פיינט- סוס אינדיאני או רק מיסטר כתם?

פיינט- סוס אינדיאני או רק מיסטר כתם?

הפיינט, אחד הגזעים משלושת הגזעים שהכי נפוצים בווסטרן (-קווטר, פיינט ואפלוסה). זהו סוס עם אופי נוח שלא מתלהט במהירות. לא רק אופיו נוח אלא גם התנועה שלו נוחה. עוד מאפיין שלו זה הצבע שלו, שבו נעסוק בהמשך. עוד מלפני הרבה שנים הוא דבר בערבות הפרא של צפון אמריקה, אבל...האם גם אבות אבותיו של הפיינט הם מאמריקה? התשובה היא לא. למעשה, אבות אבותיו של הפיינט הם בעצם סוסים שמקורם מספרד (אבל לא האנדלוסים) שהגיעו לאמריקה ע"י הכובשים הספרדים. והמקור של אותם סוסים הוא מעירוב של סוסים מצפון אפריקה ומאסיה. חלק מהסוסים של הספרדים ברחו מהם כשהם היו באמריקה, הפכו לסוסי פרא (מוסטנגים), והתרבו. יותר מאוחר הבוקרים לקחו חלק מהם, והרביעו אותם עם פונים לעבודת בקר. התוצאה: סוס פיינט עם כתמים יפים להפליא. ואם כבר כתמים, זה מביא אותנו לעוד נקודה בנושא הפיינט, או הפינטו?
האם הצבע של הפיינט זה פיינט או פינטו? אולי פיינט זה רק גזע? או שניהם? פיינט- רק סוסי פיינט וקווטר יכולים להיות בצבע פיינט. פיינט זה בעצם רקע לבן עם כתמים, והרעמה והזנב יכולים להיות בצבע אחד/שניים. פינטו- רקע לבן עם כתמים, הרעמה והזנב יכולים להיות בצבע אחד/שניים. כל שאר הסוסים שהם לא פיינט'קווטר והם בצבע הזה, הם בעצם בצבע פינטו.
לקינוח: American Paint Horse Association)- APHA וכמו לרוב הגזעים בעולם (אם לא כולם) גם לפיינט יש אירגון משלו. ה- APHA נוסד בשנת 1962 ע"י אנשים שאהבו את סוסי הבקר של אמריקה ואהבו צבעים מיוחדים. אז לסיכום, הפיינט נפוץ בעיקר בווסטרן. מקורו מצפון אמריקה, הצבע שלו הוא אחד המאפיינים שלו, וגם לו יש אירגון משלו.

Lian815

New member
קראתי..מעניין מאוד..

הסוסה שלי פיינטית(אם אני לא טועה חח),את יכולה לתת תמונה של פיינט ליד פינטו? שאני יהיה בטוחה אם הסוסה שלי פיינטית או פינטו,דיי מבלבל..

The Bitter End

New member
אם אין לה תעודות

של פיינט, היא לא פיינט. ולחידוד העניין-פיינט הוא הגזע, פינטו הוא הצבע.

למעלה