פיטו-אסטרוגנים

אורי 0

New member
פיטו-אסטרוגנים

לפני עשרה ימים ראיתי בבית מרקחת של קופ"ח דפדפת פרסומית של פיטו אסטרוגנים. נאמר שם שסויה מכילה אסטרוגנים טבעיים (פיטו-אסטרוגניים) והמוצר שהוצע מכיל כדורים של 25 מ"ג פיטו-אסטרוגנים לנטילה נגד גלי חום. ללא מרשם וכו'. מיד עלו בזכרוני כמויות הסויה שצרכתי (לא לחלוטין מרצון, אבל אל תספרו לאמא שלי) בתור ילד צמחוני. אולי בגלל זה? אולי יערה (תשוב אלינו בריאה ושלמה אמן סלע) בכ"ז צודקת? אבל גם אם לא? האם לפיטו אסרוגנים סאמת יש השפעה דומה לכמו להורמונים? איזו כמות משפיעה? צריך להיזהר? לא שאני הולך לקחת משהו כזה, אבל אולי בכ"ז אגביר את צריכת הסויה

yoana

New member
גם אני!

וצורכ עוד כל מיני סוגים של סויה וטופו. מעניין מה כל זה אומר על טרנסג'נדרים טבעונים.

אורי 0

New member
לפי המאמר

הפיטו-אסטרןוגנים דווקא חוסמים את האסטרוגן המיוצר בגוף. כי הם תופסים את המקום שלו בקולטנים. עכשיו ברור למה שניכם כאלה...

yoana

New member
אכן סוגיה מטרידה, יעקב.

בעיקר לאור העובדה שהתחלתי לצרוך סויה באינטנסיביות בעיקר בשנה-שנתיים האחרונות. את מה אאשים בהתרחשויות מגיל חמש? אני מחכה למאמר הבא, על האופן בו שוקולד פרה משפיע על בלבול מגדרי :)

פיטו-אסטרוגנים

הפיטו אסטרוגנים הם סטרואידים ממקור צמחי, המצויים לא רק בסויה, אלא גם בצמחים נוספים, כגון דונג קואי, ויטקס, קוהוש שחור (את אלה ניתן להשיג בחנויות הטבע), בקטניות ובסויה. טופו, למשל, המיוצר מסויה, מכיל כמויות נכבדות של פיטו-אסטרוגן. כמו כל דבר בעניין אסטרוגנים, רוב המידע הקיים לגבי פיטו-אסטרוגנים מתייחס לנקבות גנטיות, ולכן צריך להזהר כאשר עושים אקסטרפולציה לכיוון טרנסקסואליות MtoF, שהן זכרים גנטיים. אין שום סיבה להניח שמה שנכון לגבי אלה - נכון גם לגבי אלה, ולכן צריך להזהר כאשר לוקחים מאמרים ומנסים ליישם את המידע שבהם לגבינו. נטילת הורמונים אצל נשים טרנסקסואליות מיועדת להשיג שתי מטרות: ראשית, להביא לפמיניזיה (נישוי) של הגוף, כלומר - להקנות לגוף מאפיינים משניים של מין נקבה. המטרה השניה היא תחזוקת הגוף, אחרי שהושגו תוצאות הפמיניזציה: שימור המאפיינים החדשים, ובעיקר במקרה של נשים מנותחות (או כאלה שעברו סירוס) - לספק לגוף את כמויות ההורמון הדרושותלשמיר על בריאות ותפקוד תקינים. לפיטו-אסטרוגנים יתרונות רבים על פני התכשירים הסינטטיים (כגון אסטרדיול על כל צורותיו, כגון כדורי דיאנה נגד הריון) או ממקור החי, כגון פרמרין, שהם מהפופולריים ביותר אצל נשים טרנסקסואליות. פיטו-אסטרוגנים הם פחות מסוכנים, מכבידים פחות על הכבד, וגורמים פחות סיכונים ותופעות לוואי. עם זאת, הפעולה של הפיטו-אסטרוגנים גם פחות יעילה, הן לצורך פמיניזציה והן לצורך תחזוקה. לכן היא מומלצת לנשים הסובלות מרגישות או תופעות לוואי, העלולות להיות ברמת סיכון גבוהה לאסטרוגנים האחרים, וכן למי שאינן מעוניינות, מסיבות שונות, בתהליך נישוי מהיר או אינטנסיבי מדי. הם פועלים לאט מאד, והשפעתם אינה ניכרת כמו קרובים הסינטטיים או אלה שמקורם מן החי. אשר לשימוש בפיטו-אסטרוגנים לצורך תחזוקה - אין מידע רב על כך, פרט לעובדה ששימוש זה אינו מקובל אצל טרנסקסואליות. אגב, אסטרוגנים הנמצאים בחומרים כגון DDT ומזהמי סביבה נוספים גם מכונים הפיטו-אסטרוגנים.חשוב לא לבלבל ביניהם. אלה האחרונים מואשמים מדי פעם באחריות לכל מיני תופעות של זהות מגדר וא מיניות לא נורמטיבית. נורה

למעלה