פיטורין שלא כדין - מה באפשרותי לעשות?

a wild rose

New member
פיטורין שלא כדין - מה באפשרותי לעשות?

פוטרתי מעבודה שהועסקתי בה במשך פחות מחודש, כשסיבת הפיטורין שנאמרה לי הייתה "חוסר התאמה לתפקיד". כאשר ביקשתי הסברים לאמירה זאת קיבלתי תשובות מגומגמות ולא מובנות שלא סיפקו מענה. הפיטורין הוצגו לי כהחלטה חד משמעית ומיידית. אציין שבמשך התקופה הקצרה שהועסקתי בארגון לא נאמרו לי שום טענות על תפקודי או על יכולותיי.

משיחה שהייתה לי עם עובדים בארגון אחרי שעזבתי, התברר שיום למחרת פיטוריי הגיעה עובדת חדשה שאיישה את משרתי - והרושם שנוצר הוא שיש לה היכרות מוקדמת עם אחד הממונים.

האם יש לי עילה לפעולה משפטית כלשהי? לצד העובדה שמדובר בהתנהלות לא עניינית ולא מקובלת, בתקופה המדוברת דחיתי הצעות עבודה אחרות שקיבלתי, ועכשיו אני מוצאת את עצמי מובטלת בתקופה של סוף-תחילת שנה אזרחית, כאשר מציאת עבודה חדשה הינו הליך מורכב וממושך על פי רוב.

* אציין בהקשר הזה שהגעתי לעבודה המדוברת דרך חברת השמה, ואני חוששת גם ממצב בו הפיטורין המהירים האלו תחת הטייטל "חוסר התאמה" ייצרו מצב של פגיעה בשמי וברצון של רכזי ההשמה לסייע לי במציאת עבודה חדשה.

תודה מראש

a wild rose

New member
האם נדרש לקיים שימוע כשמדובר בהעסקה לפרק זמן קצר שכזה?

לא בוצע שימוע ולא ניתנה לי כל הזדמנות להוכיח אחרת ממה שטענו, מה גם שבפועל נראה שהמחליפה שלי גויסה לפני ההודעה שקיבלתי. הרושם שנוצר הוא שהיה כאן חוסר תום לב.
&nbsp
מה אני יכולה לעשות ולמה אני יכולה לטעון?
&nbsp
תודה!

9x9

New member
לא בטוח שהיו חייבים לעשות לך שימוע

כאשר הסכם ההתקשרות מגדיר תקופת ניסיון, ואחרי פחות מחודש מפטרים אותך, רשאי המעביד לטעון שבתוך תקופת הניסיון נמצאת לא מתאים, ובמצב כזה אין על המעביד חובה לעשות שימוע טרם הפיטורין.
לא נראה לי שיש לך עילה משפטית בולטת כדי לנקוט בצעדים משפטיים.
עדיף להשקיע את המאמצים במציאת מקום עבודה חדש, ולעזוב בצד את הפיטורים הללו.

a wild rose

New member
הסכם ההתקשרות לא הגדיר תקופת ניסיון

מה גם שקשה לומר שהגעתי בכלל לתקופת ניסיון - כמו בכל מקום עבודה, בחודש הראשון ההתמקדות הייתה בחפיפה ובהיכרות עם המקום וצורת העבודה, ובמשך התקופה הזאת לא זכיתי לשום הערות או טענות על תפקודי.
&nbsp
לא קיבלתי הסבר למה אני לא מתאימה לכאורה, כשהמציאות בשטח הוכיחה שעוד לפני האמירה המדוברת גויסה לי מחליפה, ש"במקרה" קשורה באופן אישי לאחד הבכירים בארגון, וכל המקרה זועק "חוסר תום לב".
&nbsp
תודה על תגובתך, אני אשמח לקבל תשובות בכל זאת - בירורים לגבי המצב הזה לא באים על חשבון חיפוש עבודה חדשה

&nbsp
&nbsp

9x9

New member
האם "חברת ההשמה" היא בעצם "קבלן כוח אדם" ???

שהרי על פי חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו-1996, במשך 9 חודשים ראשונים העובד נחשב כעובד של חברת כוח האדם - ולא של מקום העבודה.
מציע לך להתייעץ גם בפורומים העוסקים בדיני עבודה.
בהצלחה.

למעלה