פייסבוק וזכויות יוצרים

פייסבוק וזכויות יוצרים

שלום ,
קרה לי דבר מאוד מתסכל.
סגרו לי פייסבוק פעיל שהיה פעיל 5 שנים.
הם צודקים לכאורה, זה היה פייסבוק תחת כינוי בדוי , אבל העליתי בו המון תכנים , סטטוסים שנונים, פוסטים מרגשים וכו'.. עבודה של 5 שנים .
הם דורשים שאשלח ת.ז עם תמונה שלי ולהראות שהשם שלי זהה למה שרשום בפייסבוק (כמובן שהוא לא, וגם לא אשלח - זו חדירה לפרטיות).
מעבר לזה , אין מענה באף מייל אין שום דרך להתקשר עם פייסבוק מעבר למענה אוטומטי, כבר כמעט שנה. לפחות לבקש שיחזירו לי את החשבון לשבוע שבועיים שאוכל לשחזר תכנים.. תמונות..

מדובר בממש סוג של גניבה של קניין רוחני. היה לי שם עמוד עם תכנים שעמלתי עליהם שנים. רעיונות מה לעשות ?

trilliane

Well-known member
מנהל
נזכרתי בהודעה שלך כשקראתי ידיעה חדשותית ב"הארץ":

פוסטים ששיתפו כתבה ביקורתית על פייסבוק נעלמו מהרשת
כמו כן, התלוננו גם כמה גולשים נוספים על היעלמות הפוסטים. "זה האייטם ששיתפתי לפני יומיים ופייסבוק מחקו", כתבה נוגה איתן. "נראה שהגיע הזמן להתחיל להטיל ספק לא רק בליברליות של פייסבוק – אנחנו כבר יודעים מזמן שלצוקי יש קריטריונים משונים לחופש ביטוי – אלא גם בהגינות הבסיסית של התאגיד הזה, שלטובת רווחיו האסטרונומיים אנחנו מוותרים על הפרטיות שלנו. מפחיד. האח הגדול יודע מה עשיתם בקיץ האחרון, ואם זה לא מוצא חן בעיניו, אתם תדעו מזה. שתפו נא! זה יהיה ניסוי מעניין".
https://www.haaretz.co.il/captain/net/.premium-1.3044663
&nbsp
ובעקבותיו הגעתי גם לכתבות נוספות ב"מזבלה":
מבלי ששמתם לב: פייסבוק ישראל סגרה את אחד העמודים הגדולים והפופולארים במדינה
על פי הערכות מדי שנה מסירה פייסבוק מאות אלפי עמודים מתוך למעלה מ-100 מיליון שפועלים ברשת החברתית. היא עושה זאת באופן שרירותי, לפעמים אלים, אך בעיקר בצורה חד צדדית, ללא הצורך במתן דין וחשבון.
&nbsp
התסכול שעובר על מנהל העמוד לנוכח הסרתו הוא גדול מכדי להמחיש במילים והוא מתעצם ככל שהזמן עובר וזה מבין שפייסבוק לא הולכת להחזיר אותו וגם לא לתת את הדין ולענות לעשרות פניותיו ובכך בשקט בשקט עם מעט לחץ ציבורי ועוד פחות סיקור תקשורתי, פייסבוק יכולה בקליק אחד למחוק לחלוטין מפעל חיים של אדם או עסק או ארגון וזאת ללא הצורך במתן סיבה.
http://mizbala.com/digital/social-media/114287
&nbsp
מחקו לעיתון של המדינה: אפילו ידיעות אחרונות לא יכול מול פייסבוק
אם לרגע חשבתם שעמודי הפייסבוק של גופי החדשות מהגדולים במדינה נהנים מחסינות כלשהי מפני 'פייסבוק' כנראה שטעיתם ובגדול. ממידע בלעדי שהגיע לידי המזבלה עולה כי פייסבוק מחקה לעמודי הפייסבוק של 'ידיעות אחרונות' ו-Ynet מספר סרטונים בחודשים האחרונים, כאשר האחרון נמחק ממש לאחרונה, ככל הנראה לאור הפרת זכויות יוצרים מצד ידיעות אחרונות שעשו שימוש בשיר מוכר.
http://mizbala.com/digital/social-media/114312
&nbsp
לצערי אין לי רעיון מה את יכולה לעשות לגבי מה שהיה, אבל לגבי מה שיהיה: לא לשים את כל הביצים בסל אחד ותמיד תמיד לגבות. כל תוכן שיצרת וחשוב לך לשמור, לשמור אצלך, לא באתר פרטי בעל חוקים משלו שיום אחד הוא קיים ומחר לא, או באתר גדול שכנראה לא הולך לשום מקום אבל יכול לעשות כרצונו בלי לתת לך דין וחשבון.
&nbsp
אחרון חביב לגבי חדירה לפרטיות – אני לגמרי איתך; גם אני לא נרשמתי לפייסבוק בשמי המלא (גם לא באופן בדוי) וכשהתחילו להציק בנושא פשוט חתכתי החוצה. ממילא לא העליתי תכנים ולא שיתפתי שום דבר (זה היה חשבון פסיבי יחסית למעט תגובות בכמה קבוצות ובדפים מסוימים) הן בשל שמירה על פרטיות ובעיקר כי אני לא סומכת על פייסבוק. אני מעדיפה לשתף תכנים בפלטפורמות שאני סומכת עליהן יותר ושיש בהן עם מי לדבר.

היי באמת יש פה משהו קלוקל :|

מעריכה את התשובה המקיפה שלך :)
זה הזכיר לי גם את המקרה של "סטטוסים מצייצים" עמוד הפייסבוק, שבו הם נעזרו בסוללת עורכי דין לדעתי, וגם הפסידו (מה שאין לי אפשרות לעשות).
כמובן שבדיעבד ברור לי שיש לגבות תכנים :) אבל זה כמו שלמדים את זה רק אחרי שמאבדים תכנים פעם אחת :)
זה לא ייאמן , יש בזה משהו מאוד "מפלצתי" (לא רציתי להשתמש במילה אחרת), ועובדה שאין עם מי לדבר בפייסבוק, הם פשוט לא עונים לשום מייל , מין הרגשה שהם יודעים שהם יכולים לעשות הכל בלי לתת את הדין :|
וגם אם מישהו יייקח אותם אי פעם למשפט, יש להם מספיק כסף ועורכי דין להתמודד עם מאה אלף משפטים כאלה :|
תודה בכל אופן

shoosh2607

Member
מנהל
לפייסבוק אין שירות לקוחות

מכיוון שאנו צורכים את כל המידע בחינם אנחנו לא לקוחות שלהם. רק לעסקים שמפרסמים יש כתובת לפניות.
מה שהייתי מציעה לך לעשות זה כן לשלוח להם ת.ז (זה לא באמת חדירה לפרטיות כי למי שיש חשבון אמיתי ממילא נותן את כל הפרטים) ולכתוב הסבר למה השם לא נכון ולבקש שיחזירו על מנת שתשני את השם.
אין מה להפסיד.

רוב הזמן נח

Well-known member
בדרך כלל אסור לזייף תעודת זהות

אבל אני לא בטוח שאסור לזייף אחת בשביל תהליך הזיהוי שפייסבוק מבקשים שאנשים יעשו.
&nbsp

shoosh2607

Member
מנהל
לזייף תעודת זהות??

אני לא מציעה להתעסק בפלילים.
מבחינתי יש לפייסבוק כ"כ הרבה פרטים עלי אז מספר תעודת הזהות שלי? זה מה שישנה?

רוב הזמן נח

Well-known member
פייסבוק זה סתם אתר אינטרנט שאתה לא חייב לו כלום

לכן אם הוא מבקש ממך פרטים אתה יכול לקשקש לו מה שמתחשק לך.

אני לא יודע מה החוק בישראל אומר על זה, אבל מעשית הרי אתה לא מציג לו פיזית תעודת זהות. אתה מציג עותק שסרקת, אז נראה לי שבמצב היחסים בינך לפייסבוק כשהו מבקש פרטים כאלה אז זכותך לספק לו מהשמתחשק לך. פייסבוק יכול לקבל אותם או לא לקבל.

למעלה