכשיו ממש הבהלת אותי !

ענתש

New member
לפי מה שהם אמרו לי יש תקופת הכשרה

נדרשת. שזה אומר שתעבדי 10 מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה. אבל אני ביררתי את זה בהקשר אחר (רציתי לדעת למה בטופס שמגישים לביטוח לאומי רשומות 10 משכורות אחרונות, בעוד שלפי טענתם הם מחשבים את דמי הלידה רק לפי 3). אני אתן לך טלפון: 03-6250299 (טלפון ישיר) זו מחלקת דמי לידה בביטוח לאומי של תל אביב, הם נורא נחמדים. המספר של הסניף הוא 03-6250000 ושם אפשר גם להגיע למחלקת דמי לידה ע"י בחירה ב-3 ואז ב-5 במענה הקולי (אני חוסכת לך את ההקשבה למענה הקולי המייגע).

shy-angel

New member
תודה

רשמתי לפני את המספרים. בינתיים שלחתי להם פניה מפורטת דרך האתר שלהם, ואני מחכה לתשובה. כל הנושא מלחיץ אותי, כמו גם נושא הפיטורים. אני לא יכולה להרשות לעצמי להישאר בלי פרנסה כרגע ... אוף ! כל הלחץ הזה !

ענתש

New member
וכמעט שכחתי - לעובדות הייטק

אם הורידו לכן אחוזים במשכורת לאחרונה, הפקידה הנחמדה בביטוח לאומי אמרה לי ששווה לצרף מכתב הסבר שאומר כמה אחוזים הורידו לכן ולמה (משבר בענף ההיטק)... ויכול להיות שהם יתחשבו ותקבלו דמי לידה לפי 100% משכורת. שווה ניסוי.

ayaw

New member
חודשי עבודה

הרעיון הוא לא לעבוד במקום אחד 10 חודשים, אלא לעבוד בכלל!!! (בקשר לחופשת לידה) וכל מקרה זה 10 חודשים מהלידה אחורה ולא מזמן שנכנסים להריון!

tonti

New member
לא חייבים לעבוד 10 חודשים רצוף!

אפשר לעבוד: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני הלידה או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני הלידה בכל מקרה הנה לינק:

למעלה